lauantai 30. huhtikuuta 2022

Puutarhaostokset osa 2 eli lapasesta lähti

 Viime viikolla mieheni hankki minulle Lidlistä mukavia tuomisia. Maanantaina poikkesin itse samaiseen kauppaan ostamaan tyttärelleni vapuksi peruukkia. Heti ovella vastaan tuli tietenkin kasvihylly ja oli ihan pakko pysähtyä hetkeksi katselemaan.

Eihän se pelkäksi katseluksi jäänyt. Kukkasipuleiden ja juurakkojen lisäksi tarjolla oli nimittäin taimia.

Rhodo 'Night Sky'

Kanelia ja kardemummaa blogin Maria kehui vastikään atsaleoja, joten tietenkin iskin silmäni heti tarjolla oleviin rhodoihin. En voinut vastustaa 'Night Sky' lajikkeen pastellinsinisiä kukkia ja kaveriksi oli toki otettava myös vaaleanpunainen 'Lavendula'. Nämä taitavat tosin olla alppiruusuja eikä atsaleoja.

Rhodo 'Lavendula'

Rhodojen lisäksi tarjolla oli köynnösten taimia. Yleensä olen hempeiden sävyjen ystävä, mutta tällä kertaa kärhön 'Warszawska Nike' tummanpuhuva kukka sai minut oitis lumoihinsa. Sillekin oli luonnollisesti hankittava kaveri, joten mukaan lähti myös 'Purpurea Plena Elegans'. Sekin on yllättäen tummakukkainen. Näinköhän hurahdan tänä kesänä tummanpunaiseen?

Kärhö 'Warszawska Nike'

Nyt on ihan hölmö aika hankkia kasveja, sillä on niin kylmä, etten uskalla jättää taimia ulos. Lisäksi aikomukseni on istuttaa nämä mökille paikkaan, jossa on vielä lunta. Mutta ei noin edullisia ihanuuksia voi vain sivuuttaa.

Kärhö 'Purpurea Plena Elegans'

Ostin minä jotain ihan oikeasti hyödyllistäkin. Tein mökille viime kesänä istutuksen, johon tuli muun muassa pari köynnösruusua. Jätin ruusujen väliin sen verran tyhjää, että siihen mahtuu köynnöskaari. Katselin kaaria jo syysalesta, mutta hienoimmat kaaret olivat ehtineet käydä kaupaksi jo ennen alennuksia.

Päädyin nyt sitten Lidlin ihan perusmalliseen köynnöskaareen. Eihän se niin hieno ole kuin viime vuonna kuolaamani romanttiseen tyyliin koristellut kaaret, mutta maksoi huomattavasti vähemmän ja ajanee asiansa. Tänä kesänä on muitakin rahareikiä, joten parempi pyrkiä pääsemään joissain asioissa halvemmalla.

Lisäksi ostin kartionmallisen köynnöstuen. En ole aivan varma, laitanko tuen kukkatarhan vai hyötytarhan puolelle, mutta kesän aikana se varmasti löytää paikkansa.

Ajattelin jo, että tältä kuulta puutarhaostokset saisivat jäädä siihen, mutta nyt loppuviikosta Lidlistä löytyi puolestaan hyötykasvien taimia. Niinpä rakas mieheni sai tänään kiikuttaa minulle paprikan taimen, sillä omia taimia minulla on vain yksi. Lidlin taimessa ei ole mainintaa lajikkeesta, mutta jospa siihen kasvaisi maukkaita paprikoita.

 Nyt uskallan jo luvata, etten osta puutarhaan ënää mitään ennen toukokuuta. Pitänee malttaa pysytellä ihan varmuuden vuoksi pari tuntia erossa kaikista nettipuutarhamyymälöistä, etten vaan vahingossakaan tilaa mitään tämän päivän puolella.

Iloista vappua!

12 kommenttia:

  1. Täälä ei ollu ku tuata ihanaa sinikukkaasta alappiruusua, minkä mäki otin. Kärhökki katsastin, mutta mulla oli jo kaikki, mitä valikoomis oli. Iloosta vappua sinnekki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo sinikukkainen alppiruusu on aivan ihastuttava. Kiitos!

