lauantai 21. joulukuuta 2019

Joulukalenterin 20. luukku, havutonttu

Nyt avautuu joulukalenterini 20. luukku. Luukusta paljastuu ehdottomasti tämän joulun suurin hitti, jo syntyessään legenda, nimittäin havutonttu!
 

 Havutonttuun tarvitaan oasis- tai styroksipallo, oksasakset ja/tai puukko, kestävää narua, tonttuhattu, ratkoja ja sen verran vähän (kuusen)havuja, ettei niitä vahingossakaan riitä kokonaiseen havupalloon.

Kieritä narua pallon ympärille ja solmi naru hyvin pallon yläosaan. Jätä naruun riittävän pitkä häntä tontun ripustamista varten.

Leikkele havuista noin kymmenen sentin pituisia pätkiä. Tee leikkuupinta viistoon, jotta havut on helpompi tökätä palloon. Poista pari alinta neulasta.

Laita pallo roikkumaan sopivalle työskentelykorkeudelle. Itse ripustin palloni pyykkinarulle. Aloita havujen tökkiminen palloon pallon alaosasta. Töki havut palloon noin sentin päähän toisistaan. Tonttu on valmis, kun havut loppuvat, tai jos otit kuitenkin liikaa havuja, niin riittää, kun havuja on suunnilleen puolikkaassa pallossa.

 Ratko tonttuhatun sauman yläosaan pieni reikä ja pujota tontun kiinnitysnaru reiän läpi. Näin saat pujotettua tonttuhatun tontun päähän. Piirrä tontulle silmät, nenä ja suu vedenkestävällä tussilla.

Ripusta tonttu naapureidenkin iloksi etupihalle kaikkein näkyvimmälle paikalle.

Juu ei mennyt ihan putkeen tämä minun havupallon teko.. Mutta tulipahan ainakin naurettua!

2 kommenttia: