torstai 25. helmikuuta 2021

Tammikuun kylvöt 2021

 Aika tuntuu jälleen juoksevan, ja vuoden ensimmäiset kaksi kuukautta on jo miltei taputeltu. Ehdin sentään tehdä hieman kylvöjä tammikuun puolella (kuun viimeinen päivä, mutta kyllä sekin lasketaan). Tässä kooste kylvöistäni:

 KYLVÖT 2021

30.1.
paprika Capsicum annuum 'California Wonder'
kelloköynnös Cobaea scandens
kirsikkatomaatti Solanum lycopersicum 'Tiny Tim'
kirsikkatomaatti Solanum lycopersicum 'Gardener's Delight'
tomaatti Solanum lycopersicum 'Tigerella'
vihanneskrassi Lepidium sativum
persilja Petroselinum crispum 'Bravour'
maustemeirami Origanum majorana

Paprikaa lukuunottamatta kaikki kylvökset ovat jo alkaneet itämään. Ensimmäiset kirkkaanvihreät taimenalut ovat viherterapiaa parhaimmillaan.

Tomaatti 'Gardener's Delight' on ehtinyt kasvussaan pisimmälle.

Vihanneskrassi on siitä ihana, että se itää todella nopeasti ja satoa pääsee maistelemaan melkein samantien. Olin tosin vähän pöhkö ja kylvin sitä pikkuiseen ruukkuun. Matala, laakea astia olisi paljon parempi, jotta satoa saisi kerralla enemmän. No, joutaahan tuota kylvämään toisenkin erän.

Etualalla maustemeirami, keskellä vihanneskrassi ja takana tomaatit

 Mikäli paprika ei lainkaan idä, taidan tyytyä se osalta ostotaimiin. Jääpähän enemmän kasvatustilaa muille taimille.

Kun oikein tarkaan katsoo, voi erottaa pienen kelloköynnöksen alun.

 Tässä kuussa en ole vielä kylvänyt mitään. Taidan kuitenkin aloittaa osan ensi kuulle aikomistani kylvöistä jo tällä viikolla. Kovasti on ruennut kevättämään nyt, kun ilma on lämmennyt ja linnut ovat aloittaneet konsertoinninsa. Puutarhahaaveet alkavat heräillä talviuniltaan ja aivot raksuttavat uusia suunnitelmia ensi kesän varalle.

Millaisia kylvöjä ja puutarhasuunnitelmia sinä olet jo ehtinyt tekemään?

P.S. Pahoittelen, mikäli tekstin asettelu näyttää pöllöltä. Jostain syystä en yrityksistäni huolimatta saa keskitettyä osaa tekstistä.

6 kommenttia:

 1. Ihania ituja! Vihanneskrassi on tosiaan huippukiva, nopea ja maukas vihannes, jota voi kasvattaa vaikka keskitalvella.
  En ole vielä aloittanut kylvöjä, mutta tein listan kylmäkäsiteltävistä siemenistä, joita minulla on, ja jotka voisi lähipäivinä pistää alulle. Niin ja tein tilauksen Jelittolle, jotta siemenet eivät vain pääse loppumaan ;-)
  Hyvää kasvua taimillesi!

  VastaaPoista
 2. Sinullakin kylvöt ovat lähteneet käyntiin.
  Minä olen kylvänyt vasta kelloköynnöksen ja keijunmekon.
  Mukavaa helmikuun loppua. 😊

  VastaaPoista
 3. Chileillä, paprikoilla ja kelloköynnöksillä itsekin aloitin kylvöt tammikuussa. Helmikuussa jatkoin sellerillä ja perennansiemenillä. Viikonlopun ohjelmassa on ensimmäisten kouliminen ja ehkä myös lisää kylvöjä. Ihanaa, kun pääsee jo puuhailemaan taimien parissa! Reipasta kasvua taimillesi ja mukavia helmikuun viimeisiä päiviä!

  VastaaPoista
 4. Äkkiää on alakuvuasi menny. Kylyvöt on jo hyvin aluulla.
  Moon keskittyny lähinnä koristepualelle. Kruunuvuakon tavoon, kelloköynnökset ja keijunmekot on kasvatukses ja muutama muu. Aurinkoosta helemikuun loppua :)

  VastaaPoista
 5. Viherterapia on todellakin oikein mieltä piristävää, sinulla on siellä monta lajia tulossa. Minäkin tein eilen ja tänään uusia kylvöjä edellisten lisäksi. Joka päivä pääsee suihkttelemaan ja kääntelemään taimia, jotta niistä tulisi oikein terveitä ja tanakoita. Onnea kylvöillesi ja hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Hyvä määrä kylvöjä jo tehtynä ja kasvussa!
  Mä käyn vielä hitaalla, en ole aloittanut kylvöjä. Siemeniä olen kyllä ehtinyt tilata :D
  Mukavaa alkavaa maaliskuuta!

  VastaaPoista