tiistai 7. toukokuuta 2024

Kuusi kuvaa kesästä -haaste

Saraheinä Saran mökissä ja puutarhassa -blogista heitti minulle jo hyvä aikaa sitten kuusi kuvaa kesästä -haasteen. Kiitos haastamisestani! Tämä mukava haaste on alkujaan Tuplasti terapiaa -blogista.

Tämän vuoden teema blogissani tuntuu olevan viimetippa, sillä osallistuin Koska kukkii -haasteeseenkin vasta, kun kevät oli jo aivan kynnyksellä, tai ehkä jo tullut hieman kynnyksen yli.

Vaan nyt ulkona sataa lunta jokusesta plussa-asteesta huolimatta, joten kesäkuvien kaivelu sopii tähän hetkeen kuin nakutettu. Onneksi välissä päästiin jo nauttimaan ihanan lämpimistä ja aurinkoisista päivistä, muuten alkaisi jo loppua usko kesän tuloon. Tämän hetken sään on pakko olla vain väliaikaista ja toivottavasti hyvin lyhytkestoista. Vaan nyt sukelletaan kuuden kuvan voimin viime kesään!

Mökiltä 21.6.2023

 Tällä hetkellä silmiäni hivelee erityisesti runsas, puolivilli puutarha. Yllä olevan kuvan vihreys, akileijojen ja kurjenpolvien yhteen sointuvat kukat sekä lehtien monimuotoisuus ihastuttavat.

Sinisievikki 'Penny Black' mökiltä 26.7.2023

Sinisievikki 'Penny Black' oli minulla ensimmäistä kertaa testissä viime vuonna, sillä toissavuonna ihastuin perinteiseen taivaansiniseen sinisievikkiin. Pidän edelleen perinteisestä enemmän, mutta onhan tämä Musta penny kerrassaan hurmaava tummine, valkoreunuksisine (piti muuten tavailla tätä sanaa muutamaan otteeseen, ja nyt on sekä kieli että aivot ihan solmussa) kukkineen.

Herne 'Désirée' mökillä 11.8.2023

Pysytellään vähän erikoisemmissa väreissä. Herneellä 'Désirée' on violettien kukkien lisäksi violetit herneenpalot. Yllä olevassa kuvassa minua tosin kiehtovat enemmän muodot, valo ja vesipisarat kuin itse kukan väri.
 
Kotipihasta 19.6.2023

 Yllä olevan kuvan otin mukaan ihan sitä varten, josko joku sattuisi kukkien perusteella tunnistamaan nämä kasvit. Ylempänä olevat kukat ovat vaaleanpunertavampia, alemmat sinertävämpiä. Takapihasta kertovan postaukseni perusteella moni veikkasi sinertävämpiä pihasyreeniksi. Laitan tähän seuraavaksi kuvan pensaasta, josta vaaleanpunertavammat kukat ovat.

Edellisen kuvan vaaleanpunertavampien kukkien pensasta 19.6.2023

Tämän postauksen kirjoittaminen venyi taas hieman, ei tosin sentään useammalle päivälle tällä kertaa. Aloitin kirjoittamisen tänä aamuna ja nyt elellään iltaa. Lumisateen lisäksi päivään on mahtunut auringonpaistetta, kovaa tuulta ja raekuuroja. Nyt on ihmeen rauhaisa sää ja taivaskin melko pilvetön. Rakeita on maassa vielä jonkin verran, ja yöksi on luvattu hieman pakkasta. Onneksi torstaista eteenpäin näyttäisi hieman lämpenevän ja yöpakkasten väistyvän.
 
Valikoin haasteen viimeiseksi kuvaksi mielenkiintoisen unikon kukan. Kylvin mökille unikkoja 'Bread Seed Poppy', 'Lilac Pompom' ja 'Mother of Pearl'. Väritys täsmää kahteen ensimmäiseen, mutta ainakin netistä löytämieni kuvien perusteella 'Lilac Pompom' on paljon röyhelöisempi ja 'Bread Seed Poppy':lta röyhelöt puuttuu täysin. Nätti joka tapauksessa!
 
Lempeää loppuviikkoa!

P.S. Haastan mukaan kaikki, jotka eivät ole tähän haasteeseen vielä tänä vuonna osallistuneet.
 
Tässä haasteen säännöt:
- julkaise kuusi kuvaa viime kesältä
- aihe on täysin vapaa
- haasta muita vastaamaan

8 kommenttia:

 1. Jos näistä kuvista vain yhden saisi tauluksi seinälleen, niin se olisi ehdottomasti tuo ensimmäinen puolivilli.

  VastaaPoista
 2. Minua viehättää erityisesti tuo kolmas kuvasi.
  Valitettavasti minusta ei ole apua tuon syreenin tunnistamisessa. Olisiko kyseessä kuitenkin vaaleampikukkainen pihasyreeni ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään itsekin kovasti siitä kuvasta. Voi varmaan olla niinkin, että molemmat ovat pihasyreenejä. Minulle syreenien suku on kovin tuntematon.

   Poista
 3. Herneen kukkanuppu on kaunis!
  Minäkin veikkaan kyseessä olevan vaaleakukkainen pihasyreeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyötykasvitkin osaavat olla todella kauniita. Kiitos veikkauksesta, voit hyvinkin olla oikeassa.

   Poista
  2. Vastaukseni tuli näköjään jostain syystä anonyymina. Olin kyllä ihan itse asialla. :D

   Poista
 4. Pihasyreenillä on erilaiset lehdet kuin tuolla sinun vaaleampikukkaisella syreenilläsi; sellaiset sydämenmuotoiset. Tuon lehdet ovat selvästi suipot (mikä lie oikea kasvitieteellinen termi) ja näyttävät minusta ennemminkin puistosyreeniltä. Vertaapa kesällä pensaiden lehtiä toisiinsa, niin huomaat eron selvästi.
  Nyt, kun oikein tarkkaan katsoo yksittäisiä kukkia, niin nekin ovat hieman eri näköiset: pihasyreeniksi veikatussa "avoimemmat" ja terälehtien kärjet pyöreämmät kuin tuossa puistosyreeniksi epäilemässäni, jossa ne ovat "torvimaisemmat" ja terävämpikärkiset. Pihasyreeni myös aloittaa kukinnan pikkuisen aiemmin kuin puistosyreeni, mutta kasvupaikan valoisuus vaikuttaa siihen, kuinka paljon eroa loppujen lopuksi on.
  Hienot kuvat! Hernekuvassa on minun silmiini jotain erityisen kiehtovaa. Ehkä juuri vesipisarat ja herkät värit.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista