torstai 8. helmikuuta 2018

Kasvilamppuja ja heräteostoksia

Tuulikki vihjaisi Kukkia ja koukeroita -blogissaan Airamin kasvilampusta. Menin etsimään kyseistä lamppua Hankkijalta. Ihan vastaavaa lamppua en löytänyt, mutta päädyin ostamaan kaksi kappaletta Nelson Gardenin kasvilamppua, jotka käyvät kätevästi vanhaan jalkalamppuuni.

Tällaisiin lamppuihin päädyin.
 En ole ennen käyttänyt kasvivaloja, joten toivotaan, että ostamani lamput oikeasti toimivat! Niitä taitaa olla aika paljon erilaisia, osa varmaan toimii paremmin kuin toiset. Rehellisesti sanottuna en ole niihin juurikaan perehtynyt. Mutta kokeillaan nyt näitä! Ensimmäiset siemenet ehdin toivon mukaan kylvämään tämän viikonlopun aikana.

Lähden harvoin Hankkijalta kotiin ilman heräteostoksia. Tälläkin kertaa mukaan tarttui pari ylimääräistä juttua.

Tämä kaunis orkidea maksoi ainoastaan viisi euroa.
Eihän tuota kaunotarta voinut vastustaa, kun hinta oli vain vaivaisen vitosen! Olen jo pidemmän aikaa haaveillut orkideasta. En ole viitsinyt sellaista ostaa, niistä kun saa yleensä pulittaa yli kympin, enkä ole lainkaan varma, saanko niitä pysymään hengissä. Kaikki hyväksi koetut orkidean hoitovinkit otetaan ilolla vastaan!

Toinen heräteostoni löytyikin sitten siemenosastolta. Monet bloggaajat ovat tänä keväänä esitelleet houkuttavia tomaatinsiemen hankintojaan tai kertoneet tomaattihaaveistaan. Minä olen joinain vuosina kokeillut tomaatin kasvatusta valmiista taimista vanhempieni pihassa, mutta sato on ollut aika surkeaa. Tomaatteja on kyllä tullut, mutta suurin osa on jäänyt vihreiksi. Välillä ajattelin, että jätän tomaattien kasvatuksen suosiolla muille. Mutta, mutta, nyt minä sitten läksin kaupasta onnesta kihisten tomaatinsiemenpussi mukanani.

Lajikkeeksi valikoitui Maatiaiskanasen kehuma 'Tigerella'.
Minulla ei ole kasvihuonetta, joten tarvitsin lajikkeen, jota voi kasvattaa myös ulkona. 'Tigerella'n pitäisi pärjätä ulkona suotuisalla paikalla. Toivotaan, että pihani olosuhteet ovat sille otolliset! Jos tomaatin kasvatukseni nyt onnistuu, saatan ensi vuonna kokeilla useampaakin lajiketta..

Kaunista loppuviikkoa!

26 kommenttia:

  1. Jeee, mahtavaa <3 Toivotaan satoisaa tomaatti-vuotta <3 Ihana orkidea. Itse olen kastellut orkideat kerran viikossa- parin viikon välein upottamalla ne veteen noin vartiksi. Läpinäkyvästä ruukusta näkee hyvin kastelun tarpeen; jos juuret on ihan vihreitä ja turpeita, ei kastelua tarvita. Kun juuret alkavat haalenemaan, on kastelu tarpeen :) Orkidea lannoitteita on useammallakin valmistajalla, mutta en ole kyllä niitäkään aina käyttänyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että on hyvä tomaattivuosi. :) Kiitos orkidean hoitovinkeistä! :)

      Poista
  2. Miten viehättävä orkidea!
    Kasvilampusta on varmasti hyötyä talviaikaan.

    Lempeän suloista viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivottavasti saan lampun avulla rotevia taimia. :)

      Poista
  3. Viime kesänä kasvatin Tigerellaa ja onnistui hyvin vaikka alkukesä olikin niin huono. Tosin mulla ne kasvoi kasvihuoneessa siinä tiilialtaassa.
    Nyt alkoi kiinnostaa tuo kasvilamppu...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että olet onnistunut Tigerellan kanssa. Kasvihuone olisi niin ihana! Mut toivotaan, että tuo menestyy myös ulkona. :) Ei kun vaan lamppuostoksille! ;)

      Poista
  4. Kasvilamppu pitää lähiaikoina hankkia - ehdottomasti. Mulla tigerella oli iso pettymys pari vuotta sitten. Toivottavasti menestyy sinulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi, että Tigerella tuotti sinulle pettymyksen. Jospa minulla nyt onnistuisi.

