keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Maaliskuun kylvöt

Kooste maaliskuun kylvöistä tulee pikkuisen jälkijunassa, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan..

Maaliskuun kylvöt aloitin vasta kuun puolivälin paikkeilla. Silloin kylvin tuoksuhernettä ja istutin daalioiden 'Blue Boy', 'Wittem', 'Stolze von Berlin' ja 'Edinburgh' mukulat. Tuoksuherneet valitettavasti kuolivat reissuni aikana, mutta daalioista on kasvanut muhkeita.

Daaliat sulassa sovussa, toistaiseksi
 Laitoin kaikki daaliat samaan ruukkuun kuvitellen sen olevan niille riittävän suuri. Alkaa kuitenkin näyttää siltä, että ruukku käy niille pian pieneksi. Pitänee erotella kaverukset omiin ruukkuihinsa, ennen kuin niille käy köpelösti tilan puutteen vuoksi.

Vähän myöhemmin kylvin vielä kukkakaalia 'Snowball' sekä tomaattia 'Tigerella'.

Tomaattini ovat vielä aika pieniä, mutta jospa ne siitä kasvaisivat.
Kukkakaalit ovat myöskin aika pieniä.
 Vaikka kukkakaalin taimet vielä pieniä ovatkin, ovat ne jo nyt selvinneet paremmin kuin viimevuotiset kaverinsa. Viime keväänä onnistuin tappamaan kukkakaalin taimet jo ihan vauvoina. Joku taisi selvitä ulos asti, muttei kasvanut koskaan tämänvuotisia kavereita kookkaammaksi. Jospa tänä vuonna saataisiin satoa niin kukkakaalista kuin tomaateistakin!
 
Tarkoitukseni oli kylvää myös samettikukkia ja maurinkiiltomalvaa, mutta ne jäivät kiireiden takia huhtikuulle.

Tässä vielä listaa alkuvuoden kylvöistä:

KYLVÖT 2018
20.2.
harjaneilikka
24.2.
kelloköynnös
idänunikko
 
12.3.
tuoksuhernesekoitus
daalia 'Blue Boy'
daalia 'Wittem'
daalia 'Stolze von Berlin'
daalia 'Edinburgh'

16.3.
kukkakaali 'Snowball' (luomu)
tomaatti 'Tigerella'

Yliviivasin sellaiset kylvöt, jotka ovat menehtyneet. Niin kävi valitettavasti sekä harjaneilikalle että kelloköynnökselle. Tuoksuherneen tapaan ne pääsivät kuivumaan reissuni aikana. Idänunikkoon on pariin otteeseen yhtäkkiä ilmestynyt kasvua, mutta se on myös kadonnut yhtä nopeasti ja salaperäisesti. Niinpä heitin lopulta senkin kokonaan menemään.

Ehkäpä lähiaikoina ehdin kertomaan myös tämän kuun kylvöistä. Pihalla lumet ovat sulaneet lähes kokonaan, joten pihapostaustakin on luvassa, jos suinkin kerkeän kirjoittelemaan. Tänään olin vähällä sortua ostamaan muun muassa pionin, ruusun ja kärhöjä, mutta maltoin sentään mieleni. Sen sijaan ostin kurakaukalon taimien alustaksi sekä muutaman neilikan koristamaan etupihaa.

Yksi neilikoista pääsi seinälle koriin.
Loput laitoin laatikkoon.
Laatikossa olevien neilikoitten taakse jäi vielä tilaa. Joku koristeheinä voisi näyttää tuossa kivalta. Tai ehkä jotkut korkemmat kukat.. Katsotaan, mihin päädyn.
 
Hempeää kevättä!

13 kommenttia:

  1. Tuoksuherneet kerkiät vielä mainiosta kylvää uudelleenkin <3 Ihania neilikoita <3

    VastaaPoista
  2. Daaliasi ovat jo tosi pitkällä! Kylvin juuri tänään samaa kukkakaalilajiketta, toivottavasti itävät yhtä lailla kuin sinulla. Ihanat neilikat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivotaan onnistuneita kukkakaalien kasvatuksia! :)

      Poista
  3. Ihania kuvia ja niin kivoja kylvöjä! Suloisia nuo neilikat, olen niin vaaleanpunaisen/pinkin ystävä:) Leppoisaa keskiviikko iltaa ja ihanaa alkanutta kevättä♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Vaaleanpunainen on minustakin niin ihana väri, sinisen ohella toinen suosikkini. :)

      Poista
  4. Ihananväriset neilikat. Daaliat ovat venyttäneet varsiaan jo tosi pitkälle.
    Mukavaa loppuviikkoa sinulle.

    VastaaPoista
  5. Oi, onpas kauniita neilikoita <3 Tomaattisi näyttävät samankokoisilta kuin omani. Parempi vain, kun pysyvät sisätiloissa pieninä ja kasvattelevat sen sijaan kunnon juuriston. Samettikukat ja tuoksuherneet ehdit hyvin vielä kylvää. Aurinkoista loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että sinullakin on samankokoisia tomaatteja. Ehkäpä ne siis ehtii kehittyä ihan kunnolliset taimet. :) Kiitos! :)

      Poista
  6. Nuo pienet taimet ovat kyllä alttiita kuivumaan pikkuisissa poteissan. Minullakin aina välillä käy kato, vaikken edes olisi reissussa. Pitäisi varmasti nuita tuoksuherneitä laittaa vähän esikasvatukseenkin. Suurimman osan laitan suoraan maahan, mutta jos ihan muutaman vielä esikasvattaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taimien kastelu on aika haastavaa. Usein kastelen joko liikaa tai liian vähän. Mä taidan vielä tehdä uusintakylvön tuoksuherneistä.

      Poista
  7. Ihanan värisiä neilikoita! Minulla on ihme kyllä kaikki pysyneet hengissä ja kasvaavat kohtuu hyvin. Riippuu sitten kesästä kukkivatko. Samettikukat eilen latvoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että sinun kasvatuksesi ovat pysyneet hengissä! Toivotaan, että kukkivatkin hyvin. :)

      Poista