sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Joulukalenterin 9. luukku, taatelikakku

Tässäpä heti joulukalenterin kahdeksannen luukun perään yhdeksännenkin päivän luukku. Joulukalenterini laahaa nyt tosiaan aikataulua jäljessä, sillä jouduin olemaan viikon erossa tietokoneestani. Yritän nyt päästä kalenterini kanssa ajantasalle ennen joulua!

9. joulukuuta Keijunkukkasen keittiössä tuoksui taatelikakku, jonka resepti löytyy alta.

Taatelikakku


250 g taateleita
2 dl vettä
1 dl sokeria
200 g voita
2 munaa
1 dl kermaviiliä
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
4 dl vehnäjauhoja

Keitä taatelit hiljalleen vedessä pehmeiksi. Lisää sokeri. Sekoita paloiteltu voi hieman jäähtyneeseen seokseen. Lisää kaikki loput aineet. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 2,5 litran vuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti.

Taatelikakku on parhaimmillaan, kun sen antaa maustua ainakin muutaman päivän. Se säilyy viileässä parikin viikkoa ja pakastettuna vielä pidempään.

Kermaviilin tilalla voi käyttää myös maitoa, kermaa tai rahkaa.

Maukasta joulun odotusta!

4 kommenttia:

  1. Voi nam kun näyttää hyvältä! Taatelikakku on niin herkkua:)❤️

    VastaaPoista
  2. Taatelikakku on aina pakko tehdä jouluksi! Yritän tehdä omani pian, että se tosiaan ehtii maustua ennen joulua.

    VastaaPoista