Lupailinkin jo viime kerralla reseptiä ehkä maailman parhaan raparperimehun tekoon. Tämä raikas mehu on täydellinen janonsammuttaja helteisenä kesäpäivänä! Yksinkertaisempaa ohjetta saa hakea, ainoa haaste on odottaa pari päivää mehun tekeytymistä. Sain tämän lapsuudestani tutun juoman reseptin isältäni.
Isäukon raparperimehu
1,5 l raparperia
sitruuna
600 g sokeria
7 l vettä
Paloittele raparperi. Pese sitruuna huolellisesti ja siivuta se kuorineen. Laita kaikki ainekset sankoon tai muuhun vähintään 10 litran astiaan ja sekoita. Peitä astia kannella tai muovikelmulla ja anna mehun tekeytyä huoneenlämmössä kaksi vuorokautta. Välillä voi käydä vähän sekoittelemassa (ja maistelemassa). Pullota ja nauti kylmänä.
Niittyleinikin ja oletettavasti kuusaman kukkia |
Kuvausrekvisiitta pääsi lopulta maljakkoon. |
Vaikuttaa herkulliselta, kiitos reseptistä. Täytyy ehdottomasti kokeilla. - Mukavaa sunnuntai-iltaa!
VastaaPoistaKiitos! Kokeile ihmeessä, hyvää on. :)
PoistaRaparperipiirakka tulee jo korvista ulos, joten nyt termiin vaihteeksi mehua. Kiitos vinkistä!
VastaaPoistaOle hyvä! :) Meinaa minullakin rueta raparperipiirakka vähän tökkimään. Ajattelin, että seuraavaksi voisi kokeilla vaikka muffinsseja.
PoistaHarmi, että olen aloittanut sokerittoman dieetin :( Mehu olisi varmasti hyvää!
VastaaPoistaHöh! Tsemppiä dieetin kanssa! Onneksi luonto tarjoaa tähän aikaan vuodesta vaikka mitä herkkua, mihin ei sokeria tarvita! :)
PoistaHuomenna siis mehuntekoon. Harmitta aina, kun jää niin paljon käyttämättä raparperistä.
VastaaPoistaMinuakin harmittaa suuresti, ettei kaikkea raparperia ehdi millään käyttämään. Onneksi edes osa pääsee käyttöön! :)
PoistaKuulostaa kyllä tosi hyvältä! Kiitos reseptistä! Aurinkoisia kesäpäiviä!
VastaaPoistaKiitos ja ole hyvä! :)
Poista