perjantai 16. maaliskuuta 2018

Maaliskuisia kylvöjä

Aloitin tämän kuun kylvöt vasta tällä viikolla. Maanantaina kylvin tuoksuhernettä ja tänään kukkakaalia 'Snowball' sekä tomaattia 'Tigerella'. Loppukuulle jäi vielä samettikukat 'Bolero' ja 'Orange Flame' sekä Selättömän puutarhurin arvonnassa voittamani ihanat maurinkiiltomalvat.

Siemenpussi lupailee monenvärisiä tuoksuherneitä.
Kukkakaalin 'Snowball' siemenet ovat luomua.
Tomaatti 'Tigerella' on hauskan raidallinen.
Samettikukat 'Orange Flame' ja 'Bolero' ovat vielä kylvämättä.
Maurinkiiltomalvan kasvatusta odotan innolla.
 Tuoksuherneen kylvin Kekkilän kylvömultaan, mutta syötäville kasveille haluan käyttää luomumultaa. Olisin hankkinut pelkästään luomumultaa kaikille kasveille, mutta sitä oli Prismassa vain pienissä säkeissä korkeaan hintaan, joten tyydyin tällaiseen kompromissiin. Kylvöhommiinhan oli toki päästävä samantien, enkä jaksanut lasten kanssa lähteä metsästämään edullisempaa luomumultaa toisista myymälöistä.

Hyötykasvieni siemenet pääsevät tällaiseen multaan.
 Kukkakaalin siemeniä oli jäänyt viime vuodelta huimat kuusi kappaletta, joten toivotaan, että itämisprosentti on korkea! Viime vuonnahan onnistuin tappamaan kaikki kukkakaalin taimeni liikakastelulla. Jospa tällä kertaa kävisi paremmin..

Kukkakaalin siemenet piileskelevät vermikuliitin alla.
Olen surkea tomaatinkasvattaja, enkä ole koskaan saanut tomaateista kunnon satoa. Aiemmin olen ostanut valmiita, rotevia taimia, mutta silti vain joku yksittäinen tomaatti on kypsynyt ja loput jääneet raaoiksi. Niinpä olen ajatellut, ettei tomaattit ole minun juttuni. Jostain ihme viirauksesta päädyin kuitenkin ostaa tomaatinsiemeniä ja innosta kihisten kylvin äsken 12 kappaletta 'Tigerella'n siemeniä minikasvihuoneen suojiin. Toivotaan, että kasvatus onnistuu! Tosin siinä tapauksessa saatan höyrähtää tomaatteihin oikein kunnolla. Tomaattihörhöyttä tuntuu olevan aika mittavassa määrin liikenteessä, taitaa olla tarttuva tauti..

Siellä ne tomaatit kasvavat, keijukaisen hellässä huomassa.

Toivotan lukijoilleni hempeää viikonloppua suloisten krysanteemien muodossa! Mieheni osti nämä krysanteemit eilen tyttärelleni, joka sanoi aivan yllättäen haluavansa kukkia. Äitiinsä tullut..


 Joko muuten osallistuit arvontaan? Vielä on huominen aikaa osallistua..

29 kommenttia:

  1. Minulla kyllä tarvikkeet jo hommattu, mutta kylväminen vielä tekemättä :) No vielä on hetki aikaa....
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Valtavasti upeita siemeniä sinulla!
    Kasvun ihmettä odotellessa.

    Aurinkoa viikonloppuusi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tänään sain ihastella ensimmäisiä tomaatin versoja. :)

      Poista
  3. Onnea kasvatuksiin. Olen tosi kurja siemenkasvattaja, mutta aina yritän... kaaleja olisi montaa sorttia siemeninä, toivottavasti saan jotain elävää maahan istutettavaakin. Yritystä on, mutta kaikki ei voi olla hyviä ihan kaikessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minullakin tuppaa iso osa esikasvatuksista epäonnistumaan, mutta joka kevät on silti yritettävä uudelleen. Ehkä sitä pikkuhiljaa oppii. :)

      Poista
  4. Onnea kasvatukseen.
    Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua.

    VastaaPoista
  5. Sinulla onkin kivoja puuhia! Toivottavasti kukkakaalit onnistuvat tänä vuonna, itse en ole koskaan kokeillut sitä siemenestä asti.
    Ihana krysanteemi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan onnistumisia. :) Krysanteemin on kyllä kaunis.

