lauantai 16. kesäkuuta 2018

Nätit narsissit ja muutama muu kevätkukka

Narsisseja istutin syksyllä kolmea lajiketta. Keltavalkoiset 'Ice Follies' ja 'Ice King' -narsissit pääsivät Ruusupenkkiin, valkoiset 'Thalia't puolestaan Suomi100-penkkiin. Narsissit ovat mielestäni ihan kivoja, mutta jäävät kuitenkin kauneudessaan tulppaanien varjoon.

Etualalla lienee 'Ice Follies' ja takana 'Ice King' 8.5.2018
 Minulla oli vähän hankaluuksia erottaa 'Ice King'ejä ja 'Ice Follies'eja toisistaan. Molemmissa on sama väritys, mutta 'Ice King' on kerrottu, 'Ice Follies' ei. Minusta nuo kaikki näyttivät vähän kerrotuilta, mutta oletan, että vähemmän kerrotut ovat 'Ice Follies'eja.

Ruusupenkin narsissit 8.5.2018
8.5.2018, taustalla hyasintit 'Pink Pearl'
Narsissi Narcissus 'Ice King' 9.5.2018
 'Ice King' on makuuni vähän turhankin röyhelöinen. Taidan pitää enemmän yksinkertaisista narsisseista, vaikka ihan hauska tuokin on.

Orkideanarsissi Narcissus Triandrus-Ryhmä 'Thalia' 13.5.2018
'Thalia' oli ehkä tämänvuotisista narsisseistani suosikkini. Ruskeaa maata vasten nämäkin valkoiset kukat näyttivät tosin mielestäni vähän likaisilta. Täytyy siis istuttaa jotain aikaisin keväällä lehtiä kasvattavia kasveja noiden taustalle. Vihreää vasten ne näyttävät varmasti ihanilta!

Esittelin aiemmissa kirjoituksissani alkukevään kukkijat, tulppaanit ja hyasintit. Tässä vielä muutama kuva muista puutarhani kevätkukkasista.

Helmililja Muscari 8.5.2018
Persiansinililja Scilla mischtschenkoana 8.5.2018
Helmililja 13.5.2018
Istutin syksyllä useaan paikkaan runsaasti helmililjoja, mutta niistä kukki vain jokunen siellä täällä, mikä näytti vähän typerältä. Laaja helmililjamatto näyttäisi varmasti upealta. Toivotaan, että ensi keväänä useampi helmililja kukkisi. Persiansinililjoista kukki yksi ainokainen taimi, senkin toivon runsastuvat jatkossa.

 Lisäksi istutin syksyllä Suomi100-penkkiin sinilaukkaa ja napolinlaukkaa. Niistä toinen on ollut nupullaan jo pitkään. En ole varma, kumpi laukka on kyseessä, mutta eiköhän se selviä, kun nuput puhkeavat kukkaan.

Tämä olikin viimeinen kevätkukkapostaus tältä erää. Ehkäpä seuraavalla kerralla päästään jo vähän ajankohtaisempiin aiheisiin.

Rentouttavaa viikonloppua jokaiselle!

4 kommenttia:

  1. Kauniita. 'Thalia'on ihana. Minäkin istutin sen sipuleita viime syksynä.

    VastaaPoista
  2. Ihania kukkia, narsissit taas kuuluvat täällä suosikkeihin, tulppaani-intoa kummasti latistavat niitä syövät peurat. Kukkia pääsee harvoin ihailemaan ja usein syödään kaikki yhden alueen tulppaanit niin, ettei koko pussillisesta pääse näkemään ensimmäistäkään kukkaa.
    Thalia on todella kiva minustakin, minulla se viihtyy hyvin nurmialueella ent. lipputangon ympärillä, siinä on vihreää alla. Narsissit yleensä pärjäävät aika hyvin nurmessa, voisi laittaa vaikka puiden ympärille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mokomat peurat, varmasti latistavat tulppaani-intoa. Se positiivinen puoli pienessä kaupunkipihassa on, ettei peurat eksy tänne. Kiva tietää, että narsissit pärjäävät nurmessa. Vanhempieni pihassa olisi varmasti monta käyttökelpoista kohtaa narsisseille..

      Poista