tiistai 19. huhtikuuta 2022

Eilen ja tänään

Eilisiltapäivän puutarhakierroksellani sää oli pilvinen ja jopa hieman sateinen. Nuppuja oli kuitenkin runsaasti ja ne olivat kasvaneet aamusta hurjasti. Tiedä vaikka kukat olivat olleet auki keskipäivän auringonpaisteessa. Itse en ollut silloin kotona.

Uudenkuun penkin krookus eilen...
...ja tänään
Eilisen perusteella olin miltei varma, että krookukset kukkisivat tänään. Ja niinhän ne kukkivatkin! Nyt tuntuu oikein todella keväältä. Ihanaa!
 
Eilen Uudenkuun penkin 'Jeanne D'Arc' -kookukset näyttivät tältä...
...ja tältä ne näyttävät tänään.
 Koska kukkii? -haasteessa arvelin krookusten aloittavan kukinnan vasta 22.4. Kerrankin tuntuu oikein hyvältä olla väärässä!

Yksinäinen krookus eilen...
...ja sama krookus nyt
Tuo yksinäinen krookus on ilmeisesti tullut Uudenkuun penkin reunaan salamatkustajana kasvien siirron tai muun kukkapenkin mylläämisen yhteydessä. Ihan hauska yllätys! Minun puolestani se saa jatkaa eloaan tuossa.

Yksi kevätkurjenmiekan nuppukin lötyi eilen ruusun juurelta...
...ja tänään sekin kukki!
Nyt on ihan pakko käydä vähän väliä puutarhassa vilkuilemassa kevään etenemistä. Täytyy muuten poiketa myös etupihalla, sillä huomasin siellä eilen sinivuokon nupun.
 
Kävin eilen poikani kanssa piipahtamassa mökillämme. Mökkitie ei ole vielä ajokunnossa, joten jätin auton tien päähän ja kävelimme siitä mökille. Linnut pitivät konserttia, sorsa pyrähti ojasta lentoon ja näimme myös kevään ensimmäiset leskenlehdet. Miten suloinen kevät!
 
Kukkaisaa kevättä!

4 kommenttia:

  1. Oi miten paljon jo kukintaa meillä kukki ainoastaan sinivuokot melko mukavasti, lämpimässä rinteessä mikä oli sulanut.
    Kaunis on keväkurjen miekan kukka minäkin istutin niitä etuterassi penkkiin. Kukintaa ei vielä ollut mutta ehkä jo viikonloppuna. Minulla on vielä hakusessa nämä sipulikukat mutta olen joka vuosi niitä lisännyt.
    Meillä on mökkitie todella huonossa kunnossa monesta kohtaa routa on tehnyt tehtäviään. Mutta kevättä on jo ilmassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että siellä sinivuokot jo kukkivat. Meillä niitä on paikassa, johon on talvella kolattu jonkun verran lunta, ja siihen paistaa aurinko vain iltapäivällä ja illalla. Paikka on vielä osittain lumen ja jään alla, mutta yksi sinivuokon nuppu tosiaan jo näkyy. Minäkin olen vuosittain hankkinut lisää sipulikukkia. Siitä niiden määrä pikkuhiljaa kasvaa. Toivottavasti sinunkin kevätkurjenmiekat kukkivat pian. :)

      Poista
  2. Krookusten kuten muidenkin kevätkukkijoiden kukinta on kyllä aina yhtä odotettua ja ihanaa. Toivotaan, että kevät etenee nyt vauhdilla ja loputkin lumet sulaisivat nopeasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitkän talven jälkeen kevätkukkien kukinta on ihan sanoin kuvailemattoman ihanaa. Suomi100-penkkiä peittää vielä lumi, muuten meillä alkaa olla jo melko lumeton puutarha. Mahtavaa päästä jo vähän haravoimaan ja siistimään kukkapenkkejä. Mökillä tilanne on vielä toinen, siellä ei ihan hetkeen pääse puutarhahommiin. Toivotaan, että aurinkoiset ja lämpimät päivät jatkuvat.

      Poista