keskiviikko 18. joulukuuta 2019

Joulukalenterin 13. luukku, suklainen maustekakku

Edelleen yritän saada joulukalenterini ajantasalle. Siksipä nyt aukeaakin kalenterin 13. luukku, josta paljastuu suloisesti joululta tuoksuvan maustekakun ohje.

Suklainen maustekakku

 
1 dl siirappia
1,5 dl fariinisokeria
3 dl piimää
100 g sulatettua voita
2 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl inkivääriä
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl pomeranssinkuorta
½ tl neilikkaa

100g suklaata kuorrutteeksi

Voitele ja jauhota rengasvuoka. Sekoita siirappi, sokeri, piimä ja sulatettu voi keskenään. Sekoita joukkoon munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne kosteiden aineiden sekaan. Sekoita. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti.

Anna kakun jäähtyä. Sulata suklaa ja valuta sitä kakun päälle. Säilytä kakku viileässä. Taatelikakun tapaan maustekakku on parhaimmillaan, kun sen antaa maustua jokusen päivän. Maustekakun voi myös pakastaa.


Itse valmistin taikinaa vain kolmasosan (munia laitoin yhden pienen, muuten jaoin ainesten määrän kolmella). Valmistin minikokoisen kakun, sillä juhlimme joulua useassa eri paikassa, joten kotona ei välttämättä tarvitse olla ihan älyttömästi joka sortin herkkua. Pienikokoista kakkua paistoin 175 asteisessa uunissa vain 45 minuuttia. Jos kakun pinta alkaa tummua liikaa kesken paiston, kannattaa vuoan päälle laittaa leivinpaperi, jottei pinta pala.

Pian ollaan valmiita joulun viettoon!

2 kommenttia:

  1. Onpa kauniin näköinen kakku. Ja ihanat joulukorkkarit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nyt joulun alla olen hurahtanut kummasti punaiseen. Nuo korkkarit oli kaikessa epäkäytännöllisyydessään ihan pakollinen hankinta sohjokelien aikaan pidettyihin pikkujouluihin. :D

      Poista