torstai 27. helmikuuta 2020

Päivän ostokset

Edellisessä postauksessa ehdin juuri lupaamaan, että kunhan daalian juurakot saapuvat kauppoihin, pyrin ostaamaan niitä vain kaksi kappaletta. No, nyt on varaa ostaa enää yksi, sillä aamuisella ruokaostosreissulla huomasin, että kevään kukkasipulit ja juurakot olivat saapuneet Prismaan, ja sieltä tarttui heti mukaani yksi daalian juurakko.

Daalia 'Edinburgh'
 Kyseistä 'Edinburgh' daaliaa olen kasvattanut ennenkin, mutta silloin juurakko osoittautui jonkun aivan muun daalian juurakoksi. Pidetään peukut pystyssä, että tämänkertainen juurakkoni kuuluu ihan oikeasti 'Edinburgh'ille. Olen käynyt kerran Skotlannin pääkaupungissa Edinburghissa, ja aion varata sinne palkintomatkan itselleni, kunhan saavutan erään tavoitteeni. Tämä daalia siis sekä muistuttaa mukavasti aiemmasta reissustani, että kannustaa minua saavuttamaan tavoitteeni.

Kauppaan oli saapunut myös liljojen sipuleita. Tällä kertaa mukaani tarttui vain pari pussia, vaikken olekaan asettanut itselleni minkäänlaista rajoitetta liljojen suhteen. Yllätin itsenikin! Kaiken lisäksi nämä liljat pääsevät vanhempieni pihaan. Omaan puutarhaani joudun tekemään kasviostokset erittäin harkiten, sillä tila alkaa olemaan niin vähissä. Silti täytyy nostaa itselleni hattua, sillä yleensä en voi vastustaa ihania kasveja, vaan hankin niitä ja mietin vasta sitten, minne saan ne mahtumaan. Onkohan minussa ruennut tapahtumaan muutosta? Olenko ehkä oppinut järjestelmällisemmäksi ja harkitsevaisemmaksi? Veikkaan, että viimeistään siinä vaiheessa alkaa lipsumaan, kun taimet saapuvat myymälöihin.

Lilja 'Golden Joy'
Äitini pitää kirkkaista väreistä, joten ostin keltaisen ja punaisen liljan sipuleita. En ole vielä varma, minne sijoitan nämä vanhempieni pihassa, mutta siellä ei onneksi ainakaan tilanpuute tule vastaan.

Lilja 'Red Country'
Kävin myös Hankkijalla katsomassa, olisiko sieltä löytynyt pelargonien pistokkaita. Ei löytynyt, mutta sen sijaan ostin ruusupavun siemeniä. Lupasin toki olla ostamatta uusia siemeniä tänä keväänä (lukuunottamatta vanhempieni kasvimaalle tarvittavia suorakylvettäviä hyötykasveja), mutta tässä kohtaa teen poikkeuksen. Rakas lapsuuden koirani Ruusun Vesa eli tutummin Papu jouduttiin vastikään päästämään pilven reunalle, joten täytyyhän pikkuherran muistoksi kasvattaa ruusupapua. Aion myös istuttaa jonkun oikein kauniin ruusun vanhempieni pihaan, lähelle Papun hautaa. Hyviä ehdotuksia IV-vyöhykkeellä viihtyvästä ruususta otetaan vastaan. Ulkonäön ja kestävyyden lisäksi arvostan kaunista nimeä.

Ruusupapu 'Lady Di'
Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä, esittelen Prismasta ostamani pari suloista narsissia. Pakkasta on nyt viitisen astetta, joten taidanpa uskaltaa jättää narsissit päiväksi ulos. Yöksi on kuitenkin turvallisempaa nostaa ne sisälle, sillä lähiöiksi pakkanen noussee kymmenen asteen tienoille. Ensi viikolla ainakin päivällä pitäisi taas olla plussaa, joten sitten narsissit voinevat viettää myös yöt ulkona.

