tiistai 17. joulukuuta 2019

Joulukalenterin 11. luukku, itse tehty glögi

Joulukalenterini on edelleen jäljessä, joten nyt aukeaa kalenterin 11. luukku. Joulun alla kaiken maailman pöpöt usein jylläävät, ja itsekin olen parhaillani flunssan kourissa. Tähän aikaan vuodesta saa ihan luvan kanssa kääriytyä vilttiin, juoda kuumaa glögiä ja maistella vaikkapa pipareita tai suussa sulavaa suklaata, oli flunssassa tai ei.

 Kalenterin 11. luukusta paljastuukin lämmittävän glögin resepti.

Glögi
 

3 dl mustaviinimarjamehutiivistettä
7 dl vettä
12 kokonaista neilikkaa
1-2 kanelitankoa

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna lähes kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja anna glögin maustua tunti kannella peitettynä. Kuumenna glögi uudelleen lähes kiehuvaksi. Siivilöi ja pullota glögi puhtaaseen, steriloituun pulloon. Tällä ohjeella glögiä tulee yksi litra.

Glögistä voi valmistaa loputtomasti erilaisia versioita. Mausteina voi käyttää esimerkiksi pomeranssinkuorta, kardemummaa, inkivääriä, tähtianista ja vaniljatankoa. Glögin pohjaksi käy oikeastaan mikä tahansa mehu. Mielenkiintoisimmat makuyhdistelmät löytyvät kokeilemalla!

Itse tehty glögi on mainio joululahja, etenkin, kun pullon ulkonäköön panostaa. Askartele pullolle kaunis etiketti esimerkiksi pienestä kakkupaperista ja nauhasta, askartelupaperista tai vaikkapa lahjapaperin palasesta. Minä tein pullooni etiketin leikkaamalla suodatinpussista ympyrän ja liimasin sen alle paperista leikatun "nauhan".





Koristelin myös pullon korkin liimaamalla siihen koristenapin. Nämä suloiset napit ovatkin jo pitkään odottaneet käyttöön pääsyä.


Glögin kaveriksi voi valita vaikkapa kauniin kynttilän ja muutaman itse tehdyn piparin ilahduttamaan mummia, kummia, naapuria tai vaikka itse joulupukkia.

Joululahja on paketointia vaille valmis!

2 kommenttia:

  1. En olekaan aikoihin tehnyt itse glögiä. Ohje tuli sopivaan aikaan, sillä eilen maistellun kaupan glögin jälkeen heräsi kaipuu jostain maukkaammasta. Kiitos siis ohjeesta!

    VastaaPoista