maanantai 28. toukokuuta 2018

Vanhempieni pihalla

Vanhempieni pihassa kevät on hieman myöhemmässä kuin omalla pihallani. Se johtuu osittain vanhempieni kodin pohjoisesta sijainnista, mutta osin myös heidän pihan varjoisuudesta.

Omalla pihallani tulppaanit olivat täydessä kukinnasta, kun vanhempieni pihassa ne olivat vielä tiukasti nupullaan. Jokunen yksilö ilahdutti kuitenkin hieman kehittyneemmillä nupullaan. 

Tulppaaneja ja rönsytiarellaa
Narsissi kukki jo.
Kaksi kolmesta pionista  on lähtenyt  kasvuun. Jokohan tänä vuonna saataisiin kukkia. .? 
Muutin hieman uusimman kukkapenkin kasvien paikkoja. Suurin osa kasveista on peräisin minun pihaltani. Kylvin perennojen sekaan myös kesäkukkien siemeniä. Odotan innolla, miltä penkit näyttävät myöhemmin kesällä.

Uusimman kukkapenkin uusi järjestys
Uusimmassa kukkapenkissä kasvaa muun muassa kevätpikkusydäntä, liljoja, vuorikaunokkia ja ukonkelloa.

Leikkelin jokin aika sitten viime syksynä vanhempieni pihaan istuttamani syyshortensiaa ja nyt siinä näkyi jo lehtien alkuja. Ihanaa!

Syyshortensia tulppaanien keskellä
Tältä näytti vanhempieni pihassa puolitoista viikkoa sitten, nyt näkymät voivat olla jo aivan erilaiset. Näin keväällä muutokset tapahtuvat hetkessä! Pahoittelen kuvien heikohkoa laatua. Ne on otettu tabletilla, jotta pystyin tekemään tämän postauksen junassa.

Mukavaa alkanutta viikkoa!

4 kommenttia:

 1. Kevään seuraaminen on jännä juttu. Siinä huomaa, kuinka pitkä maa Suomi onkaan. Se, mitä tapahtuu etelässä nyt voi olla päivien päässä pohjoisemmassa. Mutta kasvun eteneminen ja joka päivä luonnon tarjoamat uudet ihmeet ovat ihastuttavia.

  Tuo rönsytiarella on mulle uusi tuttavuus. Saattaisi olla vallan kannattava kokeiltava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kevät etenee ihan eri tahtia eri puolilla Suomea. Ja lähistölläkin kevät saattaa olla suotuisammilla paikoilla paljon pidemmällä kuin vähemmän suotuisilla paikoilla. Yhtä kaikki, kasvun ihmeitä on ihana seurata. :)

   Rönsytiarella on oikein kiva, kokeile ihmeessä! :)

   Poista
 2. Kun olen blogeja katsellut, niin on tullut tulppaani hulluus. Pakko saada omaan pihaan.

  VastaaPoista