sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Hyvää äitienpäivää!

Äitienpäivän kunniaksi mieheni ja tyttäreni ovat tänään hemmotelleet minua muun muassa hyvällä ruualla, kukilla ja hieronnalla sekä halauksilla ja pusuilla. Parasta äitienpäivässä onkin rento yhdessäolo rakkaiden perheenjäsenten kanssa.

Toisiksi parasta lienee se, ettei minun tarvitse ottaa tänään vastuuta mistään kotitöistä, jolloin aikaa jää enemmän myös puutarhahommiin. Tein tänään pari ruukkuistutusta. Ensimmäiseen laitoin  liljan 'Josephine' sekä tuoksuhernettä, jonka kukkien pitäisi olla vaaleanpunaisia.

Tuoksuherneet ja lilja 'Josephine'
Mietin, ottaisinko tuoksuherneiltä tukikepit pois ja antaisin niiden valua valtoimenaan ruukun reunojen yli. Ruukun pinnan voisi vielä kattaa, kenties sammalella tai pienillä kivillä. Molempia löytyy omalta pihalta yllinkyllin.

Toisen istutuksen tein vanhaan, ruosteiseen lyhtyyn, jonka lasit ovat särkyneet aikaa sitten. Laitoin lyhdyn pohjalle ensin sammalta ja sitten ruukussa pensasköynnöskrassia 'Whirlybird Mahogny', jonka taimet ovat tosin hiukan kärsineitä, sillä ne olivat turhan pitkään liian pienissä ruukuissa, jotka kuivuivat nopeammin kuin ehdin niitä kastella. Toivotaan, että krassit kuitenkin vielä elpyisivät! Lopuksi piilotin ruukun näkyvistä täyttämällä lyhdyn sammalella.

Ehkä hieman hupsunnäköinen kokeilu
Molemmat istutukset etsivät vielä lopullista paikkaansa. Lyhdyn haluaisin sijoittaa ison kiven tai puupöllin päälle. Koivupölli olisi kaikkein ihanin, mutta voi olla, että sellaista en tähän hätään saa. Ruukkuistutuksen voisi kenties laittaa takaoven tai puutarhapöydän läheisyyteen, ellen sitten innostu sijoittamaan sitä etupihalle sisääntulon luo.

Eniten olen kuitenkin viettänyt aikaa takapihan kukkapenkin kimpussa. Muutamana viime päivänä olen laajentanut sitä ja siirrellyt kasveja paikasta toiseen. Osan kasveista iskin ruukkuihin viedäkseni ne vanhempieni pihaan. Kätevää, kun voin luopua itselleni ei-niin-mieluisista kasveista ja tuottaa niillä iloa toisille.

Viimeksi kukkapenkki näytti tältä..
..ja nyt se näyttää tältä.
Vielä kun saisin istutettua syysleimuiksi olettamani puskat taka-alalle ja kaivettua kevätpikkusydämen pois penkistä. Sitten voisinkin alkaa istuttaa ja kylvää penkkiin uusia kasveja. Ainakin, mikäli säät lämpenevät, niin kuin Ilmatieteenlaitos on lupaillut. Suunnitelmissani on istuttaa tähän penkkiin ainakin liljoja. Sinisievikkiä ajattelin kylvää penkin etualalle, kun sitä sattuu olemaan valmiina avaamaton siemenpussi.

Ihanaa, kun on ollut lämmin ja osin aurinkoinenkin äitienpäivä! Taidankin vielä suunnata kukkapenkin kimppuun. Josko saisin syysleimut siirrettyä ennen kuin mieheni ja tyttäreni palaavat lenkiltä. Loppuillan voisi sitten viettää heidän seurassaan.
 
Tyttäreni valitsema äitienpäiväruusu
 Tyttäreni lempiväri on vaaleanpunainen, joten tänä vuonna niin allekirjoittanut itse kuin tyttöni isoäiditkin ovat saaneet vaaleanpunaiset ruusut. Ja ovathan ne toki kauniita. Tämän ruusun myötä toivotan kaikille äideille ihanaa äitienpäivää! Toivottavasti se on ollut kuin ruusuilla tanssia!

6 kommenttia:

 1. Kuvittelin liittyneeni jo aiemmin lukijaksesi, mutta nyt asia on korjattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi, kiva että liityit joukkoon! :)

   Poista
 2. Ihanan kuuloinen äitienpäivä! Ilolla odotan, miltä kukkapenkki näyttää, kun saat sen valmiiksi. Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä ihana päivä. :) Itsekin odotan kovasti kukkapenkin saamista valmiiksi.

   Poista
 3. Ihana äitienpäivä!
  Puutarhassa touhuilu on parasta kun ei ole kiirettä ja kotityötkin hoidettu! =)

  Leppoisia päiviä sinne!

  VastaaPoista