tiistai 21. huhtikuuta 2020

Sunnuntainen kierros puutarhassa + arvonnan voittajat

Sunnuntaina oli miltei yhtä kaunis päivä kuin tänään, ja teinkin silloin päivittäisen pihakierrokseni hitaasti ja hartaudella. Aurinko paistoi ja kukkia löytyi jo sieltä täältä.

Kevättähti Chionodoxa 'Rosea'
Kevättähdet 'Rosea' ovat oikeasti vaaleanpunertavammat kuin kuvassa näyttää. Nämä kukkivat minulla Liljapenkin etuosassa.

Krookukset Crocus biflorus 'Blue Pearl' kukkivat Ruusupenkin reunalla.
Samat krookukset eri kuvakulmasta
Krookus Crocus chrysanthus 'Romance'
Krookukset 'Romance' ovat maistuneet pupusille, kuten ehkä tarkkasilmäiset huomasivatkin yllä olevasta kuvasta. Hetken luulin menettäneeni täysin näiden kukinnan, mutta onneksi osa nupuista kuitenkin säästyi.

Krookukset timjamin vierellä
Yllä olevan kuvan krookukset kasvavat tuijan ympärille tekemässäni kukkapenkissä. En muista istuttaneeni sellaisia sinne, joten pohdin, olisiko ne siirtyneet Ruusupenkistä timjamin mukana. Siinä tapauksessa nekin ovat todennäköisesti lajiketta 'Romance'.

Persiansinililja Scilla mischtschenkoana
 Persiansinililjat paljastuivat hankaliksi kuvattaviksi. Tarkennus ei millään meinannut osua oikeaan kohtaan pokkarikamerallani. Haaveilen järjestelmäkamerasta, mutta juuri nyt se ei ole kärjessä uusien hankintojen listallani. Persiansinililjani eivät ole aiempina vuosina juurikaan kukkineet, mutta nyt näitä on runsaasti, ihanaa!

Tähtilumikello Galanthus elwesii
Tähtilumikellot ovat kukkineet tänä keväänä ennätyspitkään. Ne eivät ole olleet moksiskaan vaihtelevista keleistä ja räntäsateista vaan näyttävät ennemminkin nauttivat niistä.

Kukkapenkit näyttää vielä aika paljailta, mutta vihreän määrä kasvaa koko ajan.
Raparperin ulkonäkö hämmästyttää ja hymyilyttää joka kevät.
Keväisistä raparperinaluista tulee mieleeni aivot. Ihan pian noista hassuista sykkyröistä kasvavat pitkät varret ja suuret lehdet. Odotan jo innolla suussa sulavien raparperiherkkujen valmistamista. Tänä keväänä voisikin viettää oikein raparperijuhlat! Jos vaikka saisi ne Raparperipolun raparperinlehti-laatatkin valmistettua siihen mennessä...

Vanhaan pottulootaan kylvämäni ruiskaunokit ovat alkaneet itää.
Pottulootan ruiskaunokit kasvavat harson alla reippaasti, mutta samaan lootaan kylvämäni salaatti loistaa poissaolollaan. Voi olla, että kyllästyn odotteluun ja istutan ruiskaunokkien seuraan kaupasta ostettujen salaattien jämät.

Vihdoin kevät alkaa tuntumaan kunnolla keväältä! Kohta puutarhassa alkaa vihertää ja kukkia siihen tahtiin, että tekisi mieli asua pihalla, ettei mikään ihanuus vaan jäisi näkemättä.

Pääsiäisen aikaan järjestin pääsiäisarvonnan. Suoritin juuri arvonnan lasteni toimiessa onnettarina. Hillevi Joutjärven Tiedonjyviä kanoista -oppaan voittivat...

...Anonyymi kommentillaan "Haluaisin jossain vaiheessa kanoja, vielä ei ole onnistunut. Lisätietohan ei pahaa tee�� Mukavaa pääsiäistä!��"

...sekä...

...Miitsu kommenttillaan "Mukana arvonnassa 😊 Mukavaa pääsiäisen aikaa!🐤🐰"

Olen ottanut voittajiin yhteyttä myös sähköpostitse. Onnittelut voittajille ja kiitos kaikille arvontaan osallistuneille! Uutta arvontaa on taas pian tulossa, joten pysytelkää kuulolla.

Vaan nyt lähden ulos nauttimaan upeasta säästä.

Nautitaan auringosta!

6 kommenttia:

 1. Ihanan paljon tuota Blue Pearlia! Hih, aivot tulevat minullekin raparperin ryppylehdistä mieleen. Nyt nautitaan, todellakin! Nautinnollisia kevätpäiviä sinnekin!

  VastaaPoista
 2. Raparperin aivoille ollaan naurettu täälläkin. Lasten mielestä ovat aika hauskoja. Ihanan runsaasti krookuksia ja kauniit lajikkeetkin vielä! Täällä pilvipeite alkaa hiljalleen rakoilemaan, joten ehkäpä pian aurinkokin näyttäytyy. Pinkki kevättähti on todella suloinen. Istutin viime syksynä niitä ja kovasti odotan, ovatko ne luonnossa yhtä söpöjä kuin kuvissa. Aurinkoisia kevätpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krookukset on ihania ja olen istutellut uusia joka syksy lisää. :) Täällä on nyt ollut aivan upea keli monta päivää, toivottavasti sielläkin! Kevättähdet on söpöjä, joten uskon että pidät niistä luonnossakin. Kiitos!

   Poista
 3. Raparperi on hienosti laskostanut lehtensä pieneen tilaan. Upeaa kevätkukkien loistoa.

  VastaaPoista
 4. Kauniita keväisiä kukkasia! Aurinkoista viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista