lauantai 14. lokakuuta 2017

Haaveilua leikkokukkapenkistä

Kuten viime kerralla kerroinkin, ostin heräteostoksena nipun siemenpusseja, tarkemmin sanottuna 14 pussia: kaksi pussia kelloköynnöstä ja loput leikkokukiksi sopivia kukkia. Unelmissani siintää jo upea leikkokukkapenkki (ja ihanaakin ihanammat kelloköynnökset). Haave leikkokukkapenkistä syttyi, kun luin Hernepensaskujanteen Jorin upeasta leikkokukkapuutarhasta.

ylärivissä: tarhakukonkannus, kiinanasteri 'Pompon Cherry Red'
& kesämalvikki 'Mont Blanc'
alarivissä: kiinanasteri 'Kääpiöasteri', tarhaneito 'Miss Jekyll'
& harjaneilikkasekoitus
tarhakukonkannus kesällä 2017
ylärivissä: leijonankita & maloppi
alarivissä: kesämalvikki 'Silver Cup', ruiskaunokki
& punakosmoskukka 'Sensation'
Ruiskaunokki kesällä 2017
tuoksuherne & kelloköynnös x 2
tuoksuherne kesällä 2017
kelloköynnös syyskuussa 2015
kelloköynnös lokakuussa 2015
Ajattelin maisemoida työkalut ja multasäkit ensi kesänä kelloköynnöksellä. En muistanutkaan, miten upean syysvärityksen se saa! Kerrassaan ihana!

Osan tuoksuherneistä käytän todennäköisesti lasten leikkinurkkauksen rajaamiseen. Toisaalta keräsin tämänvuotisista tuoksuherneistä niin paljon siemeniä, että leikkinurkkaukseen tuskin tarvitsee käyttää ostosiemeniä, vaan voin säästä ne leikkopenkkiin.

Harmillisesti omaan puutarhaamme ei mitenkään mahdu leikkopenkkiä, joten joudun sijoittamaan sen vanhempieni pihaan. Vielä täytyisi tosin saada vanhempani vakuuttuneeksi siitä, että leikkokukkapenkki on mitä mainioin ajatus..

Joko sinä olet hankkinut ensi vuodelle siemeniä?
Onko sinulla tapana kerätä siemenet talteen omasta puutarhastasi?

Suloisia syyspäiviä sinulle!

16 kommenttia:

 1. Noista saakin kyllä ihanan leikkokukkapenkin. Eiköhän vanhempasi suostu ilomielen siihen :)
  Siemeniä tulee kerättyä jonkin verran talteen :) Ensi vuodelle ostin jo herneitten siemenet kun olivat niin mukavan edullisia.
  Mukavaa viikonlopun jatkoa Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Siementen talteen kerääminen on kyllä järkevää! :)

   Poista
 2. Kiva kun olet jo suunnittelemassa ensi kesää. Minulla ei ajatukset ole vielä siellä asti, annan ajatusten levätä puutarha-asioista muutaman kuukauden. Eli siemeniä en ole ostanut, vähän kyllä keräsin niitä talteen. - Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lepotauko tekee ihan hyvää, jaksaa keväällä taas ihan uudella innolla.

   Poista
 3. Kuulostaa kivalta. Kasvatan joka kesä daalioita, tsinnioita, tuoksuhernettä ja kehäkukkaa kukkakimppuja varten. Tänä vuonna tsinniat ja daaliat kärsivät jatkuvista sateista ja kylmyydestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kokeilin tänä kesänä ekaa kertaa daaliaa, eikä ollut kovin onnistunut kokeilu. Taidan pistää huonon sään piikkiin ja kokeilla ensi vuonna uudelleen. :)

   Poista
 4. Hei!!
  Blogissani olisi sinulle haaste.. :DD

  VastaaPoista
 5. Kivat suunnitelmat.
  Tänä syksynä olen kerännyt siemeniä lähinnä omista samettikukista. Kesäkuun alussa ostin Riikassa käydessäni sekä perennojen, että myös kesäkukkien siemeniä jotka jäivät vielä kylvämättä tältä vuodelta. Kylvöjä siis tiedossa ensi keväänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siemenostokset Riikasta kuulostaa hyvältä. :)

   Poista
 6. Minulla on tuo ihana pitkäkorva, joka rakastaa kukkasia, joten vain murto-osa kylvämistäni kasvaa kukinta-asteelle asti ;) No aidannut olen ne tärkeimmät penkit, mutta pitäähän karvalapsellakin olla huvinsa....
  Tämän kesän öynökset olivat kasvatettu viimekesänä kerätyistä siemmenistä. Tänä kesänä siemeniä ei tullut niin paljoa, joten joudun turvautumaan ostetuihin.
  Leikkokukkapenkki kuulostaa todella ihanalta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi pupusta! Vaan sallittakoon hänelle hupinsa. :) Minä en meinaa pysyä housuissani leikkopenkkisuunnitelmien kanssa! :D

   Poista
 7. Kuulosta ihanalta! Minä olen ollut ihan samoissa tunnelmissa hamstraamassa siemeniä ensi kesäksi. Jonkin verran keräsin myös talteen puutarhasta. Kauniita lokakuun lopun päiviä koko perheelle!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siementen hamstraus onkin kannattavaa puuhaa näin syysalejen aikaan. :)

   Poista
 8. Minulla on kaksi mielenkiintoista siemenpussia (sinulta) ja aika monta ostopussia. :)

  VastaaPoista