Oltuani viikon erossa tietokoneestani, blogini joulukalenteri jäi pahasti jälkeen. Siksi julkaisen joulukalenteripäivityksiä hieman viiveellä. Nyt ollaan kuitenkin jo aika lähellä, että päästään ajan tasalle kalenteripäivityksissä.
Siispä seuraavaksi aukeaa kalenterin 19. luukku. Luukun takaa leijailee veden kielelle nostattava pullan tuoksu. Nyt leivotaan vaniljapullia!
Vaniljapullat
100 g voita
2½ dl maitoa
1 muna
1 dl sokeria
½ tl suolaa
2 tl kardemummaa
1 pussi kuivahiivaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
täyte:
1 pussi Blå Band - Vanhan ajan vaniljakastike -jauhetta
2 dl laktoositonta maitoa
voiteluun: 1 muna
Sulata voi kattilassa. Lisää maito ja kuumenna seos hieman yli kädenlämpöiseksi. Lisää muna, sokeri, suola sekä kardemumma ja sekoita. Sekoita kuivahiiva noin puoleen jauhoista ja lisää hiiva-jauho -seos taikinaan. Sekoita. Lisää loput jauhot vähitellen samalla toisella kädellä alustaen. Jatka vaivaamista, kunnes taikina alkaa irrota käsistä sekä kattilan reunoilta. Anna taikinan kohota peitettynä noin tunti lämpimässä paikassa.
Valmista sillä välin täyte. Sekoita vaniljakastike-jauhe ja maito sekaisin. Nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään kymmeneksi minuutiksi.
Pyörittele kohonneesta taikinasta pullia ja painele pullien keskelle käsin kolo. Täytä kolot vaniljatäytteellä. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele pullat munalla ennen paistoa. Paista pullia noin 10 minuuttia.
Valmista sillä välin täyte. Sekoita vaniljakastike-jauhe ja maito sekaisin. Nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään kymmeneksi minuutiksi.
Pyörittele kohonneesta taikinasta pullia ja painele pullien keskelle käsin kolo. Täytä kolot vaniljatäytteellä. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele pullat munalla ennen paistoa. Paista pullia noin 10 minuuttia.
Ai miten herkullisen näköiset vaniljapullat.
VastaaPoistaTuoksuvaa joulun odotusta.
Kiitoksia :)
Poista