torstai 18. tammikuuta 2018

Neljä kuvaa vuodesta -haaste

Sain mielenkiintoisen Neljä kuvaa vuodesta -haasteen Tiiulta Puutarhahetki-blogista. Haasteen on aloittanut Kivipellon Saila. Näin puutarhani ensimmäisen kesän jälkeen onkin kiva katsoa taaksepäin, mitä kaikkea vuoden aikana on ehtinyt tapahtua. (Aloitan puutarhani aikakauden laskun siitä, kun me muutimme tänne asumaan.)


Valitsin kuvakohteeksi Ruusupenkin ja Suomi100-penkin alueen.

KEVÄT

Suomi100-penkissä kasvoi vielä herttavuorenkilpeä.
 Keväällä Suomi100-penkissä kasvoi edellisten asukkaiden jäljiltä herttavuorenkilpeä, eikä Ruusupenkkiä ollut vielä olemassakaan. Aloitin Suomi100-penkin muokkauksen siirtämällä vuorenkilvet vanhempieni pihaan.

KESÄ

Kesällä Suomi100-penkki oli saanut seurakseen Ruusupenkin.
Kesän aikana istutin Suomi100-penkkiin muun muassa loistokurjenpolvia 'Concord Crush'. Ruusupenkki syntyi ja istutin siihen ruusuja 'The Fairy', äitienpäiväruusun sekä ruusun 'Aspirin Rose'. Penkin reunoille istutin kurjenpolvia, karpaattienkelloa ja yrttejä.

SYKSY

Lokakuussa puutarha valmistautui talven tuloon.
Syksyllä istutin kukkapenkkeihin pussikaupalla kukkasipuleita. Ensi kevät näyttää siis melko erilaiselta kuin viime kevät. Suomi100-penkkiin pääsi luonnollisesti sinisten ja valkoisten kukkien sipuleita, Ruusupenkkiin puolestaan päätyi keltaisten ja sinisten kukkien sipuleita. Lokakuussa siivosin puutarhan talviteloille.

TALVI

Tammikuussa 2018 puutarha uinuu paksun lumivaipan alla.
Tänä talvena kasveilta ei ainakaan ole puuttunut lumipeitettä. Toisaalta puutarhaa ei ole myöskään vaivanneet kovat pakkaset, ainakaan vielä. Siispä on toivoa, että kasvit selviävät talvesta hyvin. Lintuja ei ole pihallamme juurikaan vieraillut talipallotarjoilusta huolimatta. Liekö syynä marjoja pullollaan olevat pihlajat vai alasleikatut pensasaidat, tai kenties paikkaa vaihtanut talipalloteline. Jänisten jälkiä sentään näkyy silloin tällöin.

 Sellainen oli minun puutarhani vuosi. Toivottavasti ensi vuonna kasvit kukoistavat ja saan tehtyä uusia kivoja hankintoja ja istutuksia.

Haastan mukaan Katin 100% outdoor -blogista, Molleyn Jonninjoutavaa ja kaikkea siltä väliltä.......... -blogista, Kurjenkellon Pienen pihan suuria unelmia -blogista sekä Reetan Kasvin paikka -blogista.

Tässä haasteen säännöt:
"Postaukseen toivoisin neljä kuvaa, jotka on otettu eri vuodenaikoina, ehkä samasta paikasta. Tiedän, että neljä kuvaa on aika rajallinen, voisiko siis olla neljä tunnelmaa ja kuvia tietenkin enemmän...
Mukana voi olla uusia ja vanhoja sekä jo julkaistuja kuvia. Haasteen voi toteuttaa "varjohaasteena" eli neljä kuvaa kissan vuodesta. Puutarhakissan omistajat voivat halutessaan yhdistää haasteet.
Mukaan voi siis haastaa neljä blogiystävää - tai kuinka monta haluaa. Haasteeseen voi vastata, jos haaste tuntuu hyvältä."

26 kommenttia:

 1. Paljon on tapahtunut pienessä ajassa :) Ihana nähdä, miltä keväällä näyttää!

  VastaaPoista
 2. Isoja muutoksia yhdessä kesässä! Ja ensi keväänä on taas uutta sipulikukkien kukinnan myötä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kesänä oli hirveä into saada pihaan mahdollisimman monta, ja itseni näköistä, kukkapenkkiä. Kevään kukintaa jo kovasti odottelen! :)

   Poista
 3. Paljon olet saanut pihallesi uutta ja muutoksia.
  Rivarin piha on haasteellinen, saada suhteellisen pieneen tilaan kaikkea kaunista ja valmiiksi määriteltyyn tilaan sopivaa.
  Kiitos haasteesta, otan sen mielelläni vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että otat haasteen vastaan. Kiva nähdä, miltä sinun viime vuotesi näytti. :) Tämä pihan pienuus on kyllä todella haasteellista. Olen jo monta kertaa ehtinyt todeta, että pihamme on aivan liian pieni kaikille kasvihaaveilleni!

   Poista
 4. Todella isoja muutoksia lyhyessä aikaa. Olet ollut tosi ahkera. Nyt on tulossa uusi kesä ja uudet haasteet. Mukavaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kovin jo odotan pääsyä uusien pihaprojektien kimppuun. :)

   Poista
 5. Suuren muutoksen olet yhdessä kesässä toteuttanut. Lopputulos on hieno, ja on kiva nähdä, miltä tuo alue näyttää ensi kesänä. Kauniit kuvat! Kiva, että otit haasteen vastaan. Mukavaa viikonloppua koko perheelle!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minäkin odotan innolla, miltä ensi kesänä näyttää.

   Poista
 6. Voi miten paljon vuodessa kerkiää:) Onpa tosiaan kiva nähdä miltä siellä tänä kesänä näyttää..varmasti ihanalta❤ Noista kuvistakin näkee, miten on kaunista kaikkina vuodenaikoina, jokaisessa vuodenajassa on jotain mitä kovasti odottaa:) Mukavaa viikonjatkoa❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jokaisessa vuodenajassa on kauniit puolensa. :) Minäkin odotan kovasti, miltä piha näyttää ensi kesänä. :)

   Poista
 7. Ahkerat kätesi ovat saaneet ihmeitä aikaan.

  VastaaPoista
 8. Kaunis rivaripiha! Tuon kokoisen alan saa pidettyäkin siistinä, vaikka toisaalta tila rajaa intohimoisia suunnitelmia. Mutta kerroksellisuudella onnistuu lisäämään lajeja hyvinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Totta, on pienessä pihassa hyvätkin puolensa, vaikkei tänne mahdukaan kaikkea, mistä haaveilee. :)

   Poista
 9. Oletpa saanut paljon vehreää aikaan lyhyessä ajassa. Ihan tässä jo alkaa jännittää, millainen sipulikevät onkaan tulossa.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minuakin jännittää, miltä keväällä näyttää. :)

   Poista
 10. Hei taas. Kivasti toteutit tämän haasteen. Minä tein juuri saman haaste postauksen tänään. Hyvää loppuviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva että sinäkin olet osallistunut haasteeseen.

   Poista
 11. Blogissani on sinulle uusi haaste :) Toivottavasti mieluisa. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 12. Löysin ihanaan blogiisi, täällähän on kaikkea mielenkiintoista 😊
  Olet laittanut hihat heilumaan, ensi keväänä penkkisi näyttää varmasti upealta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit blogiini. :) Toivotaan, että kevät on kukille suotuisa ja saadaan runsasta kukintaa.

   Poista
 13. Onneksi olkoon. Voitit arvonnassa, laitapa osoitteesi selaton at luukku.com.

  VastaaPoista