tiistai 13. kesäkuuta 2017

Tulppaanikausi on viimein täällä!

Vihdoin täälläkin on päässyt nauttimaan tulppaanien loistosta! Tähän asti olen saanut ihailla niitä vain muiden pihoilla ja ennen kaikkea muiden blogeissa, joihin onkin ilokseni ilmestynyt viime aikoina runsaasti toinen toistaan ihanampia tulppaanikuvia.

Omassa pihassani edellisten asukkaiden jäljiltä kasvaneet muutamat tulppaanit kuihtuivat, kun malttamattomana menin siirtämään ne alkuperäiseltä paikaltaan muualle, jotta pääsin istuttamaan niiden tilalle omien suunnitelmieni mukaisia kasveja. Onneksi viime syksynä vanhempieni pihaan istuttamani kukkasipulit olivat selvinneet talvesta hyvin, ja osa kukki jo upeasti viikonloppuvierailuni aikana. Osa pysytteli vielä tiukasti nupullaan, joten keräsin niistä pienen kimpun kotiinviemisiksi. Saatiin siis vähän tulppaani-iloa meillekin!

Rakensimme isäni kanssa viime kesänä heidän pihaan kukkapenkin reunuksen laudoista. Nyt laudat ovat kauniisti harmaantuneet. Harmi vaan, etteivät käsittelemättömät laudat taida olla mikään kestävin reunusvaihtoehto. Mielestäni se sopii kuitenkin täydellisesti taustalla komeilevaan sielunmaisemaani, suomalaiseen metsään. Toiseen päähän kukkapenkkiä istutin viime kesänä eteen rönsytiarellaa ja taakse korallikeijunkukan sekä muistaakseni joitain yksivuotisia kasveja. Korallikeijunkukasta ei ole näkynyt jälkeäkään, joten tiarellan seuraan pääsivät syksyllä tulppaanit 'Pink Impression' ja 'Elegant Lady', joista jälkimmäinen oli viikonloppuna vasta nupullaan.

Tulppaanien loistoa & rönsytiarellan nuppuja
Merkintöjeni mukaan tämä on darwintulppaani 'Pink Impression'.
Seuraavana päivänä samaiset tulppaanit olivat jo näin auenneita.
Kerrankin onnistunut lähikuva!
Minun nimeäni kantavassa kukkapenkissä puolestaan loistivat liljatulppaani 'Burgundy' sekä narsissi 'Jamestown'. Ei ehkä mikään paras parivaljakko, sillä tulppaanien varret kohosivat huomattavasti narsissin varsia korkeammalle. Joka tapauksessa kauniita molemmat. Erityisesti viehätyin 'Jamestown'in herkän vaaleista kukista. Keltaisia kukkia en suuremmin kaipaa omaan puutarhaani, mutta tässä narsississa sitä on sen verran vähän, että sille voisi löytyä paikkansa meiltäkin.

Hienostunut liljatulppaani 'Burgundy'
Narsissi 'Jamestown'
Kuten mainitsinkin, keräsin muutaman tulppaanin maljakkoon. Nyt ne tuovat väriä ja iloa ruokapöytäämme. Pari kukista on jo avautunut, mutta neljä muuta pitävät minua vielä jännityksessä sen suhteen, millaista väriloistoa niistä paljastuu. Vaan ovat ne ihania nupullaankin!

'Burgundy' maljakossa
'Burgundy'n ihanat värisävyt
Tämä lienee liljatulppaani 'Elegant Lady'
Tämä on kaiketi 'Carrousel'
Seuraavalla kerralla juttua omenapuista ja toivottavasti myös päivitystä oman pihamme tilanteesta. Tänään tein pienen pätkän reunusta kukkapenkille, mutta sekin jäi vielä aika pahasti kesken ja sopivankokoiset kivetkin uhkaavat loppua.

Mukavaa viikkoa kaikille! Toivottavasti aurinkokin näyttäytyy välillä!

6 kommenttia:

 1. Kauniit tulppaanit! Meillä ne alkavat olla jo ohi. Sade viimeisteli kukinnan päättymisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä näyttää onneksi olevan jo vaikka mitä muuta kukassa. Aika aikaansa kutakin!

   Poista
 2. Minulla ovat tulppaanit sateiden jäljiltä ihan nuupallaan. Paras aika on selvästi jo ohi. Tiarella on tosi ihana kasvi ja parin vuoden päästä voi sillä peittää koko pihan. Ainakin minulla rönsytiarellaa voi jakaa ihan loputtomiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti on tiarella levinnyt jo täälläkin. Pakko heittää osa menemään, kun ei ehdi uusia penkkejä kaivamaan sitä mukaa, mitä tiarella kasvaa. Onneksi tulppaanien jälkeen on tiedossa muitten kasvien kukintaa! Ja ensi keväänä saadaan toivottavasti taas nauttia tulppaaneista. :)

   Poista
 3. Burgundy onkin ihastuttavan sävyinen. Tulppaani-ilottelu ei pitkään kestä, mutta on se sen arvoista.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Burgundyn sävy miellyttää minuakin. Oikeastaan tykkään siitä jopa enemmän kuin mainoskuvan perusteella arvelin pitäväni. Kyllä näistä iloista on valmis maksamaan ja näkemään vaivaa! :)

   Poista