maanantai 7. toukokuuta 2018

Kevään kaunottaret

Tänä keväänä kukkapenkkini ovat täyttyneet toinen toistaan ihanammista kaunottarista.

Puolivälissä huhtikuuta muutama tähtilumikello ilmestyi esiin lumen keskeltä. Ne näyttivät niin suloisilta lumista maata vasten!

Tähtilumikello Galanthus elwesii 17.4.2018
 Samoihin aikoihin alkoivat kukkia myös krookukset 'Blue Pearl'. Rakastuin niihin ikihyviksi. Ilokseni olen lukenut, että krookukset, toiselta nimeltään sahramit, leviävät itsestään. Siitä huolimatta niitä voisi istuttaa syksyllä lisääkin..

Krookus Crocus chrysanthus 'Blue Pearl' 18.4.2018
Krookukset jaksoivat ilahduttaa kukinnallaan aika pitkään, mutta nyt ne ovat luovuttaneet areenan myöhäisemmille daameille.

Krookus 'Blue Pearl' 23.4.2018
Seuraavana kukintavuorossa oli kevätkurjenmiekka. Ihastuin senkin kukkiin, mutta niiden loistoa kesti melko vähän aikaa, joten välttämättä en hankkisi niitä enempää. Toisaalta niistä löytyy niin  ihania erisävyisiä lajikkeita, että saatanpa syksyllä hyvinkin retkahtaa niiden sipuleihin.

Kevätkurjenmiekka Iris reticulata 23.4.2018
Kevätkurjenmiekka 28.4.2018
Kevättähdet 'Rosea' kukkivat hempein vaaleanpunaisin kukin. Nupullaan ne olivat jo ennen kuin lumet ehtivät sulaa, mutta varsinainen kukinta ajoittui huhti-toukokuun vaihteeseen ja jatkuu edelleen.

Kevättähti Chionodoxa 'Rosea' 28.4.2018
Kevättähti 'Rosea' 7.5.2018
Istutin syksyllä helmililjoja sekä Suomi100-penkkiin että Ruusupenkkiin. Tavallaan ne ovat ihan söpöjä, mutta jotenkin en ole niin suuresti viehättynyt niistä.

Helmililja Muscari 28.4.2018
Helmililja 7.5.2018
 Tänään on ollut aivan ihana, lämmin ja aurinkoinen päivä. Siitä piristyneenä osa narsisseista ja hyasinteista on innostunut kukkimaan.

Narsissi Narcissus 'Ice Follies' 7.5.2018
Hyasintti Hyacinthus orientalis 'Pink Pearl' 7.5.2018
Hyasintti Hyacinthus orientalis 'Delft Blue' 7.5.2018
Ensimmäistä kertaa kukkansa avasi tänään iki-ihana kääpiötulppaani.

Kääpiötulppaani Tulipa turkestanica 7.5.2018
Näihin söpöliineihin onkin hyvä lopettaa katsaus alkukevään kaunottariin. Kukkien ihastelun lisäksi aloitin tänään uuden kukkapenkin teon, siitä lisää ensi kerralla. Että onkin ihanaa puuhastella ulkona aamusta iltaan kauniissa auringonpaisteessa! Tätä kirjoittaessani taivaalta ryöpsähti puolestaan reipas satsi vettä. Tällaista säätä saisi olla vaikka koko kesän: päivät paistetta, yöt sateita.

Kaunista, keväistä viikkoa sinulle!

6 kommenttia:

  1. Ihanaa heleää ja hempeää kukintaa sinulla pihallasi. Kevätaika alkaa olla pian parhaimmillaan, täällä odotellaan tulppaaneita ja koivuja tarkkaillaan milloin vihertyminen alkaa. Sinulla uuden kukkapenkin laatiminen - odottelen mielenkiinnolla mitä siihen tulee.
    Ihanaa päivää keijunkukkanen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! <3 Minäkin odottelen tulppaanien kukintaa. Nuppuja on runsaasti. Ei varmaan mene enää kauaa niiden aukeamiseen..

      Poista
  2. Eilen oli niin ihanan lämmintä, jo ihan kesäistä. Puutarha oikein röyhähtää kasvuun. Ja lämpöä on nyt luvattu moneksi päiväksi! Ihana kevätvalikoima sinulla. Minun suosikkejani ovat kovasti leviävät kevättähdet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevättähdet ovat kyllä kauniita. Ihanaa, että lämpöisten säiden pitäisi jatkua vielä pitkään! Tänäänkin on ollut niin kaunis päivä. :)

      Poista
  3. Ihanasti siellä jo kevät kukkii. Kevätkurjenmiekka on upean värinen. Kiva kun hyasintteja on alettu käyttää myös kevätkukkina. Odottelen innoissani fairytalehyasinttien kukintaa. ~Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyasintit ovat kauniita niin ruukussa kuin kukkapenkissäkin. Olen tosin kuullut, että ne saattavat jäädä kovin lyhytikäisiksi. Toivottavasti sinun hyasinttisi kukkivat pian!

      Poista