maanantai 19. helmikuuta 2024

Suloinen sekamelska

Toissasyksyn vimmassa perustin kotipihamme lisäksi myös mökille kukkasipulipenkin tai ainakin jonkinlaisen kukkasipuli-istutusalueen. Alueelle päätyi alesipuleita, joten istutuksesta tuli varsin monenkirjava sekametelisoppa.

Sekametelisoppa toukokuun 2023 lopulla
 
Istutukseen päätyi narsisseja 'Arctic Bells' ja 'British Gamble', krookusta 'Blue Pearl', pallerolaukkaa, helmililjaa 'Pink Sunrise', kirjopikarililjaa, hyasintteja 'Woodstock' ja 'Gipsy Queen', tulppaania 'Don Quichotte', tulppaaniseosta "Impression" ja laukkaa 'Mount Everest'.

Narsissi 'British Gamble' on vaalea kaunotar.
 
Epäilin etukäteen, että tuollainen sekalainen seurakunta näyttäisi melko hölmöltä. Onnekseni olin väärässä, ja istutus näyttää mielestäni aivan ihastuttavalta. Minusta se sopii mökkiympäristöön metsän reunaan oikein mainiosti.

Mitähän narsissi 'Arctic Bells' oikein kuiskuttelee 'Pink Sunrise' -helmililjalle..?

Istutusalueen takaosaan jäi vielä valmiiksi kaivettua tilaa. Viime syksynä täytin tilan uusilla sipuleilla. Tälläkin kertaa istutukseen pääsi sekalainen lauma alekukkasipuleita eli tulppaaneja 'Amazing Grace', 'Copper Image', 'Amazing Parrot, 'Columbus', 'Merci' ja 'Finola', narsisseja 'Kapiti Peach' & 'Finland', krookuksia 'Jeanne D'Arc' & 'Blue Marlin', lisää 'Gypsy Queen' -hyasintteja sekä pari 'Tiger Babies' -liljaa. Lisäksi heitin joukkoon muutaman melko heikkokuntoisen tulppaanin sipulin "Sweet Patio" -nimellä myydystä tulppaani-helmililjasekoituksesta. Ihana nähdä, millainen kaaos ensi keväänä odottaa!

Tämä hempeä söpöläinen on hyasintti 'Gipsy Queen'.

Siirrytäänpä lopuksi hieman rauhallisempiin tunnelmiin. Metsänlaidassa vähän matkan päässä kevätkukkaistutuksesta kasvaa alppiruusut 'Night Sky' ja 'Lavendula'. Todistetusti 'Night Sky' kukki viime keväänä upein, sinisin kukkasin. Valitettavasti minulla ei ole (muisti)kuvaa, kukkiko 'Lavendula'. Jospa ensi keväänä näkisin ja ikuistaisin senkin kukassa.

Alppiruusu 'Night Sky' toukokuussa 2023

 Minulla oli viime kesänä aikomus istuttaa alppiruusujen ympärille sinivuokkoja, mutta se jäi toteuttamatta. Ehkäpä tänä vuonna asiaan tulee muutos. Ihanaa tehdä suunnitelmia tulevalle kesälle!

Suloista helmikuun loppua!

14 kommenttia:

 1. Minustakin tuo sekametelisoppa on kiva hempeine kaunottarineen!

  VastaaPoista
 2. Kevään sipuli-istutuksissa saakin olla värien sinfoniaa. Pitkän talven jälkeen värit ovat ihania.

  VastaaPoista
 3. Ihanalta näyttää! Monilajinen ja -värinen sipuli-istutuksesi on aivan ihana. Värit sointuvat ja kaikki on kaunista.

  VastaaPoista
 4. Huolettomassa mökkipihassa saakin olla iloisenkirjava meininki. Ehkä jossain viimeisen päälle mietityssä (ja jonkun maun mukaan tyylikkäässä) puutarhassa sellainen voisi näyttää erikoiselta, mutta pitkän talven jälkeen melkein kaikkialla muualla iloinen väritykitys on piristävää. Suloinen 'Night Sky'. Toivottavasti selviää talvesta hyvin ja kukkii runsaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talven jälkeen piristää kieltämättä kukka kuin kukka, ja mitä useampi sen parempi. Väreillä ei siinä vaiheessa ole niin suurta merkitystä, kaikki otetaan ilolla vastaan. Toivon todella, että 'Night Sky' selviää hyvin talvesta. Ei pitäisi jäädä ainakaan siitä kiinni, ettei ole tarpeeksi lunta suojana...

   Poista
 5. Mukavaa kuulla sinusta taas ja toivottavasti uudet lempeät tuulet puhaltavat sinulle ja perheellesi. ❤️ .
  Minusta kevään kukkijat saavat loistaa kaikissa väreissä ja kaunis on tuo sininen alppiruusu. Tällaista väriä en tiennyt olevankaan .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia <3 Tuon alppiruusun ostin pari vuotta sitten Lidlistä. En itsekään ollut aiemmin tiennyt, että niitä on tuonkin värisiä. Oli niin houkuttava väri, että pakkohan se oli ostaa.

   Poista
 6. Blogissani on sinulle Kuusi kuvaa kesästä -haasta😊

  VastaaPoista