tiistai 4. syyskuuta 2018

Kuunvaihteen puutarha

Tällä hetkellä puutarhassani kaikki tuntuu olevan kesken. Olen ripotellut ympäri pihaa ruukkuja, joiden kasvit odottavat pääsyä lopulliselle paikalleen. Lähes jokainen kukkapenkki on myllerryksen alla, sillä olen todennut osan kasvivalinnoista epäsopiviksi ja päättänyt siirtää ne toisaalle. Viimeksi kaivelin espanjankurjenpolvet maasta ja iskin ne ruukkuihin odottamaan vanhempieni pihaan vientiä. Ne ovat mielestäni sittenkin liian pinkit meidän pihaamme. Suurin osa kasveistani on sentään vain väärässä penkissä ja niille löytynee paikka omasta puutarhastamme. Kun vain jostain saisi intoa ja aikaa niiden siirtelyyn.

Vaan täällä blogissa ajattelin nyt keskittyä elokuun lopun ja syyskuun alun kukkaisiin tunnelmiin kuvien muodossa. Keskeneräisistä projekteista ehtii kertoa toistekin, kenties sitten, kun saan ne valmiiksi..

Gladiolukset kukkivat ruusujen seassa.
Istutin viime vuonna gladioluksen mukuloita Ruusupenkin päätyyn, jonne en vielä silloin ollut istuttanut yhtään ruusua. Ne kasvoivat ja kukkivat silloin kauniisti, ja poimin mukulat talteen istuttaakseni ne keväällä uudelleen. Mukulat pääsivät kuitenkin varastossa märkänemään, ja jouduin keväällä heittämään ne pois. Suureksi hämmästyksekseni gladioluksen varsia alkoi kuitenkin putkahdella esiin Ruusupenkistä. Kaipa olen sitten ollut niin puusilmä, että osa mukuloista on onnistunut jäämään penkkiin. Tuskin nuo siemenistäkään on kasvanut. Ihan kiva, kun kukkivat nyt, mutta penkin päätyyn istuttamani ruusu on kyllä jäänyt auttamattomasti niiden taakse piiloon.
 
Valitettavasti gladiolusten kukinnot ovat kuivan kesän takia rusehtuneet.

Idänkurjenpolvi
Leijonankita
Linnut olivat ilmeisesti kylväneet tämän auringonkukan kukkapenkkiini.
Kiinanasteri 'Pompon Cherry Red' on aika söpö.
Kärhö 'Jan Pavel II' (= 'John Paul II') jaksaa vielä kukkia.
Myös kärhö 'Princess Kate' loistaa vielä muutaman kukan voimin.
Syysleimu (mahdollisesti 'Laura')
Ritarinkannus 'Percival' kukkii jo toisella kierroksella.
Muun muassa nämä kukat jaksavat vielä ilahduttaa minua. Puolittain ajatukseni ovat puutarhan osalta suuntautuneet jo kevääseen, mutta osa minusta toivoo syksyn suotuisien säiden jatkuvan vielä pitkään, jotta saisin vietyä edes osan keskeneräisistä projekteista päätökseen.

Tunnelmallista syyskuun alkua!

13 kommenttia:

  1. Ihana tuo Princess Kate😍. Minullakin olisi taas kova hinku puutarhaprojektien kimppuun, mutta työt, alkaneet harrastukset, vanhempainillat ym vievät ihan liikaa aikaa. Voi kun voisi ottaa pienen puutarhaloman vaikka viikoksi😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kate on oikea suloisuus! :) Puutarhaloma olisi ihana! Pitääkin "kaupitella" lapsia vanhempieni hoiviin vaikkapa pariksi päiväksi. Siinäkin ajassa saisi jo ihmeitä aikaan, kun ei tarvitsisi jatkuvasti katsoa lasten perään.

      Poista
  2. 'Princess Kate' ON ihana <3 'Jan Pawel II' myös, se on minullakin vielä täydessä kukassaan. Kauniit gladiolukset.

    VastaaPoista
  3. Viellä ihanasti loistaa kauniit kukat :)

    VastaaPoista
  4. Ihania kuvia! Mulla meinaa aina jäädä puutarhan syystyöt huonolle hoidolle, kun syksyllä on niin paljon kaikkea muuta tai sitten sataa kaatamalla kun olisi just se hetki! Mukavaa viikonloppua sinulle❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Mulla on tämä syksy mennyt aivan hukkaan puutarhatöiden osalta. Tänään aion vihdoin kyykistellä edes hetken kukkapenkeissä!

      Poista
  5. Nyt on todella hyvä aika myllertää penkkejä, mutta en tiedä siitä valmistumisesta. Omassa puutarhassani tuntuu siltä, että mikään ei koskaan ole valmista :D Ehkä väliaikaisesti kuitenkin.
    Ihana kiinanasteri ja paljon muita kauniita kukkijoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, ei puutarhasta taida ikinä tulla valmista mistään.. Hetken joku kohta saattaa näyttää hyvältä, mutta heti seuraavana hetkenä tuntuu, että sekin kaipaa jotain muutosta. :D

      Poista
  6. Huikean hienoa loistoa, kauniita värejä ja muotoja. Erityinen tuo kiinanasteri. Kauniit kuvasi saa kyllä kesän jatkumaan. On hienoa, että puuhaa riittää. Minäpä virittelin taas lisäaskeleita jouluun ja talveen ;)

    VastaaPoista