sunnuntai 29. toukokuuta 2022

Koska kukkii? -haasteen tulokset

Osallistuin Hiidenkiven Minnan alulle panemaan Koska kukkii? -haasteeseen, jossa valittiin muutama oman puutarhan kevätkukkija ja veikattiin, milloin ne puhkeaisivat kukkaan. Minä valitsin haasteeseen mukaan krookuksen, kevättähden, tähtilumikellon, narsissin ja tulppaanin. Veikkaaminen oli mielestäni todella haastavaa, sillä talvi jatkui tuhottoman pitkään ja kevät eteni tuskallisen hitaasti. Oli kuitenkin hauska jännätä ja seurata, miten hyvin (tai huonosti) omat ja muiden veikkaukset menivät.

Krookuksen veikkasin kukkivan 22.4. Veikkaukseni meni huti kolmella päivällä, sillä ensimmäiset krookuksen kukat avautuivat jo 19.4.

Uudenkuun penkissä krookukset kukkivat 19.4.

 Kevättähden arvelin puhkeavan kukkaan 24.4. Se kukki kuitenkin jo 20.4. Olin siis veikkauksineni neljä päivää myöhässä. Olen jo aiemmin valitellut tämän kevään surkeasta sipulikukkien määrästä. Jotain kertoo sekin, että kevättähti kukki koko keväänä ainoastaan yhden kukan voimin.

Kevättähden 'Rosea' ainokainen kukkanen 20.4.

Tähtilumikellon veikkasin kukkivan 26.4. Kuvittelin tähän asti veikkaukseni osuneen aivan liian aikaiseen ajankohtaan, sillä tähtilumikellojen asuinsija, Suomi100-penkki, tuntui pysyvät ikuisuuksiin lumen vallassa. Kuvamateriaalini kuitenkin paljastaa, että ensimmäiset tähtilumikellon kukat näkyivät jo 22.4. Neljällä päivällä meni siis huti sekin arvaus.

Tähtilumikello ponnisti esiin kurjenmiekan lehtien seasta 22.4.

Narsissin veikkasin kukkivan 5.5. Se veikkaus menikin sitten ihan huolella metsään, ensimmäinen (ja toistaiseksi ainoa) narsissi kukki nimittäin vasta 15.5. Muista narsisseista ei näy nuppuakaan. Joitain oletettuja narsissin lehtiä sentään näkyy, eli ehkä ensi vuonna saadaan niistäkin runsaampi kukinta. Lehtiryppäitäkin on tosin vähemmän kuin aiempina vuosina.

Narsissi 'Ice King' 15.5.
 
Ensimmäisen tulppaanin nupun arvelin aukeavan 12.5. Siinä olin kaiken pahiten hakoteillä, sillä ensimmäiset tulppaanit kukkivat vasta kaksitoista päivää myöhemmin, 24.5. Suosikkitulppaanini Liljapenkissä näyttävät kadonneen kokonaan, mutta onneksi tuijan ympärillä Uudenkuun penkissä näyttää olevan mukavasti tulppaaneja ja muistakin penkeistä löytyy jokunen tulppaaniyksilö. Uudenkuun penkkiä lukuunottamatta tulppaanien määrä on kuitenkin tänä vuonna huomattavasti aiempia keväitä vähäisempi.
 
Tulppaanin 'Claudia' kukka 24.5. Tämä on edelleen kukassa.

 Tässä vielä yhteenveto veikkauksistani ja oikeista kukintapäivistä.

 krookus, veikkaus: 22.4., kukki: 19.4.
kevättähti, veikkaus: 24.4., kukki: 20.4.
tähtilumikello, veikkaus: 26.4., kukki: 22.4.
narsissi, veikkaus: 5.5., kukki: 15.5.
tulppaani, veikkaus: 12.5., kukki: 24.5.

Yhtään täysosumaa ei siis tullut ja osa meni aika pahasti huti. Hauskaa oli silti. Kiitos Minnalle haasteesta!

Kukkaisaa viikonvaihdetta!

6 kommenttia:

 1. Aika hyvinhän veikkauksesi mielestäni menivät. Kolmen ensimmäisen kasvin kohdalla heitti kukinta-aika vain muutamalla päivällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolme ensimmäistä osuivat kohtuullisen lähelle mutta kaksi viimeistä heittivät puolestaan vähän runsaammin. :D

   Poista
 2. Sinulla on hauskasti "neljän päivän hutiputki", mitä ei todellakaan voi pitää huonona tuloksena. Tulppaanien ja narsissien osalta tämä on minusta ollut vaikea kevät. Osa narsisseista on vasta nousussa, eivätkä kaikki niistä taida kukkia ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillista, että kevät on ollut tulppaaneille ja narsisseille vaikea. Jospa ensi kevät olisi niille puolestaan oikein suosiollinen.

   Poista
 3. Eihän nuo alkupään veikkaukset nyt niin pahasti metsään menneet ja parempi aina niin päin, että kukat kukkivat aikaisemmin mitä oli itse veikannut. Ehkä suosikkitulppaanisi olisi kukkinut aikaisemmin ja arvaus mennyt siltä osin lähemmäs oikeaa. Harmi kun oli johonkin kadonnut. Kukkaisaa kesäkuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaan haittaa, että kukat kukkivatkin veikkaamaani aiemmin. Mylläilin aamulla vähän Liljapenkkiä, mutta ei sieltä löytynyt kukkasipuleita muttei liioin mitään otuksien käytäviäkään. Mihin lie sipulit kadonneet. Sainpahan siirrettyä vähiin käyneet liljat penkin toiseen päähän ja istutettua toiseen päähän ainakin väliaikaisesti yhden ruusun ja muutaman daalian. Kiitos!

   Poista