maanantai 2. joulukuuta 2019

Joulukalenterin 2. luukku, laskospaketti

Täällä tonttujen pajalla käy tohina, kun joululahjoja kääritään paketteihin. Varastoista on kaivettu esiin kimaltavia paketointinaruja, lahjapaperirullia ja erilaisia jouluisia koristeita.

Joulukalenterin toisesta luukusta paljastuukin ohje laskostetun paketin tekoon.

Laskospaketti laatikonmuotoiselle lahjalle


Leikkaa pituussuunnassa reilusti normaalia isompi lahjapaperipala.
Laita paperi oikea puoli alaspäin esimerkiksi lattialle tai pöydälle. Taita paperi pituussuunnassa kahtia, avaa taitos ja käännä paperi oikeinpäin. Tartu taitoskohtaan paperin molemmista reunoista ja käännä taite noin 2,5 cm matkalta kaksinkerroin. Syntyy ensimmäinen laskos. Tee laskoksen pohjaan taite. Nosta paperia, tee seuraava laskos ja siihen vastaavat taitteet. Tee haluamasi määrä taitoksia, käännä paperi oikea puoli alaspäin ja teippaa laskokset nurjalta puolelta paikoilleen. Asettele paperi lahjan ympärille niin, että laskokset tulevat lahjan keskelle ja paketoi lahja sitten normaalisti loppuun.

 Alkuperäinen, tarkempi ohje on peräisin huikaisevan ihanasta Jane Meansin kirjasta Paketoi kauniisti. Kirja sisältää runsaasti erilaisia ohjeita paketointiin ja lahjapakettien koristeluun, ja suosittelenkin sitä lämpimästi jokaiselle, joka kaipaa vinkkejä lahjojen paketointiin.

Yllätyksellistä alkanutta viikkoa!

4 kommenttia: