lauantai 21. joulukuuta 2019

Joulukalenterin 18. luukku, näyttävät suklaakonvehdit

Joulu tulla jolkottaa vauhdilla. Tuntuukin, että elämä on nyt yhtä kilpajuoksua kellon kanssa. Yritän saada kaikki jouluvalmistelut valmiiksi ja samalla saada edelleen jäljessä laahaavan joulukalenterini ajantasalle. Onneksi jouluvalmistelut ja joulukalenterini kulkevat käsi kädessä.

Nyt aukeaa kalenterini 18. luukku ja sieltä paljastuu tyylikkäiden ja suussa sulavan herkullisten konvehtien ohje.

Näyttävät konvehdit


100 g valkosuklaata
150 g tummasuklaata
1,5 dl kuohukermaa
25 g tomusokeria

Sulata valkosuklaa. Jaa suklaa 20:een paperiseen tai folioiseen karamellivuokaan. Suklaata tarvitsee noin teelusikallisen per vuoka. Levitä suklaa esimerkiksi pienellä pensselillä vuokien pohjalle ja reunoille. Kumoa suklaavuoat leivinpaperilla vuoratun tarjottimen päälle ja nosta jääkappiin kovettumaan. Irrota vuoat varovasti, kun suklaat ovat kovettuneet. Jätä syntyneet suklaakupit jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Sulata tummasuklaa. Vatkaa kulhossa suklaa, kerma ja tomusokeri löysähköksi vaahdoksi. Varo vatkaamasta liikaa, sillä suklaan ansiosta seos jähmettyy nopeasti. Laita täyte pursottimeen. Käytä tähden muotoista tyllaa. Pursota täyte valkosuklaakuppeihin. Mikäli sinulla ei ole pursotinta, voit laittaa täytteen kuppeihin kahden teelusikan avulla. Ripottele konvehtien päälle halutessasi esimerkiksi murskattuja karamelleja, piparkakkumurskaa tai nonparelleja. Säilytä valmiit konvehdit jääkaapissa.

Minun konvehtien valmistus ei mennyt ihan putkeen. Tänä vuonna olen jostain syystä hullaantunut karkkikeppeihin ja päätin murskata niitä myös konvehtien täytteen sekaan. Joukkoon jäi tietysti sen verran isoja paloja, että ne tukkivat tähtityllani, ja jouduin käyttämään isompaa, pyöreäpäistä tyllaa.

Pyöreällä tyllalla tehdyt "kakkakonvehdit"
No mutta hei, eikös kaikki kakka-emoji -aiheiset jutut olekin nyt in? Noille vaan silmät ja voilà! Päätin kuitenkin yrittää vielä pelastaa konvehtini (ja maineeni) ja koristelin konvehdit karkkikeppimurskalla.
 
Näitä kehtaa ehkä tarjota vieraillekin?
Ylivoimaisesti suloisimmat konvehdit keksin kuitenkin tehdä vasta viimeisenä. Perinteisten karamellivuokien sijaan käytin sydämenmuotoisia, silikonisia karamellivuokia. Sivelin valkosuklaan niihin kuten tavallisiinkin karamellivuokiin ja suklaan kovetuttua irrotin syntyneet suklaakupit vuoista. Täytin sydänkupit hieman vajaiksi ja sivelin päälle kerroksen sulatettua tummasuklaata. (Valkosuklaa olisi käynyt vielä paremmin, mutta 200 g tummasuklaalevystäni sattui jäämään sopivasti yli, joten käytin sitä.) Suklaan jähmetyttyä käänsin konvehdit tummasuklaapuoli alaspäin ja suloiset sydänkonvehdit olivat valmiit.

Herttaista joulun aikaa!

4 kommenttia:

  1. Herkullista ja kaunista! Mukavaa joulun odotusta sinulle!

    VastaaPoista
  2. Nam! Itse tein kerran mustaherukkakonvehteja, joiden lopputulos oli ulkonäöltään suunnilleen yhtä herkullisen näköinen kuin yläosa noista koristelemattomista emoji-konvehdeista :D Maku oli kuitenkin hyvä, joten ehkä niitä voisi kokeilla joskus uudestaan paremmalla menestyksellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D No mutta maku on tärkein! Mustaherukkakonvehdit kuulostavat oikein herkullisilta. :)

      Poista