maanantai 10. helmikuuta 2020

Kevään kaipuu -haaste

Sain kevään kaipuu -haasteen Hiidenkiven puutarhassa -blogin Minnalta. Haasteen on aloittanut Tiiu Puutarhahetki-blogista. Helmikuu onkin oivaa aikaa selailla aiempien vuosien kevätkuvia ja haaveilla tulevasta keväästä.

Pirteät 'Golden Yellow' krookukset ilahduttavat toivottavasti tänäkin keväänä.
Keväästä kaipaan yllättäen eniten kukkia ja vehreyttä. Lisääntyvä valo ja lämpö ovat toki myös tervetulleita pitkän talven jälkeen.

Tulppaanit 'Huis ten Bosch', 'Mystik van Eijk' & 'Don Quichotte'
kukkivat Liljapenkissä keväällä 2019.
Lumen alta esiin työntyvät ensimmäiset vihreät piipot saavat sydämeni läikkymään ilosta. Ne kertovat, että kevät on alkanut!

Viimekeväinen tähtilumikello
Ensimmäisten lumikellojen jälkeen alkavat krookukset, hyasintit ja tulppaanit avata kukkiaan, raparperi puskee hassuja alkujaan mullasta ja koivuihin puhkeaa hiirenkorvia. Joka päivä vehreys on yhä runsaampaa ja auenneita kukkia löytyy päivä päivältä enemmän.

Hyasintti 'Delft Blue' viime keväältä
 Ihanaa, että tuo kaikki on vielä edessäpäin! Vaikka kaipaankin kevättä välillä todella paljon, pidän myös helmikuisen hangen loisteesta, valon leikittelystä jääkiteiden pinnalla ja poskia nipistelevästä pakkasesta. Tänään lämpötila on tosin taas plussan puolella, sataa vettä ja kaikkialla on todella liukasta. Niinpä kevätkaipuukin nostaa päätään. Nyt onkin sopiva hetki asettua pöydän ääreen suunnittelemaan puutarhan tulevaa kevättä. Kaipuu helpottuu hieman (tai mahdollisesti pahenee entisestään), kun selailee taimikuvastoja sekä puutarhalehtiä ja upottaa välillä sormet kylvömultaan.

Ukkolaukka 'Purple Sensation' keväältä 2019
Haasteen säännöt:
- kerro postauksessasi, kuka haasteen aloitti (Tiiu Puutarhahetki-blogista)
- tee postaus sinulle rakkaimpien keväisten kuvien kera
- haasta kolme tai useampi blogiystäväsi mukaan
- käy kirjoittamassa postauksesi www-osoite Puutarhahetki -Suurien unelmien puutarhablogin Kevään kaipuu -postauksen kommenttikenttään.
Voit osallistua haasteeseen myös Instagramissa. Merkitse kuviisi silloin #keväänkaipuuhaaste ja @puutarhahetki

Haastan mukaan seuraavat blogit:

Enää hetki, niin kevät saapuu luoksemme!
(kuvassa tulppaani 'Don Quichotte')

7 kommenttia:

  1. Nämä kevään kaipuu -haasteen postaukset ovat virkistävää luettavaa ja kuvia katsomalla pääsee jo virittäytymään tulevaan kevääseen. Enää ei ole pitkä aika siihen, kun se saapuu.
    Mukavaa alkuviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, nämä haastepostaukset tuovat ihanan keväisen tuulahduksen. Aamulenkillä tuntui taas kovin keväiseltä, kun aurinko paistoi, linnut lauloivat ja maa on jälleen paikoin paljaana. Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  2. Kauniita keväisiä kuvia.
    Kiitos haasteestasi.

    VastaaPoista
  3. Kannatti säästää tämän postauksen lukeminen aamuun! Niin aurinkoinen mieli tuli, kun pääsi katselemaan kauniita kevätkukkasia ikkunan takana näkyvän loskan sijaan :) Mukavaa päivää plussakelistä huolimatta!

    VastaaPoista
  4. Aurinkooset krookukset.
    Kiitos haasteesta!

    VastaaPoista
  5. Ihana keväinen postaus! Tätä oli tosi kiva lukea. Kiitos, että osallistuit haasteeseen! Hyvää alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista