sunnuntai 17. huhtikuuta 2022

Nuppuja ja napinaa

Kevät tuntuu vihdoin olevan täällä. Ihanaa! Piippoja näkyy siellä täällä ja joka päivä löytyy uutta ihmeteltävää. 

Liljapenkissä kevättähti 'Rosea' on nupullaan.

Krookusten nuppuja on näkynyt jo jonkun aikaa, mutta pari päivää sitten huomasin myös kevättähden 'Rosea' nuppuja Liljapenkissä.

Krookuksen nuppu Uudenkuun penkissä 17.4.2022

Viime päivät olen seurannut tarkkaan krookusten nuppuja Uudenkuun penkissä. Krookussekoituksesta moni kukka on jo nupullaan. Pari päivää oli tosin niin pilvistä, että nuput ovat pysyneet tiiviisti kiinni. Ehkei kuitekaan tarvita enää montaa aurinkoista päivää, kun ne jo aukeavat.

Tästä se napina alkaa...

Ei niin hyvää ettei jotain huonoakin. Eilisaamuisella puutarhakierroksellani totesin, että pihallamme on käynyt yöllisiä vieraita, joita en todellakaan olisi toivonut. Uudenkuun penkin 'Jeanne D'Arc' narsisseja oli käyty maistelemassa oikein antaumuksella.

Krookussekoituksen parhaimpien nuppujen päälle olin onneksi jo aiemmin laittanut suojaksi kuusenhavuja ja eilen suojasin loputkin nuput kuusen- ja tuijanhavuilla. Nostin havut nyt päivän ajaksi pois, mutta laitan ne taas yöksi takaisin.

Jänikset ovat ihan veikeitä kavereita, mutta voi kun ne osaisivat jättää minun kukkapenkkini rauhaan! Jospa ne pian alkaisivat löytää luonnosta herkkuja, kyllä töpöhäntien puutarhajuhlat krookusaterioineen sitten alkavat vähentyä.

Nyt paistaa aurinko, joten suuntaan jälleen ulos ihastelemaan kevään etenemistä.

Rentouttavia pääsiäispäiviä!

P.S. Oman kamerani muistikortilta loppui tallennustila, joten tämän postauksen kuvat olen ottanut veljeltäni lainaksi saamallani järjestelmäkameralla, jonka käyttöä vasta opettelen.

4 kommenttia:

  1. Ihanaa, että sielläkin on kaikkea nähtävää jo kukkapenkeissä! Mutta voi itku, kun saman tien tulevat tuholaiset kauan odotettuja nuppuja popsimaan.
    Minä tyhjennän aina muistikortin samalla, kun siirrän kuvat kamerasta koneelle, muuten kaikki korttini täyttyisivät parissa viikossa :-D
    Iloista pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että nuo suojaukset nyt toimivat eikä tulisi uusia tuhoja. Minä tyhjennän muistikortin vasta, kun olen tallentanut kuvat koneen lisäksi ulkoiselle kiintolevylle, minkä seurauksena minulla on varmaan kymmenen täyttä muistikorttia. On olevinaan niin vaativa homma siirtää kuvat sinne kiintolevylle. :'D On todella ihanaa, kun puutarhassa riittää viimein ihasteltavaa. Kiitos!

      Poista
  2. Voi, miten ihania nämä kevään ensimmäiset kukkivat ovatkaan. Meillä kaikilla alkoikin nyt kiireiset ajat, kun jokainen kukka täytyy käydä ihastelemassa.
    Jänikset, varsinkin rusakot vierailevat meilläkin tiheästi. Joka päivä jännittää, onko jotain syöty. Pystykiurunkannukset ruiskutin jo Trico Gardenille. Sen pitäisi tehota peurojen lisäksi myös jäniksiin. Verkkoja ja havuja kun ei joka paikkaan riitä, eikä niitä jaksaisi loputtomiin edestakaisin siirrelläkään.
    Minä siirrän kuvat muistikortilta säännöllisin välein sekä ulkoiselle kovalevylle että vielä toiseenkin paikkaan. Tietokoneestani hajosi muutama vuosi sitten kovalevy, jolloin menetin runsaasti kuvia. En enää luota vain yhteen tallennuspaikkaan. Enkä kameran muistikorttiin.
    Mukavaa pääsiäispäivää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi hyvä ottaa itsekin tavaksi siirtää kuvat säännöllisesti ulkoiselle kiintolevylle. Ei se niin aikaa vievää hommaa ole. Tuotakin olen miettinyt, että pitäisi olla lisäksi joku toinen tallennuspaikka, jos ulkoinen kiintolevy sanoo itsensä irti. Ikävää, että olet kovalevyn hajoamisen myötä menettänyt kuvia. Täytyypä pitää mielessä tuo Trico Garden jatkon varalta. Nämä kevätkiireet ovat kyllä mukavia kiireitä. :) Kiitos!

      Poista