sunnuntai 23. helmikuuta 2020

Kevään ensimmäisiä

Teen lähes päivittäin kierroksen puutarhassani etsimässä kevään merkkejä. Tämänpäiväinen pihakierrokseni tuotti tulosta. Kannatti kumartua oikein lähelle maan pintaa ja kurkkia perennojen viimevuotisten lehtien taa, sillä Suomi100-penkistä löytyi suloisia tähtilumikellon nuppuja.

Tämä yksilö oli ehtinyt kasvussaan pisimmälle.
Ihasteltuani nuppuja tovin ja napattuani niistä jokusen kuvan, asettelin kurjenmiekkojen lehdet huolellisesti takaisin niiden suojaksi. Ensi viikolle on taas luvattu pakkasia, joten toivottavasti lehdeet suojaavat nuppuja riittävästi.

Ensimmäiset piipot löysin puutarhastani jo tiistaina. Yllättäen ensimmäsenä löytyi tulppaanien piippoja, vaikkeivat ne suinkaan ole kevään ensimmäisiä kukkijoita.

Tulppaanien alut puskevat lehtien läpi kohti valoa 18.2.2020.
Seuraavana päivänä löysin sitten myös krookusten ja helmililjojen alkuja.

Tämä lienee krookus 'Blue Pearl'
Helmililjapuskia on Ruusupenkissä runsaasti, joten haaveilen jo ihanasta sinisestä kukkamerestä.

Helmililjan alkuja 23.2.2020
Myös sisällä on kevättä ilmassa. Syksyllä puutarhan siivous jäi minulta kesken ja lumi peitti alleen ulos unohtuneet ruukut ja puutarhatyökalut. Joulukuun sulien kelien aikaan kävin hakemassa ne sisälle putsattavaksi ja sitten varastoitavaksi. Likaiset ruukut unohtuivat kylpyhuoneen lattialle useammaksi päiväksi. Lopulta huomasin, että yhteen ruukkuun jääneet surkeat taimet olivatkin alkaneet kasvaa. Nyt yksi noista taimista on alkanut kukkia!

Kevään ensimmäinen kukka!
Kukinnan, puutarhapäiväkirjani viimevuotisten merkintöjen ja googletuksen perusteella kasvi paljastui harjaneilikaksi. Se onkin kaksivuotinen kasvi, joten ei ihme, että se heräsi henkiin tultuaan pelastetuksi talviselta takapihalta.

Pieni harjaneilikan kukka ilahduttaa minua suunnattomasti.
Ensi viikolle on tosiaan taas luvassa pakkasta, mutta ennusteet ovat muttuneet parin päivän takaisesta, eivätkä enää lupaakaan niin kovia pakkasia. Pääosin lämpötilan pitäisi pysyä muutaman pakkasasteen tienoilla, joten piipoilla ja tähtilumikellojen nupuilla ei lienee pitäisi olla mitään hätää.

Saapa nähdä, millaiset kelit maaliskuu tuo tullessaan. Minua ei haittaisi, vaikka kevät tulisi jo ihan kunnolla, mutta jos lunta ja pakkasta vielä tälle keväälle tulee, niin toivottavasti ne tulisivat nyt, eivätkä vasta huhti- tai toukokuussa!

Millaista säätä siellä on ja joko sinun pihaltasi löytyy kevään merkkejä?

18 kommenttia:

  1. Kyllä nuo piipot ihastuttavat, oli sitten helmikuu tai mikä kuu tahansa. Eiköhän ne pienet pakkaset siedä. Kun sitä lunta on luvassa, niin parempi sataa helmikuussa, kuin myöhemmin keväällä.
    Väkisinkin tässä on jo kevät päällimmäisenä ajatuksena. Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Piipot ilahduttavat suunnattomasti. Kovasti kevättää, vaikka nyt tosiaan onkin taas pakkasta.

      Poista
  2. Voi miten kaunis tuo harjaneilikka💚 Heteet tuollaiset violettiin vivahtavat💜 Juuri katsoin meidän alueen ennusteen ja samanlaisia mainitsemiasi pikkupakkasia on luvassa. Ne kyllä kestetään ja nyt kun tässä ehtii olla vielä huominen sateeton niin maakin ehtii mukavasti kuivua. Harmittaa vaan kun mukavasti alkaneet kevättyöt keskeytyvät kun tulee kylmää ja luntakin ilmeisesti keskemmällä viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuo harjaneilikka on tosi söpö! <3 Säiden suuri vaihtelu on ikävää. Nyt ennusteet näyttävät tänne taas kovempia pakkasia keskelle viikkoa, kymmentäkin astetta. Ensi yönä ja loppuviikosta pitäisi sataa lunta. Saapa nähdä miten paljon ennusteet vielä muuttuvat ja millaista säätä todellisuudessa on.

