torstai 20. syyskuuta 2018

Loppusyksyn kukat

Viime kerralla valittelin puutarhaprojektieni keskeneräisyydestä. Tilanne ei siltä osin ole edennyt juuri lainkaan, tai siltä ainakin itsestä tuntuu. Espanjankurjenpolvet 'Wargrave Pink' ja syyshortensian 'Wim's Red' olen sentään siirtänyt puutarhastani vanhempieni pihaan. Vanhempieni pihassa yksi kukkapenkeistä joutuikin taas oikein kunnon myllerrykseen. Siirsin pikkusydämet, ukonkellot ja vuorikaunokit kukkapenkistä metsän reunaan ja istutin espanjankurjenpolvet niiden tilalle. Syyshortensia 'Wim's Red' sai vielä jäädä ruukkuun, mutta seuraavalla vierailullani istutan sen syyshortensian 'Sundae Fraise' viereen.

 Koska puutarhassani ei ole tapahtunut suuria, ajattelin taas esitellä tämän hetken kukkijoita. Niitä ei enää ole hurjasti, mutta jokunen kuitenkin.

Kiinanasteri 'Pompon Cherry Red' kumartaa yleisölleen.
Nämä pallerot ovat mielestäni sangen söpöjä.

Jokunen daalia kukkii vielä.
Lumihiutaleet ovat kukkineet sinnikkäästi koko kesän.
Ruusu 'Nostalgie' on kerrassaan lumoava.
Ostin kesäkuussa muutaman uuden ruusun, eli kolme kappaletta yllä olevaa 'Nostalgie'ta sekä yhden 'Peach Clementine'n. 'Nostalgie' pääsi samantien suosikkiruusujeni listalle. Mielestäni sen väritys on todella kaunis.

Äitienpäiväruusussa on useita nuppuja.
Samettikukat loistavat ruukuissaan.
Ilmaisdaalia 'Edge of Joy'n kukka näyttää hauskalta.
Leijonankitojen kukinta tuntuu muuttuvan päivä päivältä runsaammaksi.
Valon leikkiä idänkurjenpolven kukinnolla
Siinäpä oli lähes kaikki tällä hetkellä kukkivista kukistani. Etupihan ruukkuistutuksia en tällä kertaa kuvannut. Ne alkavatkin olla jokseenkin rupsahtaneita. Sama tilanne on takapihan tuoksuherneillä. Daalioissa ja joissain kärhöissä on vielä nuppuja, mutta saattaa olla, etteivät ne ehdi kunnolla kukkaan.

Kunhan Pikku Kakkonen alkaa, minä yritän päästä livahtamaan pihalle. Jos vaikka saisin siirreltyä jokusen kurjenpolven penkistä toiseen. Tai ehkä lopultakin istutan alennusmyynneistä hankkimani kasvit jonnekin. Kukkasipuleillekin voisi kai pikkuhiljaa alkaa kaivella koloja ennen kuin maan jäätyminen yllättää. Tekemistä siis totisesti riittää!

Aurinkoisia syyskuun päiviä!

24 kommenttia:

 1. Kiitos kumarruksesta, olette niin kauniita!
  Paljonhan sinulla on vielä kukkijoita, ihana tunnistaa tuo sama daalia Edge of joy kuin minulla, se on tavattoman kaunis. Ja Nostalgie-ruusu aivan ihana.
  Tiedän tuon tunteen kun omaa aikaa ei juuri tahdo löytyä kun on niitä pikkuisia. Omalla tyttärellä 3 ja 4- vuotiaat, ja toisella 3 ja 8kk lapset - ihan hyvä laittaa heidät Pikkukakkosen hoiviin vähäksi aikaa <3
  Mukavaa torstai-iltaa teille kaikille toivottelee Tuulikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista. <3 Onneksi on Pikku Kakkonen. :D

   Poista
 2. Sinulla on vielä paljon kaunista kukintaa. Tuo kumartava kiinanasteri käyttäytyy hauskasti.
  Pikkukakkonen on aina yhtä luotettava lastenvahti, vuodesta toiseen.

  VastaaPoista
 3. Onhan sielä monta ihanuutta vielä kukassaan <3 Mukavaa loppuviikkoa teidän poppoolle <3

  VastaaPoista
 4. 'Nostalgie' ruususi taitaakin olla 'Peahce Clementine', olisiko nimilaput menneet sekaisin :) 'Nostalgie' on punainen valkoisella keskustalla. Mutta kauniita toki kaikki!

  Samettiruusut ovat todella kukoistaneet tänä kesänä. Kukintaa ja kasvua on ihan hurjasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskaltaisin väittää, että kyseessä on Nostalgie. Kuvassa keskusta näyttää tosin keltaisemmalta kuin todellisuudessa. Peach Clementinen kukinnot ovat kerratummat ja lehdet erilaiset. Vaan vannomatta paras, seurailen asiaa. :) Samettikukat ovat todella antaneet tänä kesänä parastaan!

   Poista
 5. Kauniita kukkijoita. Asterit ovat ihania ja loistavia ja kestäviä maljakkokukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Enpä olekaan kerännyt tänä kesänä juuri lainkaan kukkia maljakkoon. Vaan en minä noita kesän viimeisiäkään raaski kerätä. Ensi vuonna sitten! :)

   Poista
 6. Outs, minäpä tyrin ja meni koko kommentti taivaan tuuliin. Mutta kirjoitellaan siis uudelleen.

  Kuvasi ovat todella upeita, nuo värit ja muodot tekee kukista todella katseenvangitsijat. On ihanaa, kun puuhaa riittää ja saa aina mielekästä tekemistä. muuttelu, siirtely, uuden suunnittelu ovat ihan parasta. Kiinanasteri on kuvista suosikkini. Itsellä ei enää paljoa ole edessä kuin daalioiden juurakoiden ylöskaivuu ja kuivatus. Olen tänäänkin rakentanut joulua ja talvea ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan, tuo on ikävää, jos kommentti katoaa kesken kaiken. Kiitos kauniista kommentista! Joulu on jo täälläkin kovasti mielessä, vaikka syystöitä vielä riittää.

   Poista
 7. Kauniit kiinanasterit ja suloinen 'Nostalgie'-ruusu. Kaunista syyskuun jatkoa!

  VastaaPoista
 8. Ihanan paljon kukintaa sinulla on vielä puutarhassasi. Niin kauniit kuvat. Kauniita syyspäiviä sinulle!

  VastaaPoista
 9. Mukava katsaus! 'Nostalgie' on todellain loistelias. <3 Puutarhaprojektit tuppaavat jotenkin aina olemaan joltain osin hiukan keskeneräisiä, mutta onneksi pahimmistakin keskeneräisyyksistä huolimatta löytyy aina myös kauneutta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Puutarhassa löytyy tosiaan aina tekemistä, mutta myös ihailtavaa. Siinä sen ihanuus varmaan piileekin!

   Poista
 10. Todella kauniita kukkia, kyllä noita ihailee!

  VastaaPoista
 11. Ihania kukkia sinulla viellä loistaa puutarhassasi. Iloisia syyspäiviä sinulle !

  VastaaPoista
 12. Ja taas harmittaa entistä enempi, kun en kasvattanut kiinanastereita tänä keväänä. Pitänee korjata tilanne tulevana kylvökautena, on ne niin suloisia. Tuo on ihana väri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinanasterit on kyllä niin palkitsevia kasvatettavia, että suosittelen korjaamaan tilanteen ensi vuonna. :)

   Poista