torstai 30. huhtikuuta 2020

Vappuaaton kukkasia & arvontamuistutus

Muistutan heti alkuun blogini arvonnasta. Jos et ole vielä osallistunut arvontaan, käy ihmeessä osallistumassa. Palkintona on aivan ihana koru sekä söpöjä magneetteja.

Tänä päivänä aurinko helli, ja oli mitä mainioin keli kierrellä puutarhassa kameran kera. Puutarhassani ruokailemassa käyvistä jänöistä ja hiirulaisista huolimatta kukkijoita on ihanan paljon.

Kevättähti Chionodoxa 'Rosea'
Kevättähdistäni on jäljellä enää tuo yllä olevan kuvan yksilö. Loput ovat päätyneet eläinten ruokalistalle. Onneksi edes tuo yksi kaunokainen on säästynyt!

Hyasintti Hyacinthus orientalis 'Pink Pearl'
Hyasinteista lajike 'Pink Pearl' on kasvussaan pisimmällä. Jos auringonpaiste jatkuu, nämä kukkivat pian täyttä häkää, ihanaa!

Tämän krookuksen lajikkeesta minulla ei ole tietoa, mutta väri on ihana!
Persiansinililjat Scilla mischtschenkoana kukkivat edelleen.
Suomi100-penkin krookus Crocus vernus 'Jeanne d'Arc'
Krookukset 'Golden Yellow'
Kevätkurjenmiekat Iris reticulata kuiskuttelevat toisilleen salaisuuksia.
Krookukset 'Romance'
Krookus 'Jeanne d'Arc' kasvaa myös tuijan ympärille tekemässäni penkissä.
 Sisällä kukintansa aloitti jo lilja Lilium 'Golden Joy'. Taisin istuttaa niiden sipulit hiukan liian aikaisin. Onneksi olen istuttanut liljoja pitkin kevättä, joten niiden kukintakin ajoittunee pitkälle aikavälille. 'Golden Joy' saa nyt toimia vappukukkanani.

Aurinkoista vappua!

16 kommenttia:

 1. Onpa ihanat vappukukat! Iloista vappua sinne!

  VastaaPoista
 2. Maasta nousevat kasvit ja lintujen kevätpuuhat ovat sitä parasta kevättä! Sääkin hieman ehkä lämpenee, niin mikäs on sitten ollessa! Ne lakut olivat hyviä ja tuli nautittua ne melko nopeasti paketin saavuttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla, että lakut maistuivat. :) Täällä on nyt aivan ihana sää. Söimme pihalla ja ajattelimme tehdä retken läheiselle rotkolle. Ihana kevät! <3

   Poista
 3. Suloisia vappukukkia! Ihana kun kevät on kunnolla alkanut ja luonto herää:) Aurinkoista alkanutta toukokuuta ja Hyvää vappua♥

  VastaaPoista
 4. Kaunista ja värikästä kukintaa. Sopivia toivottamaan sinulle iloista vappua!

  VastaaPoista
 5. Ihanat vappukukat! Eilen oli meilläkin aika mukava sää, mutta tänään vielä parempi. Muutama taimiruukkukin pääsi jo ulkoilemaan lämpimään nurkkaukseen harson alle ja koska on luvattu pidemmäksi aikaa jopa plussan puolella pysyviä yölämpötiloja, niin laitoin ne ulkoilleet taimet ulkovarastoon. Tuli eteiseen lisää tilaa, jes! Aurinkoista toukokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Täällä on edelleen ihana sää. Huippua! Minäkin olen malttamattomana jo vähän ulkoiluttanut kasveja. Ajattelin pystyttää pienen kasvihuoneemme tänään, niin voin jatkossa totuttaa kasveja ulkoilmaan siellä. Mahtavaa saada sisälle lisää tilaa!

   Poista
 6. Ihanasti kukkii kevät siellä! Meilläkin ovat rusakot käyttäneet kevätkukkijoita lounastarpeinaan.... Ikävä juttu, mutta osa on sentään säästynyt:) Aurinkoista toukokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi osa kukista on säästynyt! Kaipa pitkäkorville pitää herkkunsa sallia.

   Poista
 7. Suloisia kukkijoita. Tähän aikaan vuodesta puutarhassa kiertely on ihan parasta :)

  VastaaPoista