      Poista
  3. Oi siellähän on jo selvästi kevättä näkyvissä:) Minun piti oikein pariin kertaan hieraista silmiä kun kuukausi taakse päin lenkillä nähtiin pajunkissojen puhjenneen..enpä tosiaan muista että olisin niitä ikinä aiemmin tammikuussa nähnyt:) Meillä ei lunta ole pisaraakaan..on kyllä ollut outo talvi:) Mukavaa sunnuntai-iltaa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Siellähän on ollut pajunkissat todella aikaisessa! Minun tyttäreni huomasi noin viikko sitten lenkkeillessämme pajunkissoja. Ensin väitän niiden olevan lunta tai vesipisaroita, mutta kyllä ne vaan pajunkissoja oli. Erikoinen talvi kerrassaan!

      Poista
  4. Kevät versoo! Tosi söpö lumikellon nuppu. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuput on ihan ylisöpöjä, etenkin nämä kevään ensimmäiset. <3

      Poista
  5. Minua huolestuttaa kasvien selviäminen tuossa märässä maassa. Toivottavasti kasviesi alut selviävät, vaikka vähän pakkasta luvassa. On tämä talvi ollut koettelemus sekä ihmisille että kasveille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, märkyys voi koitua monen kasvin kohtaloksi. Tällaisten talvien ei toivoisi toistuvan.

      Poista
  6. Voi mitä söpöliinejä sieltä jo löytyi! Niin nätti harjaneilikkakin. Meillä ei näy maassa mitään muuta kuin jäätä ja lunta, ja ikkunasta vesi- ja räntäsadetta vuorotellen. Toiveikkaana kävin kurkistamassa sääennustetta, josko täältäkin olisivat ennustetut -12 asteen pakkaset lauhtuneet. Turha toivo: nyt oli tullut parille päivälle -14 astetta ja muutenkin kovempia pakkasia riittää useammalle päivälle kuin aiemmissa ennusteissa. Toisaalta hyvä tähän aikaan talvesta, mutta saisi kyllä tulla ihan kunnolla lunta ennen pakkasia. Parepmi pakkaset tosiaan nyt kuin vasta huhti-toukokuussa. Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tännekin ennusteet lupaavat nyt kymmentäkin astetta pakkasta. Minä kun ehdin jo ilahtua laskeneista pakkasennusteista! Aamupäivällä satoi onneksi vähän lunta ja yöllä pitäisi kai tulla lisää. Hyvä niin, kyllä tähän aikaan vuodesta saa talvi ollakin. Kiitos samoin sinulle mukavaa viikkoa!

      Poista
  7. Ju-huu...lumikellija on meilläkin. Joka aamu tarkastan, kuinka kukkapenkissä voidaan. Hyvin menee, toistaiseksi. Kunhan eivät tukehdu veteen, jota tulee välillä kaatamalla. Iloista kevättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis lumikelloja! Mun kone haluaa väkisin vääntää sanoja...

      Poista
    2. Kiitos samoin! Kevään ensimmäisiä kukkia on ihan pakko käydä kurkistamassa päivittäin. Toivotaan, että lumikellot selviävät sateistakin.

      Poista
  8. As claimed by Stanford Medical, It's in fact the SINGLE reason this country's women get to live 10 years longer and weigh on average 42 lbs lighter than we do.

    (By the way, it has absolutely NOTHING to do with genetics or some secret diet and absolutely EVERYTHING around "how" they are eating.)

    BTW, What I said is "HOW", and not "WHAT"...

    TAP this link to determine if this quick quiz can help you find out your real weight loss potential

    VastaaPoista
  9. Ok...

    This may sound pretty creepy, and maybe even a little "supernatural"

    WHAT if you could simply press "PLAY" to listen to a short, "magical tone"...

    And magically attract MORE MONEY into your life?

    And I'm talking about BIG MONEY, even MILLIONS of DOLLARS!

    Think it's too EASY? Think it's IMPOSSIBLE?!?

    Well, I've got news for you..

    Usually the largest blessings life has to offer are also the SIMPLEST!

    Honestly, I'm going to PROVE it to you by allowing you to listen to a real-life "miracle money-magnet tone" I developed...

    You simply press "PLAY" and watch as your abundance angels fly into your life.. starting pretty much right away..

    CLICK here now to PLAY the marvelous "Miracle Money-Magnet TONE" - as my gift to you!

    VastaaPoista
  10. If you're trying to burn fat then you certainly have to jump on this brand new custom keto meal plan.

    To design this keto diet service, licensed nutritionists, personal trainers, and professional cooks have united to develop keto meal plans that are productive, painless, cost-efficient, and satisfying.

    Since their first launch in early 2019, thousands of individuals have already transformed their body and health with the benefits a professional keto meal plan can provide.

    Speaking of benefits; in this link, you'll discover eight scientifically-proven ones provided by the keto meal plan.

    VastaaPoista