sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

Omituinen kukka & arvontamuistutus

Viime päivinä minua on kummastuttanut pihallani kukkiva kummallinen ilmestys. Se kasvaa paikassa, johon olen istuttanut krookuksia 'Blue Pearl', mutta ei suinkaan muistuta ympärillään vielä nupullaan olevia "sinisiä helmiä".

Kummallinen kukka nupullaan
Ensimmäiset kuvat oudosta kaverista on otettu 30.3.2020. Silloin se oli vielä vähän nupullaan. Jo nuppu näytti kuitenkin varsin kummalliselta.

7.4.2020 kukka oli avautunut.
Voiko tämä nyt olla jokin krookukset siementaimi tai jostain syystä epämuodostunut yksilö? Toisaalta kukka muistuttaa omaan silmääni jollain etäisellä tavalla narsissiakin. Lähistöllä kasvaa kyllä narsisseja 'Ice Follies' & 'Ice King'.

Tässä sama kukka 9.4.2020
Osaisiko joku minua viisaampi sanoa, mikä ihme tämä kummajainen oikein on? Vai onko tämä jotain ihan normaalia ja minä vaan olen tyhmä? Sekään ei olisi uutta. :D

Lopuksi haluan vielä muistuttaa edellisen postauksen arvonnasta.

Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

20 kommenttia:

 1. Kyllä sillä selvästi krookuksen lehdet on, joten se on varmasti mutaatio, jossa heteet tms. on kehittynyt eri tavalla kuin pitäisi. Kyllähän näitä kasvimaailmassa ilmenee, mutta krookuksissa en ole aiemmin nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksesta! Ajattelinkin, että sinulta jos keneltä löytyy tietoa asiasta. :) Kävin juuri iltakierroksella puutarhassa, ja tuossa näytti olevan toinenkin nuppu tuloillaan.

   Poista
 2. Onpas jännä:) Ihan kuin siinä olisi kaksi kukkaa sisäkkäin, että tuo sisältä tuleva näyttäisi vähän tulppaanilta:)) Hyvää ja aurinkoista pääsiäistä♥️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin muuten näyttää kuin sisällä kasvaisi tulppaani. :D Kiitos <3

   Poista
 3. Itse kukka näyttää kyllä narsissin kukalta. Silmiini ihan näyttää, että kukkavarsi tulisi tuosta krookusten lehtien vierestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä huomio, nuo korkeat krookuksen varret eivät tosiaan kuulu tuolle kukalle. Sillä on lyhyemmät, mutta yhtä kapeat lehdet. Tunnultaan ne muistuttavat mielestäni enemmän krookuksen kuin narsissin lehtiä. Valkeat juovat kylläkin puuttuvat,mutta niitä ei kai kaikilla krookuksilla olekaan.

   Poista
 4. Kiinnostava ilmestys, mutta aukinainen kukka on oikein viehättävä.

  VastaaPoista
 5. Onpa jännä!
  Kyllä tuon täytyy olla krookuksen mutaatio vaikka hassusti näyttääkin narsissilta keskeltä! =D
  Kaunista pääsiäisen jatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sen täytynee olla, kyllä piirteet enemmän krookukseen viittaavat. Kiitos!

   Poista
 6. No jo on erikoinen yksilö! Krookushan se varmaan on; lehdennysät näyttävät krookuksen lehdiltä ja kukan koko taitaa olla aika lähelle tavallista krookusta. Minusta tuo kukan asentokin suoraan ylöspäin viittaa enemmän krookukseen kuin narsissiin, mutta jonkinlainen mutaatiohan tuossa on selvästi tapahtunut. Olisiko tuo keskellä oleva narsissimainen tötterö mutatoitunut emi ja sen ympärillä olevat pienemmät liehakkeet mutatoituneita heteitä? Hauska ilmestys joka tapauksessa. Tuota onkin jännittävää seurata, että kukkiiko se ensi vuonna normaalisti. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä huomioita. Samaa kokoluokkaa tosiaan on kuin viereiset krookukset. On kyllä jännä seurata, miltä tuo ensi keväänä näyttää. Kiitoksia!

   Poista
 7. Onkohan nyt narsissiherra ollut liian lähellä krookusneitoa? Aika hieno joka tapauksessa. Mielenkiintoista nähdä, millaisena kukka nousee seuraavana vuonna. Merkitse paikka huolella, jotta voit seurata tilannetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä on kuin narsissin ja krookuksen rakkauden hedelmä. Täytyy ehdottomasti merkitä paikka kunnolla.

   Poista
 8. Mielenkiintoista olet todella penkistäsi löytänyt, minusta enemmän narsissin näköinen. Mutta kuten Between jo kehouttikin merkitse paikka huolella niin jännää on ensivuonna nähdä mitä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä mielenkiintoinen. Pitää kehitellä joku kunnollinen merkki.

   Poista