      Poista
  6. Toivon kasvatuksillesi menestystä ❤Etenkin tietysti tomaateille, arvaat ehkä miksi 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, mielestäni mä vastasin jo aiemmin tähän kommenttiin.. Vastaus on varmaan sit jäänyt jonnekin matkan varrelle. Mutta kiitoksia! <3 Mäkin alan jo kallistua siihen suuntaan, että onnistuneet tomaatinkasvatuskokeilut ois ihan hyvä juttu. :D

      Poista
  7. Kivoja kevätpuuhia:) Nyt vaan peukut pystyyn että lähtevät kaikki hyvin kasvamaan♥ Kaunis krysanteemi, kiva että tyttären kukkatoive toteutui! Mukavaa viikonloppua sinne teille♥

    VastaaPoista
  8. Kasvatuksen iloa! Samettikukat ovat niiin upeita. Mulla on yhdet (viime vuoden kukista kerätyistä) siemenistä jo puskeneet itsensä ilmoille. Pari senttisiä kaunottaren alkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että sinulla vihertää jo. Minä en ennen suuremmin välittänyt samettikukista, mutta viime kesänä huomasin, että nehän ovat oikeasti tosi kivoja. :)

      Poista
  9. Menestyksekästä esikasvatusta! Tomaattien kasvatus on mukavaa, toivottavasti onnistuu tänä vuonna :)

    VastaaPoista
  10. Minäkin pistin viime viikolla multaan tomaatteja ja myös tuota sinun kylvämää lajiketta. Ajattelin jo, että olenkohan myöhässä kun tuntuu, että kaikki ovat jo kylväneet. Toivottavasti kuitenkin ehtivät. Samalla vähän laitoin mustasilmäsusannaa ja jotain muuta kasvamaan. Toivottavasti sinun ja minun kylvökset itävät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan molemmille onnistuneita esikasvatuksia! Minä veikkaan, että muilla on vaan ollut kiire, tietääkseni ensi kuussakin ehtii vielä kylvää tomaatteja. :)

      Poista
  11. Kasvatusta sielläkin ja toivotaan että maurinmalvat lähtee kasvuun! Minä lähden kylvämään pääsiäisruohoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsiäisruohot mulla on vielä kylvämättä. Kohta tulee kiire! Toivotaan malvalle menestystä, kiitos vielä kovasti siemenistä! :)

      Poista
  12. Hyvät kylvökset. Äidilläni oli viime kesänä 'Tigerellaa' ja olivat oikein makeita. Sinulle on haaste blogissani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että Tigerella on makea, odotan innolla, että pääsen itse maistamaan sitä! Kiitos haasteesta, täytyypä yrittää ehtiä vastaamaan siihen joku päivä. :)

      Poista
  13. Minulle kuule kävi samoin kylvin muutaman tomaatin siemenen. Sain muutama vuosi sitten ystävältäni muutaman tomaatin maistaa. Se on sellainen iso ja hedelmämaltoinen siellä ei ole paljon siemeniä ja maku hyvä. Hän toi ne Virosta veljeltään, mikä kasvattaa siellä mm.tomaatteja. Laitoin siemenet talous paperiin mitä siellä sisällä oli. Minulla ei ole kasvihuonetta mutta koitan kasvattaa nämä jotenkin muuten. Saa nähdä itääkö ne edes .Mutta toivotan hyviä itämisiä sinnekkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiintoinen tomaattikokeilu meneillään sinulla. Kiitos, toivotaan, että kasvatuksemme onnistuvat. :)

      Poista
  14. Mukavia kylvöjä olet tehnyt! Minullakin on tuota Tigerellaa kasvamassa ja kukkakaalia ajattelin kokeilla ensimmäistä kertaa, mutta se on vielä kylvämättä. Mukavaa pääsiäisen odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tigerella taitaakin olla aika suosittu. Toivottavasti on maineensa veroinen. :)

      Poista
  15. Minäkin laitoin tomaatteja kasvamaan vaikka kasvihuone romahti. X) Sitä se kevät teettää. blogisi on todella kiva!

    VastaaPoista