maanantai 20. maaliskuuta 2017

Kevättä ilmassa

Vaikka tänään onkin ollut niin pakkasta kuin pientä lumisadettakin, on ulkona selvästi havaittavissa kevään tulo. Linnut laulavat ja sieltä täältä lumen alta pilkistää ruskeaa maata ja jopa hiukan jotain vihertävääkin.

Pajunkissat -ensimmäinen kevään merkki!
 Noin viikko sitten lenkillä törmäsin pajunkissoihinkin. Kevät on siis selvästi täällä!

Erityisellä innolla olen seuranut kotipihani lumien sulamista. Ensimmäisenä lumi lähti sulamaan aivan seinän vierestä paljastaen niin laatoitusta kuin kukkapenkkiäkin. Sen jälkeen lumi on ruennut pikkuhiljaa sulamaan myös puiden alta. Keskellä pihaa on sen sijaan vielä arviolta puolisen metrinen lumikerros.

Ensimmäisenä lumi suli seinän vierestä.
Laatoitus tulee päivä päivältä enemmän ja enemmän esiin. Yllä oleva kuva taitaa olla viikon vanha, nyt laattoja näkyy jo hyvän matkaa toista riviä. Pian pääsee hakemaan puutarhakalusteet varastosta ja nauttimaan kevään ensimmäsen teekupillisen pihalla. Tai itseasiassa omalta kohdaltani aivan ensimmäisen teekupillisen ikinä tällä pihalla! Kun nyt vaan kevät ei enää ottaisi takapakkia..

Lumen alta on paljastunut myös kukkapenkkiä.
Seinän vierustalla on edellisen asukkaan hyvin hoidetun oloinen kukkapenkki. Aiemmasta kirjoituksestani löytyy samaisesta kukkapenkistä kuva viime kesältä. Tuossa kasvanee siis ainakin syysleimua. Etualan kasvia en tunnista, sillä en ole nähnyt sitä kukkivana. Mielenkiintoista nähdä, mitä kaikkea kevät ja kesä paljastavat, onhan tuleva kesä meille ensimmäinen tämän kodin asukkaina!

Kukkapenkistä löytyi jotain vihertävääkin..

Tällaisia hauskannäköisiä lehtiä bongasin ensimmäisenä.
Yhden kasvin juurelta puskee jotain punavihreää.
Pikkuruinen lehti pyrkimässä kohti aurinkoa.
Vaikka osa näistä vihreistä keväänmerkeistä voi hyvinkin kuulua rikkaruohoille, iloitsen niistä kaikista sydämeni pohjasta. Nehän viestivät keväästä ja siitä, että ihan kohta pääsee pihalle upottamaan sormet multaan!

Olin viikonloppuna perheeni kanssa mieheni järjestämällä ihanalla yllätysreissulla Porvoossa. Stressaavan alkuvuoden jälkeen lomamatka olikin paikallaan. Olo on reissun jäljiltä sekä rentoutunut että virkistynyt, ja nyt jaksaa taas ahertaa arjessa!

Vanhaa Porvoota.
Porvoossa kevät oli jo huomattavasti pidemmällä kuin täällä koti-Savossa, mutta kesää kohti mennään niin siellä kuin täälläkin!

Hyvää alkanutta viikkoa ja keväisiä päiviä kaikille lukijoille! 
Minä taidan seuraavaksi ryhtyä koulimaan turhankin pitkiksi hujahtaneet kukkakaalin taimet..

4 kommenttia:

 1. Kevät etenee nyt vauhdilla. Löysin pihasta ensimmäiset leskenlehdetkin kukkimasta tänään. Ihanasti sielläkin kasvit ovat alkaneet kurkkia maasta, kun lumi vähän väistyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin jo hämmästelemässä leskenlehtiäsi. Ihanaa, kun kevät on vauhdissa!

   Poista
 2. Ihanaa kun kevät tulee. Kiva kun kävit osallistumassa arvontaan blogissani ja liityit lukijaksi. Minäkin liityin nyt lukijajoukkoosi. Mukava saada uusia blogikavereita. Ollaan yhteyksissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa blogini lukijaksi! Kiva löytää tätä kautta uusia puutarhahenkisiä tuttavuuksia. :)

   Poista