keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Polun tekoa

Kyllästyin odotteluun, joten päätin viime viikolla ryhtyä Raparperipolun suhteen tositoimiin. Keväällä olin peittänyt siitä osan vanhoilla multasäkeillä tukahduttaakseni rikkaruohot, mutta polun alkupätkä oli vielä ilman peittoa, ja näin ollen rikkaruohot, (jotka tunnetaan myös nimellä entinen nurmikko), rehottivat sillä kohtaa komeasti. Aloitin urakan kitkemällä rikkaruohot polun alkupäästä. 

Entisen nurmen poisto aluillaan
Bellisten eli kaunokaisten poisto tuntui vähän raa'alta.
 Seuraavaksi otin multasäkit pois polulta. Ilokseni niiden alta paljastui lähes rikaton maa.

Jokunen voikukka sinnitteli vielä siellä täällä.
Vaan eipä ollut kovin paljoa kitkettävää!
Maan peittoa (ainakin multasäkeillä) voin suositella lämpimästi, mikäli tavoitteena on tukahduttaa nurmi tai muu kasvillisuus tietyltä alalta. Säkit taisivat olla paikoillaan kuukauden tai pari.

Lopuksi muokkasin maan ja poistelin siihen jääneitä kasvien juuria. Sitten laitoin kaikki reunuskivet paikoilleen ja lisäsin polulle ohuehkon kerroksen multaa. Aikomukseni on tehdä polulle raparperinlehden muotoiset askelkivet ja istuttaa niiden väliin jotain maanpeittoperennaa, mahdollisesti sammalleimua 'Amazing Grace', jolla on valkoiset kukat punaisella keskustalla.

Tässä lopputulos polun päädystä kuvattuna
Polun alkupäätä..
..ja loppupäätä
Akileijat röhnöttivät niin pahasti polulla, että virittelin niille tuen bambukeppien ja juuttinarun avulla. Akileijojen takaa sidoin naruin kiinni kärhötukeen. Toivottavavasti kaikki kestää nyt pystyssä!

Näiden 'Mckana Giants' -jaloakileijojen
myötä toivottelen sinulle mukavaa päivää!

18 kommenttia:

 1. Tuo multasäkeillä tukahduttaminen on hyvä idea!
  Ja aivan ihanan sävyinen tuo akileijasi. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multasäkit toimi yllättävän hyvin! Tuossa akileijaseoksessa on aika kivoja värejä. Pelkäsin, että kaikki olisi jotain räiskyvän punakeltaisia, mutta ei suinkaan. :)

   Poista
 2. Hyvä konsti! Näytähän sitten lopputulos, kun lehdet on paikoillaan. Suloinen akileija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. :) Saa nähdä milloin pystyn viimeistelemään polun..

   Poista
 3. Hienon polun olet tehnyt. Siitä tulee varmasti upea! Minäkin olen mökillä hyödyntänyt tyhjiä multasäkkejä mm. juolavehnän tukahduttamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva, kun multasäkeille löytyy monenlaista hyötykäyttöä.

   Poista
 4. Hyvältä näyttää ❤ Mukavaa juhannusta teidän perheelle 😊

  VastaaPoista
 5. Minäkin odotan innolla polun valmistumista. Kiva nähdä laatat ja sammalleimut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että pääsisin viimeistelemään sen mahdollisimman pian. :)

   Poista
 6. Polusta tuli tosi siisti.
  Suloisen väriset akileijat.

  VastaaPoista
 7. Oi tuohan on huippu konsti, kiitos vinkistä❤ Tuosta polusta tuli tosi kiva! Akileija on kaunis! Mukavaa juhannusviikkoa❤

  VastaaPoista
 8. Voi, odotan niin valmista polkua. Tällaisissa jutuissa on oma työnsä, mutta voi sitä riemua, kun saa nähdä valmiin työn. Tulee taatusti kaunis. Akileijat ovat niin näyttäviä siellä nyt.

  Itse olen rikkakasvien peitossa käyttänyt ihan vaan jätesäkkejä. Tein joskus niin, että jätin vuosiksi jätesäkit paikoilleen, kun piti häätää vuohenputket. Se on sinnikäs ja valtaa alaa, joten keinot piti olla järeät. Säkkipeittely on tehokasta. Auttoi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätesäkit toimivat varmasti yhtälailla kuin multasäkitkin. Hienoa, että säkit auttoivat vuohenputkia vastaan. Vaan on kyllä vaatinut malttia odottaa useampi vuosi! :)

   Poista
 9. KKiva polku! Leppoisaa juhannusta!

  VastaaPoista