tiistai 11. helmikuuta 2020

Helmikuiset taimivauvat

Sain tänään viimeisetkin helmikuun kylvöt tehtyä, kun kylvin tummalehtisen, sinikukkaisen kurjenpolven ja sinikukkaisen lehtoakileijan siemenet. On vähän tyhjä olo, sillä kuu ei ole vielä edes puolessa. Voi olla, että jokunen maaliskuulle suunnittelemani kylvö tuleekin tehtyä jo tässä kuussa. Tekisi kovasti mieli laittaa kasvamaan jotain nopeakasvuista, kuten samettikukkaa.

Lehtoakileija ja kurjenpolvi -kylvöt 11.2.2020
 Kylvin kurjenpolven ja lehtoakileijan samaan ruukkuun, sillä ne molemmat kaipaavat kylmäkäsittelyä. Laitoin keskelle ruukkua pahvin erottamaan kylvöt toisistaan, peitin ruukun rei'itetyllä muovikelmulla ja nostin sen sitten jääkaappiin, josta otan sen parin viikon päästä huoneenlämpöön.

Vihanneskrassi 11.2.2020
Vihanneskrassit alkavat olla jo vähän turhankin isoja, sillä en ole muistanut syödä niitä riittävän ahkerasti. Nostin vihanneskrassit ennen viikonloppua keittiöstä työhuoneeseen tyttäreni syntymäpäiväjuhlien tieltä, joten ne eivät ole nyt olleet kätevästi näkyvillä ruokaa laittaessa. Ehkäpä huomenna siivoan ja laitan kasvit takaisin paikoilleen.

Maustemeirami 11.2.2020
Maustemeirami on aloittanut kasvunsa reippaasti. Taimet joutaisikin kohta koulia. Ajattelin yrittää siirtää nämä muutaman taimen nipuissa erillisiin ruukkuihin.

Pinaatti 'Viroflex' 11.2.2020
Pinaatti 'Viroflex' on kasvanut myöskin mukavasti. En ole ennen kasvattanut pinaattia, joten seuraan sen kasvua mielenkiinnolla. Pinaattia minulla kasvaa vain pari tainta, sillä sen voi aivan hyvin (tai ehkäpä jopa mieluummin) suorakylvää. Ajattelin kuitenkin kokeilla myös esikasvatusta ja mahdollisesti jopa jättää nämä esikasvatetut kokonaan sisälle kasvamaan.

Tomaatti 'Tiny Tim' 11.2.2020
  Tomaateista ensimmäisenä itämään ehti 'Tiny Tim'. Loputkin seuraavat varmaan pian perästä. Paprikassa 'California Wonder', salaattiseoksessa 'Baby Leaf' ja persiljassa 'Bravour' ei vielä näy kasvua.

Ihanaa, kun pöydät alkavat pikku hiljaa peittyä taimipurkeista!

6 kommenttia:

  1. Sinulla onkin jo kasvatukset pitkällä! Ihanaa. Tässä vaan tulee helposti sellainen olo, että kaikkea pitäisi jo kylvää, kun ei tajua, miten pitkä aika on siihen, kun ne voi istuttaa ulos. Kun ei ole esikasvatukseen tilaa eikä se kahden kodin kanssa ole järkevääkään, niin yritän pidättäytyä noissa vihanneskrasseissa toistaiseksi :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakaan ei ihan hirveästi ole esikasvatuksille tilaa, mutta voimakas kylvövimma iskee joka kevät. Maalis- tai viimeistään huhtikuussa olenkin sitten pulassa taimien kanssa, kun kasvatukseen varatut tilat on loppuneet aikaa sitten, ja koko ajan pitäisi olla kastelemassa, koulimassa ja latvomassa. Järkevämpää olisi tietenkin jättää kylvöt myöhemmälle ja kaikkein fiksuinta panostaa suorakylvöihin tai valmiisiin taimiin. Mut näissä(kin) hommissa mulla on järki kaukana. :D Ihailtavaa, miten kykenet hillitsemään kylvöhimon!

      Poista
  2. Voi ihanuus siellähän kasvaa jo vaikka mitä! Heti tuli sellainen "Tulisipa se kesä äkkiä" olo:) kun tätä postausta luki! Mukavaa päivää♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sieltä se kesä pikku hiljaa tulee. <3 Kiitos samoin sinulle. <3

      Poista
  3. Kevättouhut on kunnolla aloitettu, kun taimia alkaa putkahdella sinne sun tänne :) Minulla on taimella (ja kylvettynäkin) vasta kolme paprikaa, joiden ei edes pitänyt itää. Eipä haittaa, oli kivaa saada kuraloskakeleihin iloinen yllätys. Viikonloppuna täälläkin aloitellaan kunnolla kylvöpuuhat, jipii!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva ylläri nuo paprikat. :) Oi, sulla on ihana viikonloppu tiedossa. Mukavia kylvöhetkiä sinne! :)

      Poista