      Poista
  5. Tilasin Tuulikin vinkkaaman kasvilampun suoraan Hankkijan nettimyynnistä. Paketti odottaa jo postissa. Vielä pitäisi löytää siihen sopiva valaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että sinäkin olet hankkinut kasvilampun. Onnea valaisimen etsintään! :)

      Poista
  6. Hienoa että tuollaiset kasvilamput löytyi ja kivoja heräteostoksia siinä sivussa:) Kaunis tuo orkidea♥ Minäkin ajattelin ensi keväänä laittaa muutaman tomaatin kasvamaan:) Mukavaa talvista viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivotaan, että saadaan oikein hyvä tomaattisato! :)

      Poista
  7. Ihanat heräteostokset! Tuota tigerellaa on kovasti kehuttu, se on vielä tosin kokeilematta omalta kohdalta. Kasvivalot ovat varsin tarpeellisia tähän vuodenaikaan. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  8. Nätti orkidea! Mun orkideat ovat levänneet pitkään, mutta näin on ollut ennenkin, odottelen kukintaa :) Olen kasvattanut aurinkoisella seinustalla erilaisia tomaatteja kasvusäkissä ja meillä paras on ollut kirsikkatomaatti. Sen varret eivät kasva ihan niin pitkiksi ja tomaatit ehtivät kypsyä. Tomaatteja myös kyspyi pikkuhiljaa, eikä kaikki kerralla kuten isoissa tomaateissa. Tuin varret naruilla, jotka naulasin suoraan seinään ;) Alkukesästä suojasin viileällä säällä muovilla. Toivotan onnea tomaattikokeiluun kun sen aika koittaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä! Taidanpa koittaa tomaateille kasvusäkkiä. Toivotaan, että orkideasi kukkivat taas mahdollisimman pian. :)

      Poista
  9. Taidan olla ensivierailulla blogissasi. Tomaatin kasvatus ulkona on melko haastavaa. Mutta eiköhän se onnistu jos tarpeeksi suojaisa ja lämmin paikka löytyy. Aurinkoinen seinusta on paras. Avomaalla olen monta kertaa yrittänyt, mutta tuulisella paikalla edes avomaantomaatit eivät pärjänneet. Toivotan sinulle parempaa onnea. Minun oli pakko hankkia kasvihuone.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun vierailit blogissani. Täytyikin heti poiketa vastavierailulle. :) Taidan pistää tomaatit talomme seinustalle ja toivoa parasta. Minäkin haaveilen kasvihuoneesta, mutta sellainen ei valitettavasti mahdu pihaamme.

      Poista
  10. Hih...Meidän hankkijalla oli sitä airamin lamppua. Honkkarista saa myös kasvivaloja. Itse en ole niihin vielä perehtynyt sen enempi, kun meillä on niin isot ikkunat sopiviin ilmansuuntiin ja sisäilma normaalia viileämpi, että kasvit tuntuu pärjäävän...
    Tänä keväänä en edes yritä itse kasvattaa mitään kotona, vaan oikaisen ja homaan koulunkautta kaikki tomaatintaimet ;)

    Ihania hetkiä kasvatuksiin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva, että teillä on noin otolliset olot kasveille ihan ilman kasvivalojakin. Sulla onkin nyt hyvä asema, kun pystyt hankkimaan taimet koulun kautta. Taitais mennä aika kiireiseksi, jos opiskelujen lomassa koittaisit vielä kasvattaa itse taimia!

      Poista
  11. Tuo on ihan kiva lamppu, eikä taita vaaleanpunaiseen... 😊 Minulle tarttui sama Tigerella mukaan heräteostona viimeisimmällä reissulla! Toivottavasti on hyvä! 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :) Toivotaan, että Tigerella on maineensa veroinen. :)

      Poista
  12. Meilläkin on kasvilamput harkinnassa, kuulisin mieluusti käyttökokemuksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittelen tästä lampusta varmasti lisää, kunhan se pääsee kunnolla käyttöön. :) Vielä on ensimmäisetkin siemenet kylvämättä.

      Poista
  13. Blogissani olisi sinulle haaste:)

    VastaaPoista