Vähän ujostelevat narsissit
Ensimmäiset narsissit pääsivät punottuun ruukkuun vanhan perunalaatikon päälle, aivan etuoven vierelle. Valitsin tarkoituksella narsisseja, jotka ovat vielä enimmäkseen nupullaan, jotta ne kestäisivät mahdollisimman pitkään.

Ehkä edellisiäkin kainostelevammat narsissit
 Toisen ruukun laitoin seinällä olevaan kartionmalliseen tötteröön. Tötterössä talvea koristanut calluna sai törkeästi lähtöpassit. Meillä aletaan koristautua kevääseen!

Aurinkoisia helmikuun viimeisiä päiviä!

16 kommenttia:

  1. Ihana kun olet löytänyt narsisseja. Minä en ole tullut vielä edes etsineeksi niitä. Onpa kaunis tuo daalia. Daaliat ja liljat ovat molemmat suosikkejani. Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  2. Olet löytänyt oikeita kaunottaria. Tuli sellainen olo, että huomenna on ehdittävä johonkin kauppaan...

    VastaaPoista
  3. Haa, olisikohan täälläkin päin tullut jo Prismaan juurakoita ja sipuleita? En kyllä aikonut mitään ostaa, mutta pitäähän niitä käydä ainakin ihastelemassa ja hypistelemässä. Kaunis tuo 'Edinburgh', toivottavasti olisi tällä kertaa sitä mitä pitäisikin. Kevättä voi aivan hyvin alkaa jo tekemään, sillä kohtahan on jo maaliskuu. Aurinkoista helmikuun loppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Käy toki tarkastamassa paikallisen Prisman tilanne. Nostan hattua, jos pystyt olemaan ostamatta mitään. :D Nyt on niin ihanat säät, että on suorastaan pakko vähän tehdä kevättä. :)

      Poista
  4. Tulipas sopivasti tämä postaus. Huamenna olis menua asioolle ja jos jää aikaa, tairan teherä pitemmän kiarroksen ja kayrä tarkistamas valikoomia......ehän mä mitää tartte.....mutta tua daaliaki näyttää nii houkuttelevalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ostosintohan taisikin tarttua nyt monelle. :) Ei noita juurakoita ja sipuleita oikein pysty ohittamaan ostamatta mitään..

      Poista
  5. Siitä se kevät vähitellen alkaa! Kohta on maaliskuu.

    VastaaPoista
  6. Ihanaa seurata kuinka kukkaistelu alkaa. Minäkin olen ostanut jo siemeniä. Juurakot on tarttuneet matkaan messuilta. Kyseinen 'Edinburgh'daaliasi onkin muuten kaunis. Mulla on toistaiseksi vain vanhoja juurakoita. Daalia on niin komea kukka, että aina tulee ostettua uusia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun mainitsit messut! Tänä vuonna täytyy ihan tosissaan yrittää päästä puutarhamessuille. Koskaan en ole sellaisilla käynyt, vaikka kovasti on mieli tehnytkin. Kevät on ihanaa aikaa, kun saa päästää kaikki talven yli muhineet puutarha-ajatukset valloilleen!

      Poista
  7. Did you know there's a 12 word phrase you can say to your crush... that will trigger deep emotions of love and impulsive appeal for you deep inside his heart?

    That's because deep inside these 12 words is a "secret signal" that triggers a man's impulse to love, adore and protect you with his entire heart...

    12 Words Will Fuel A Man's Love Response

    This impulse is so built-in to a man's genetics that it will make him work better than before to make your relationship as strong as it can be.

    Matter of fact, fueling this powerful impulse is so binding to achieving the best ever relationship with your man that the second you send your man a "Secret Signal"...

    ...You will soon find him expose his soul and mind to you in a way he haven't expressed before and he'll perceive you as the one and only woman in the galaxy who has ever truly attracted him.

    VastaaPoista
  8. Strange "water hack" burns 2lbs overnight

    Well over 160k men and women are trying a easy and secret "liquids hack" to drop 2lbs every night in their sleep.

    It is proven and works on anybody.

    Just follow these easy step:

    1) Hold a drinking glass and fill it with water half full

    2) And then follow this crazy hack

    so you'll become 2lbs thinner in the morning!

    VastaaPoista