      Poista
  2. Hih, toivottavasti pysyit erossa verkkokaupoista illan!
    Ihanat löydöt ja eihän noita voinut ohittaa. Minäkin menin ruokaostoksille Lidliin ja hämmästyin heti ovensuussa. Pakkohan oli yksi pieni sinikukkainen alppiruusu napata, ja kärhö, jota olen etsiskellyt pari vuotta, kun edellinen Miss Bateman kuoli. Toivottavasti saan tämän parempaan paikkaan.
    Kasvit ovat täälläkin viettäneet aikaa kylmässä eteisessä, mutta tänään istutin sen alppiruusun, kun viime yönä ei ollut pakkasta. Toivon, että yöpakkasten aika on ohi.
    Hyvää kasvua taimillesi ja jihuu, on toukokuu, saa tehdä lisää kasvihankintoja! ;-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onnistuin sentään pysymään erossa verkkokaupoista. Heti sunnuntaina kävin kyllä lähikaupassa ja ostin kimpun pioneja. :D Toivottavasti kärhösi menestyy nyt paremmin kuin edeltäjänsä. Jospa tosiaan yöpakkasten aika on siellä jo ohi ja toivottavasti on pian täälläkin. Tänne on luvattu pakkasta vielä tiistain ja keskiviikon väliseksi yöksi, mutta sitten pitäisi helpottaa. Sitä odotellessa.

      Poista
  3. Oi, alppiruusut on mennyt multa ihan ohi! Olisin kyllä ostanut kun ennestään on vain yksi. Köynnöksistä näytti meidän Lidlissä olevan enää vain kärsimyskukkaa eikä se minun mukaani lähtenyt. Ruusuja sitä vastoin oli ihan laatikkokaupalla ja 2€/kpl. Olisi niin tehnyt mieli ostaa, mutta kun syksyllä jo niitäkin hamstrasin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi, että alppiruusut menivät sinulta ohi. Onneksi tässä on kuitenkin vielä pitkä kesä aikaa tehdä uusia kasvihankintoja. :) Hyvin olet saanut itsesi hillittyä, jos ei yhtään ruusua tarttunut mukaasi. Yleensä ne hyppäävät ostoskoriin suorastaan itsestään. :D

      Poista
  4. Ihania hankintoja. 'Warszawska Nike' on kukkiessaan todella upea.

    VastaaPoista
  5. Oijoi, onpa tuskallista lukea näistä itse kunkin Lidlin hankinnoista. Kaikenlaista ihanaa on jäänyt itseltä nyt saamatta. Erityisesti kärhöosio jää vähän harmittamaan, sillä olisihan niitä voinut käydä vähän kurkkaamassa (=ostamassakin jonkun). 'Warszawska Nike' on oikein kaunis, se kukki minulla viime kesänä ensimmäistä kertaa. Nyt kovasti odotan lumien sulamista senkin kohdalta, jotta näen, onko se hengissä ensimmäisen ulkona vietetyn talvensa jälkeen.
    Maltoitko pysyä poissa nettikaupoista huhtikuun viimeiset hetket? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etköhän sinä tässä kevään ja kesän mittaan pääse vielä kärhöostoksille. :) Minä tuskailen lämpötilojen kanssa, kun en vielä uskalla heittää kasveja pihalle. Olisi ollut huomattavasti fiksumpaa jättää kasvien ostaminen myöhempään, lämpöisempään ajankohtaan. Mutta maltti ei ainakaan näissä kukka-asioissa kuulu vahvimpiin ominaisuuksiini. Maltoin sentään pysytellä poissa nettikaupoista, heti sunnuntaina hankin kyllä pionikimpun ja katselin netistä marjapensaita. :D

      Poista
  6. No tulihan sitä sitten taas hankittua 🤗. Minä pystyin jo toisen kerran ohittamaan nämä...... ihmeiden aika ei ole ohi ja vielä toisenkin kerran 🤗
    Ihana tuo sininen alppiruusu ja sun muut. Minulla on vielä ne neljä kärhöä kellarissa ajattelin jos nyt viikonloppuna tuotaisiin loput ruukut kellarista. Mies tekee kärhöille raudotus verkosta tuet. Niitä pitäisi tehdä yhteensä kuusi kappaletta. Mahtaa ilostua 🤔😛.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi mikä itsehillinnän kuningatar oletkaan! Minun pitää varmaan jatkossa jättää kaikki ostokset miehen tehtäväksi, etten vahingossakaan osta lisää kukkia. :D Kätevää, kun voi laittaa miehen väkertämään puutarhaan kaikenlaista. Miehesi hyppii varmasti ilosta kun pääsee tekemään tuet ihanille kärhöillesi. :D

      Poista