torstai 2. huhtikuuta 2020

Kodin kevästyttäjiä & arvonnan voittajat

Ulkona satoi eilen kissan kokoisia lumihiutaleita maan peittäväksi valkoiseksi hunnuksi. Ainakaan minua se ei piristä tässä vaiheessa lainkaan. Olisin jo niin valmis kunnon kevääseen! Tekisi miltei mieli vetää verhot ikkunoiden eteen ja kuvitella, että ulkona on kymmenen astetta lämmintä ja krookukset kukkivat. Ulkoa tuleva valo on kuitenkin niin ihana, että verhot saavat pysytellä poissa.

Etsi kuvasta kissankokoiset lumihiutaleet. Ehkä vähän liioittelin.
 Onneksi keräsin eräänä kauniin keväisenä päivänä metsäretkellämme koivunoksia ja mustikanvarpuja. Nyt niissä molemmissa on lehtiä. Vaikka ulkona onkin taas talvista, sisällä meillä on kevät!

Koivunoksat sulostuttavat kotiamme maljakossa.
Mustikanvarvut piileskelevät kultaköynnöksen takana.
Mustikka kukkiikin, vaikkakin kovin haaleanvärisin kukin.
 Jospa ei menisi enää kauhean kauaa siihen, kun päästään nauttimaan koivujen hiirenkorvista ja mustikan herttaisista pienistä lehdistä ja kukkasista luonnossakin.

Toissapäivänä ostin lisää kevättä kotiin yhden perunanarsissin 'Bridal Crown' muodossa. Sen tuoksu on huumaava eikä ulkonäössäkään ole moittimista.

Narsissi 'Bridal Crown'
Aion siirtää narsissin ulos, kunhan säät vähän paranevat. Etupihaa somistamassa olleet keltaiset narsissit sekä siniset helmililjat ovat nyt pakkasen ja lumen voimasta nuupahtaneet, mutta toivottavasti virkoavat taas, kun sää lämpenee ja aurinko näyttäytyy. Ne kestävät onneksi pakkasia paremmin kuin perunanarsissi.

Viime viikolla juhlistin blogini kolmevuotissynttäreitä ja järjestin silloin arvonnan. Nyt on aika julistaa arvonnan voittajat. Onnettarena ja onnetarpoikana toimivat lapseni.

Arpakoriksi pääsi pääsiäiskori, johan pääsiäinen alkaa lähestyä.
 Ensimmäisen palkintosetin voittaa...

...Kivisen Vilma!
Toisen palkintosetin voittaa...

...Mantelilaakson Susanna!
Ja kolmannen palkintosetin voittaa...

...Anneli A!
Olen lähettänyt voittajille sähköpostia.
Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille ja lämpöiset onnittelut voittajille!

14 kommenttia:

 1. Aivan ihanaa!!!! <3
  Suuret kiitokset hurmaavasta palkinnosta!!!

  Suloiset nuo mustikankukat! <3

  Aurinkoa sinne lumihiutaleiden keskelle!

  VastaaPoista
 2. Onnittelut voittajille, kiva arvonta! Lunta on satanut meilläkin ja ennusteen mukaan huomenna tulee lisää. Toisaalta mielummin nyt kuin kuukauden päästä. Eihän lumi ole kovin pitkään vaivana ja ehkä myös kostuttaa maaperää sulaessaan. Ihanan piristäviä mustikanvarpuja ja perunanarsisseja, näyttävät niin kauniilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä satoi eilen lisää lunta oikein sakeasti. Ensi viikolle on onneksi luvattu taas lämpimämpää. Kyllä kesä sieltä tulee!

   Poista
 3. Onnea voittajille!
  Voi itku, ymmärrän niin hyvin reaktiosi vetää verhot eteen! Voisi vääntää patterit täysille, laittaa havaijimusiikin soimaan ja sekoittaa pina colada -juoman ja unohtaa sen, mitä ulkona on. Vaan onneksi se sulaa äkkiä, kun vain aurinko tulee kunnolla esiin. Täältä lähti lumi ihan hujauksessa- tosin juuri nyt saatiin tilalle myrsky. Onneksi ei kuitenkaan lumimyrsky!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpö, havaijimusiikki ja pina colada kuulostaa oikein hyvältä suunnitelmalta. Ensi viikolle on onneksi ainakin luvattu lämmintä säätä, joten eiköhän lumet täältäkin pian sula. Myrskykään ei kyllä kuulosta kivalta, mutta mitä vaan kunhan ei enää lunta ja pakkasta!

   Poista
 4. Voi ihana, olen yksi voittajista. Kiitos tästä. Ilahduttaa todella.

  VastaaPoista
 5. Onnea voittajille!
  Eihän nuo kissankokoiset lumihiutaleet kovasti ilahduta. Ensi viikoksi luvattiin lämpimämpää, joten vedä verhot sivuun ja ryhdy odottamaan auringon säteitä. Meillä sataa parhaillaan vettä ja kova tuuli heittää sadepisarat viime viikolla pestyihin ikkunoihin. Ei kivaa, mutta toisaalta sade tekee hyvää luonnolle ja liottaa puutarhaan levittämäni kevätlannoitteen paremmin maahan.
  Mukavaa viikonloppua ja valoisia kevätpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi aurinko jo vähän pilkistelee pilvien lomasta. Jospa ensi viikolle luvatut lämpimät säät sulattaisivat lumet pois. Kiitos ja aurinkoisia päiviä sinne!

   Poista
 6. Oi, että! Minä en voita koskaan mitään yleensä! Tämäpä mukava yllätys!

  VastaaPoista
 7. Onnia voittajille!
  Täälä herättihin tänään täytehen talavehen. No, eipä taira kauvaa kestää, onneksi. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Kiitoksia! Jospa tosiaan olisi vain lyhyt takatalvi.

  VastaaPoista