tiistai 4. helmikuuta 2020

Tammikuun kylvöt 2020

Niin vain hurahti vuoden ensimmäinen kuukausi. Ainakin minusta aika on kulunut kuin siivillä. Palasin vuoden alusta opiskelemaan ja mieheni reissutyöt loppuivat. Siispä minulla on huomattavasti enemmän vapaa-aikaa kuin vuosi sitten. Koulupäiviä on vain muutama kuukaudessa ja lisäksi teen hyvin satunnaisesti töitä, joten ehdin olemaan todella paljon kotona. Toki minun täytyy opiskella kotona ahkerasti, mutta siitäkin huolimatta aikaa jää nyt paljon paremmin rakkaille puutarhapuuhille.

Tammikuussa aloitin kylvöpuuhat suunnitelmani mukaisesti.

KYLVÖT 2020

25.1.
persilja 'Bravour'
maustemeirami
salaatti 'Baby Leaf mix'
vihanneskrassi
pinaatti 'Viroflex'

Tammikuun kylvöistä itämään ovat ehtineet vihanneskrassi, pinaatti 'Viroflex' sekä maustemeirami. Että tekeekin sielulle hyvää katsella kirkkaan vihreitä versoja, niiden kasvuvoimaa sekä lupausta tulevasta keväästä ja kesästä.

Vihanneskrassi 3.2.2020 kuvattuna
Vihanneskrassi on vuoden ensimmäisistä kylvöistä yksi lemppareistani sen huiman kasvuvoiman vuoksi. Ensimmäiset versot on jo maisteltu. Näitä on kätevä kylvää lisää sitä mukaa, kun veroja nyppii syötäväksi. Itse tykkään laittaa vihanneskrassia leivän päälle. Seuraavaksi ajattelin kokeilla sitä salaatin seassa.

Tämä kuva on myöskin otettu 3.2.2020.
Tein kasveille tällä kertaa nimilaput teippaamalla pahvista leikatut nimikyltit grilli- tai hammastikkujen päihin. Grillitikut ovat käteviä, sillä nimilaput jäävät sen verran korkealle, etteivät ne kastu taimia kastellessa.

Pinaatti 'Viroflex' on myöskin kasvanut nopeasti.
Eilen jatkoin kylvöjä tomaatin ja paprikan siemenillä. Kovasti syyhyttäisi jo päästä kylvämään myös kukkia, mutta niiden kylvöt olen aikatauluttanut maalis- ja huhtikuulle. Vain kylmäkäsittelyä kaipaavan lehtoakileijan ja tummalehtisen kurjenpolven aion kylvää jo tässä kuussa. Tosin jos syyhy pääsee oikein pahaksi, saatan aloittaa osan maaliskuun kylvöistä jo helmikuun lopulla.

Ihanaa, kun pääsee taas elämään tiiviisti kasvien parissa!

2 kommenttia:

  1. Voi kuinka mukavaa, että sinulla on enemmän aikaa viherpuuhille💚 Minäkin teen vielä ainakin heinäkuuhun asti 6h/pvä leipätyötäni joten kirjoittamisellekin jää hyvin aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että sinullakin on enemmän aikaa kirjoittamiselle. On se vaan ihanaa, kun ehtii tehdä sitä, mistä pitää. <3

      Poista