maanantai 11. kesäkuuta 2018

Hienot hyasintit

Tällä kertaa esittelen tänä keväänä puutarhassani kukkineet hyasintit. En ole ennen kasvattanut hyasintteja kukkapenkissä, joten oli sangen mielenkiintoista seurata niiden kasvua. Harmi kyllä hyasinteista ei ilmeisesti yleensä saa kovin monivuotisia ystäviä. Ne ovat nimittäin kauniita ja tuoksuvat huumaavalta. Oli ihanaa kumartua maantasalle, työntää nenä hyasinttiin kiinni ja nuuhkia niiden valloittavaa tuoksua!

Istutin syksyllä kolmea eri hyasinttia. Liljapenkkiin päätyi nimensä mukaan vaaleanpunainen 'Pink Pearl', Suomi100-penkkiin sininen 'Delft Blue' ja Ruusupenkkiin keltainen 'City of Haarlem'.

Hyasintti Hyacinthus orientalis 'Pink Pearl' 28.4.2018
 Noloa myöntää, mutten hoksannut vertailla eri väristen hyasinttien tuoksua. Ainoa, jota nuuhkin, oli nimittäin 'Pink Pearl'. Ne ainakin tuoksuivat!

'Pink Pearl' 8.5.2018
Hyasintti Hyacinthus orientalis 'Delft Blue' 28.4.2018
'Delft Blue' on makuuni juuri oikean sininen.
Kuva on otettu 8.5.2018.
 
Hyasintti Hyacinthus orientalis 'City of Haarlem' 13.5.2018
'City of Haarlem' kukki hyasinteistani viimeisenä, mutta sitä kannatti odottaa. Sen keltainen on juuri sopivan pastellinen minun puutarhaani.

'City of Haarlem' kaverinaan helmililja 14.5.2018
Edessä hyasintit 'City of Haarlem',
keskellä tulppaanit 'Budlight' 16.5.2018
'City of Haarlem' kukki sopivasti samaan aikaan tulppaanien 'Budlight' kanssa. Niissä oli kaipaamani pieni ripaus keltaista keväiseen puutarhaani ja ne näyttivät yhdessä varsin kivoilta.

Hyasinteista minulla on hieman ristiriitaiset tunteet. Toisaalta niitä olisi kiva istuttaa lisää, mutta toisaalta niiden sipulit on aika kalliita eikä ne todennäköisesti ole kovin pitkäikäisiä. Ehkä pidän ainakin yhden välivuoden niiden istuttamisesta ja mietin tilannetta sitten uudestaan. Täytyy tosin hieman pyörtää sanojani samantien, sillä istutin tänään ruukuissa kasvaneet hyasintit puutarhaan. Liljapenkkiin päätyi pari vaaleanpunaista hyasinttia. Suomi100-penkkiin istutin yhden sinisen ja kolme valkoista kaverusta. Saa nähdä, kasvavatko ne ensi vuonna.

Eilen sain vihdoin siivottua takapihan jotakuinkin edustuskuntoon. Tekemistä riittäisi kuitenkin vielä  vaikka kuinka. Uusia kasvihankintoja olisi myös ehdottomasti tehtävä. Harmi kyllä rahalle löytyy muutakin käyttöä, joten ihan heti en pääse taimikaupoille. Onpahan aikaa harkita tarkkaan, mitä kasveja haluaa!

Aurinkoista alkavaa viikkoa ja sopivasti sateita!

8 kommenttia:

 1. Kauniita hyasintteja kaikki. Minäkin istutin valkokukkaisia hyasintteja viime syksynä ja keväällä sainkin nauttia niiden upeasta ja melko pitkään kestävästä kukinnasta.
  Mukavaa viikon jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyasintit kieltämättä kukkivat aika pitkään minullakin. Siltä osinkin ihana kasvi!

   Poista
 2. Ihania hyasintteja :) Meilläkin oli tänä vuonna ekaa kertaa ja tykästyin kovasti. Mukavaa uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanat hyasintit! :) Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista