Nyt aukeaa joulukalenterini 15. luukku. Edelleen ollaan myöhässä, mutta eiköhän me saada aikataulu kurottua kiinni ennen joulua!
15. päivä joulukuuta herkullinen ruskistetun voin tuoksu leviää Keijunkukkasen keittiöstä tupaa kohti. Valmistumassa on suussa sulavat lusikkaleivät, joiden ohjeen löydät alta.
Lusikkaleivät
100 g voita
1 dl sokeria
½ rkl vaniljasokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
0,75 tl soodaa
väliin: vadelmamarmeladia
(päälle: sokeria)
Sulata ja ruskista voi paistinpannussa tai kattilassa. Voi on ruskistunut, kun se muuttuu selvästi punertavan ruskeaksi ja alkaa tuoksua karamellimaiselta. Sekoita hiukan jäähtyneeseen rasvaan sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita sooda jauhoihin ja lisää jauhoseos taikinaan. Sekoita.
Painele taikinaa teelusikkaan ja työnnä se toisen lusikan avulla pellille. Paista 175 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Annan pikkuleipien jäähtyä. Levitä joka toiselle pikkuleivälle vadelmamarmeladia ja paina kaksi pikkuleipää vastakkain. Pikkuleivät voi halutessaan kieritellä sokerissa.
Minulla valmistui tällä ohjeella noin 25 lusikkaleipää.
Makoisaa joulun aikaa! |
Oi lusikkaleivät on niin herkkua💖 Leppoisia joulun aluspäiviä sinne💖
VastaaPoistaNiin on! Kiitos samoin <3
Poista