keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Otin, kun ilmaiseksi sain

Kävin Hankkijalla katselemassa sillä silmällä erityisesti kukkivia pensaita tulevia synttärijuhlia varten. Etuovelle olisi kiva laittaa jokin kaunis ruukkuistutus. Sopivaa pensasta ei vielä löytynyt, sillä parhaillaan kukkivia pensaita ei ollut kauheasti. Perjantaina teen uuden kierroksen. Ellei sopivaa pensasta löydy, täytynee tyytyä kesäkukkiin.

Samalla reissulla mukaan tarttui jaloritarinkannus 'Black Knight' ja muutama aleruusu, mutta tällä kertaa ne eivät pääse parrasvaloihin. Heti kauppaan tullessa silmääni nimittäin pisti "saa ottaa" -lappu kukkasipulitelineen kyljestä, ja lähtiessä päätin kurkata, josko sieltä löytyisi jotain oikein erityistä. Sisäinen kukkahamstraajani kuitenkin heräsi nähdessäni kaikki ihanat daaliat, liljat ja gladiolukset. Kotiin lähdin 82 istutettavan kukkasipulin/-mukulan kanssa. Mitään takeita ei niiden kukinnasta, eikä edes kasvuunlähdöstä ole. Vaan ilmaisia kun olivat, niin olen onnellinen, jos yksikin lähtee kasvuun.

Tässäpä nämä kaunottaret:
 
Tuoksumiekkalilja & puulilja 'Pretty Woman'
 Istutin osan tuoksumiekkaliljan sipuleista ruukkuun ja loput uuteen kukkapenkkiin tuijan juurelle yhdessä gladiolusten 'Vladivostok' ja 'Romy' kanssa. Puuliljat 'Pretty Woman' puolestaan pääsivät Liljapenkin ja Suomi100-penkin rajalle.
 
'Pretty Woman' -liljojen paikat on merkitty kepeillä.
Oikealla alhaalla keppiin tuettuna kasvaa kärhö 'Arabella'.
Gladiolukset 'White Prosperity' & 'Traderhorn'
'White Prosperity' & 'Traderhorn' pääsivät korkeisiin mustiin ruukkuihin, jotka sijoitin toistaiseksi piiloon daaliaruukun taakse. Kunhan ne alkavat kasvaa, siirrän ne paraatipaikalle. En tosin ole vielä keksinyt, mikä tuo paraatipaikka on..
 
Gladiolukset 'Vladivostok' & 'Gydan'
Kuten mainitsinkin, myös 'Vladivostok' pääsi tuijan ympärillä olevaan kukkapenkkiin. 'Gydan'in puolestaan istutin gladioluksen 'Kirov' kanssa kahteen ruukkuun, jotka piilotin ainakin väliaikaisesti kasvihuoneeseen.

Gladiolukset 'Kirov' & 'Romy'
Myös 'Romy' päätyi siis tuijanympäryspenkkiin ja 'Kirov' yllä mainitun 'Gydan'in kanssa ruukkuihin.
Lisäksi ostin neljä daalian mukulaa, joista jokaisen istutin omaan ruukkuunsa.

Daaliat 'Eveline' & 'Edge of Joy'
Daaliat 'Lavender Perfection' & 'Melody Harmony'
Kun levittelin sipulipussit kotona nurmikolle ja laskin niiden lukumäärän, meinasi miltei iskeä ahdistus. Kahdeksankymmenenkahden kukkasipulin saaminen multiin on pienellä pihalla aika urakka. Onneksi varaston kätköistä löytyi riittävästi isohkoja ruukkuja. Hetken nimittäin jo suunnittelin laajentavani kukkapenkkejä, vaikkei siihen oikeastaan olisi enää varaa. Pitäähän lasten leikkejä varten jättää hieman nurmikkoakin. No, kaikki sipulit ja mukulat saatiin lopulta onnellisesti istutettua. Toivottavasti perjantaina loput kukkasipulit on jo poimittu pois Hankkijan laareista, tai minun täytyy kulkea niiden ohi silmät suljettuina.

Käykö sinulle koskaan näin?

14 kommenttia:

 1. Khih, eihän tuollaista voisi millään ohittaa 😊 Ihania kukkia tulee ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voinut ei! Jännä nähdä, ehtivätkö kukkimaan. :)

   Poista
 2. Ymmärrän täysin. Olisi tarttunut mukaan minullakin.

  VastaaPoista
 3. Arvaa vaan, kuinka usein noin käy. Ja samalla tavoin kotona pussukoita katsellessa nousee ahdistus, mihin ja millä voimilla kaikki istutan. Yleensä paikka kaikille löytyy ja sama hamstrauskuvio toistuu uudemman kerran.
  Eiköhän noista ihanuukista sinulle silmäniloa synny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa noista edes osa lähtisi kasvuun. Kiva, kun muillakin karkaa joskus mopo käsistä kuin mulla. :)

   Poista
 4. Eiköhän noista ainakin Oriental-liljat kasvuun vielä lähde!
  Ihania kesäpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivotaan, että edes joku lähtee kasvuun. :)

   Poista
 5. Hyvänen aika miten hieno löytö! Pakkohan tuollaiset on mukaan ottaa. Pretty Woman saattaa vielä ehtiä kukkiakin jos alkusyksy on lauha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei noille voinut sanoa ei, kun katsoivat niin anovasti hyllystä.. Toivotaan siis lauhaa syksyä! :)

   Poista
 6. Vautsi, upeita löytöjä! Hmm... viitsisiköhän isäntä pysähtyä töihin mennessään vilkaisemaan täkäläisen Hankkijan... Jossain liikkeessä näin "ota tästä" -hyllyn, mutta siellä ei ollut enää kuin viisi pussia kukkakaalin siemeniä jäljellä. Jäi ottamatta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oisin varmaan ottanut nekin kukkakaalin siemenet (tai ainakin yhden pussin) siitä huolimatta, että onnistun aina tappamaan kukkakaalin taimet jo ihan pieninä. :D Tottahan isännän kannattaa pysähtyä Hankkijalla, pitäähän emäntää miellyttää. ;)

   Poista
 7. Todella mahtavaa että antavat ilmaiseksi ennemmin kuin heittävät roskiin! Laitahan kuvia miten lähtevät kasvamaan!

  VastaaPoista