sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Ruusupenkin laittoa

Kävin eilispäivänä jälleen Hankkijalla, tällä kertaa etukäteen tehdyn ostoslistan kanssa. Katsoin Hankkijan nettisivuilta valmiiksi, että haluamiani kasveja löytyi paikallisesta myymälästä, ja suuntasin sen jälkeen listani kanssa ostoksille. Tällä kertaa pysyttelin täysin suunnitelmassa, eikä mukaan tarttunut mitään ylimääräistä. Aika harvinaista minulle! Siispä meille kotiutui (vain) lähes valkoinen ruusu 'Aspirin Rose', neljä kappaletta neidonkurjenpolvea ja neljä karpaattienkelloa.

Taimet odottamassa istutusta.
 Kaikki ostamani taimet pääsivät Raparperipolkua reunustavaan Ruusupenkkiin. 'Aspirin Rose'n istutin penkin keskelle kahden aiemmin istuttamani 'The Fairy' -ruusun ja yhden äitienpäivälahjaksi saamani vaaleanpunaisena kukkivan nimettömän ruusun jatkeeksi. Karpaattienkellot ja kurjenpolvet istutin penkin Raparperipolun puoleiseen reunaan. Toiselta puolelta Ruusupenkkiä reunustavat yrtit.

Penkissä keskellä ruusut, etualalla karpaattienkellot ja kurjenpolvet, taustalla yrttejä
Ruusussa 'Aspirin Rose' on jokunen nuppukin.
Karpaattienkello
Neidonkurjenpolvi
Ruusupenkin kärkeen pitäisi varmaan hankkia vielä pari karpaattienkelloa lisää, sen verran siihen jäi tyhjää tilaa. Toisessa päässä ruusupenkkiä kasvaa muutamia yksivuotisia kukkia, muutama sisäkasvi, jotka pääsevät syksyllä takaisin ruukkuihin ja sisälle, sekä muutama monivuotinen kasvi, joille pitäisi keksiä lopullinen sijoituspaikka. Niiden takana on gladioluksia, joiden osalta jännäilen, kukkivatko ne lainkaan. Ne taisivat hieman suuttua, kun poistin niiltä alkuperäiset tuet ja pystytin niiden ympärille kepeistä hataran "aidan". Joka tapauksessa ensi vuonna pääsen istuttamaan niin gladiolusten kuin muidenkin Ruusupenkistä poistuvien kasvien tilalle jotain uutta. Ainakin ruusun tai pari ja kenties lisää kurjenpolvia.. Ja miksei vaikka akileijoja sekä unikkoja.. Onneksi tässä on monta kuukautta aikaa haaveilla ja suunnitella!

Ajattelin tehdä nupuillaan olevista kasveista oman postauksen, mutta niitä olikin loppujen lopuksi niin vähän, että päätin esitellä ne tässä samalla muutaman kuvan muodossa.

Kuunlilja 'Frances Williams'
Tarhakukonkannus
Vaaleanpunainen ruiskaunokki
Näiden lisäksi nuppuja löytyy ainakin ruusuista ja tuoksuherneistä, joista jälkimmäiset ovat jo kukkineetkin jonkun aikaa.

Tyttäreni kesävarpaiden myötä toivottelen kaikille hyvää alkavaa viikkoa!

9 kommenttia:

 1. Kaunista tulee. Karpaattienkello ja kurjenpolvi ovat kaunis yhdistelmä. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Ihana ruusupenkki tulossa! Neidonkurjenpolvet ovat tosi kauniita ruusujen seurassa ja kukkivat pitkään.

  VastaaPoista
 3. Kiva ostosreissu :) Ruusupenkistä on tulossa hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Oli kyllä kiva käydä ostoksilla, kun sai kaiken haluamansa. :)

   Poista
 4. Tuosta ruusupenkistä tulee varmasti upea! Nuo karpaattienkellot on myös kauniita. Leppoisaa kesäiltaa sinne:)

  VastaaPoista
 5. Ruusupenkistä tulee varmasti oikein ihana! Suloiset kesävarpaat:)

  VastaaPoista