sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Kylvösuunnitelmia

Tein joitain päiviä sitten siemeninventaariota ja suunnittelin samalla ensi vuodelle kylvöaikataulua.  Viime kesältä oli jäänyt muutama vajaa siemenpussi. Lisäksi ostin syksyllä alehintaan tukun siemenpusseja leikkokukkapenkistä haaveillessani.

Malttamattomana tahdon päästä kylvämään ensimmäiset siemenet jo tammikuussa, joten jälleen kerran aion turvautua vanhaan ystävääni vihanneskrassiin. Helmikuukin sujunee vielä maltillisesti kylvöjen osalta, sillä tämän hetken suunnitelmien mukaan kylvän silloin pelkästään harjaneilikkaa.
Vihanneskrassi & harjaneilikka
Maaliskuussa pääsen kunnolla vauhtiin, kun kylvövuorossa ovat kukkakaali 'Snowball', kelloköynnös, tuoksuherneseos ja samettikukat 'Bolero' & 'Orange Flame'. Viime kesänä onnistuin tappamaan kaikki kukkakaalin taimet. Ehkä kastelin niitä silloin liikaa. Tällä kertaa yritän siis kastella maltillisemmin!
Maaliskuun kylvettäviä
Huhtikuulle jää myös viidet kylvettävät. Viime kesän yhdestä onnistuneesta taimesta innostuneena odotan innolla ruusukaalin kasvatusta. Viime kesänä satoa ei tosin tullut, mutta ehkä tällä kertaa onnistuu.. Tarhakukonkannus, leijonankita ja kiinanasterit pääsevät leikkokukkapenkkiin, mikäli suinkin löydän sellaiselle sopivan paikan.
Haaveilen siemenpussien kuvien mukaisesta kukkaloistosta. 
Kylvökauteni huipentuu toukokuussa suoraan avomaalle kylvettäviin siemeniin. Erityisesti odotan leikkokukkien maahan kylvöä. Luvassa on minulle uudet tuttavuudet tarhaneito, maloppi, punakosmoskukka ja kesämalvikki sekä vanhat tutut ruiskaunokit. Lisäksi lähes takuuvarmana onnistujana kylvän jälleen ruukkuun Baby Leaf -salaattimixiä.
Sormiani syyhyttää päästä kylvämään näitä ihanuuksia. 
Perjantaina postilaatikkoomme oli sopivasti ilmestynyt Exotic Gardenin siemenluettelo. Vaikka minulla onkin jo valmiina ihan kiitettävä määrä siemeniä, aloin heti unelmoida uusista siemenhankinnoista. Porkkanaa on ainakin saatava, petuniat kävisivät amppeliin ja tomaatin kasvatusta olisi ehkä sittenkin kiva kokeilla siemenestä asti.. Luettelo on täynnä toinen toistaan houkuttavampia kasveja.

Minun vuoteni 2017 päättyy siis siemenluetteloa selaten ja ensi kesän kukinnasta ja herkkusadosta haaveillen. Toivon, että saan ensi vuonna nauttia kauniista puutarhasta, puuhailla sormet mullassa ja oppia uusia asioita puutarhanhoidosta.

Tuokoon vuosi 2018 mukanaan onnellisia hetkiä juuri sinulle!

18 kommenttia:

 1. Kokeile ihmeessä tomaatin kasvatusta! Ihania suunnitelmia. Voi kuinka miul on ikävä kevättä! Sanoin tänää ensimmäiseks miehelle ku silmät avasin: Hyvää uutta vuotta, kohta pääsee istuttamaan kukkia :D hhahhaah :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanat ensimmäiset sanat. :D Pitää vielä tarkkaan harkiten miettiä tuota tomaattiasiaa, etten ottais itselleni liikaa haasteita yhdelle keväälle/kesälle.. Minä kans odotan kevättä kuin kuuta nousevaa! Onneksi pääsee jo kylvämään sitä vihanneskrassia. :)

   Poista
 2. Ihania suunnitelmia - onneksi nyt on pimein aika jo selätetty :D ja voi alkaa innolla suunnitella ensi kesää. Minäkin otin mökille mukaan siemenluettelon luettavaksi, ja eihän mikään estä tekemään tilausta vaikka jo nyt.
  Leikkokukkapenkkisi kuulostaa hienolta, sieltä saat kukkivaa maljakkoon koko loppukesän :)
  Oikein hyvää Uutta Vuotta toivottelee Sinulle täältä Savosta Tuulikki ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Siementilauksen voisi kyllä jo tehdä, tosin se tarkoittanee sitä, että tulee tehtyä useampia tilauksia kevään aikana.. :)

   Poista
 3. Kivoja suunnitelmia, kevät on ihan kohta:) Tuokoon tämä uusivuosi tullessaan sinne kaikkea mukavaa♥ Hyvää uutta vuotta 2018♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Talvi on jo ihanan pitkällä, kevät on ihan nurkan takana. :)

   Poista
 4. Kivoja suunnitelmia olet tehnyt. Nyt onkin hyvä aika tehdä suunnitelmia kesälle. Hyvää alkanutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä suunnitteluvaihe on aika ihana, vielä ei ole mennyt mikään mönkään. :)

   Poista
 5. Sinä oletkin jo pitkällä, kun kylvösuunnitelmat on tehtynä. Minä vasta selailen sitä Exoticin luetteloa.
  Onnellista alkanutta vuotta 2018 sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi olla, että minulla ehtii vielä kylvettävät tuplaantua, tai triplaantua, sitten kun siemenet ilmestyvät kauppoihin, tai kun erehdyn tekemään jostain siementilauksen.. :)

   Poista
 6. Oi, joko olisi aika alkaa miettiä, mitä kukkia ensi kesänä haluaa pihaan(?). En kyllä tiedä onnistuisinko niitä pitämään oikeassa valossa, lämmössä tai kosteudessa. Välillä kuljen idätyspurkit tarjottimella pitkin taloa, kun etsin oikeaa paikkaa ja multa alkaa tuoksua ilmassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tässä vielä kiire ole, mutta ehdottomasti saa jo rueta miettimään. :) Minä epäonnistun usein esikasvatuksessa, mutta aina joku taimi myös selviää. :) Voihan ihana mullan tuoksu!

   Poista
 7. Voih, siemenluettelot ovat niin koukuttavia....ja haluaisi kokeilla kaikkea ihanaa ja uutta!!
  Kaikkea hyvää ja kaunista vuoteen 2018 sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne ovat! Kunpa voisikin kokeilla kaikkea.. Kiitos. :)

   Poista
 8. Oi, vaikka mitä! <3 Itse en ole vielä ehtinyt miettiä, mitä kaikkea sitä kylväisi. Ajattelin jarrutella ainakin helmikuulle asti, etten tule aloittaneeksi esikasvatusta liian varhain. Meiltä meinaan loppuu aina jossain kohtaa tilan kesken. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla meinaa kans loppua tila kesken. Viime keväästä viisastuneena raivasin jo työhuoneeseen tilaa. Pitäisi vielä hommata ruukuille jotain alustoja, ettei kasteluvedet valu pöydille..

   Poista
 9. Kiitos käymästä blogissani - sinä olet jo tosi syvällä keväässä näiden juttujen mukaan. Toivoisin aikaista kevättä ja lämmintä kesää pitkästä aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ilo löytää blogiisi. :) Toivon ihan samaa kuin sinä!

   Poista