tiistai 13. maaliskuuta 2018

Daaliahankintoja

Lupasin esitellä ostamani daaliat. Ne tahtoivat ihan väkisin hypätä ostoskärryihini, kun olin ruokaostoksilla Prismassa. Eihän sellaisille söpöläisille raaskinut sanoa ei..

Olen viime aikoina tykästynyt violettiin taipuviin kukkiin, ja sen huomaa myös daaliavalinnoistani. Koska en meinannut osata valita suosikkejani muutamien eri daalioiden väliltä, päätin valita sellaisia, jotka on nimetty jonkun paikan mukaan.

Berliini
Tämä daalia muistuttaa vuosien takaisesta
vierailustani Edinburghissa.
Wittem sijaitsee Hollannissa. 
Paikkakuntien kaveriksi valitsin vielä yhden pojan. Olin ehtinyt ihastella 'Blue Boy'ta aiemmin nettikauppojen sivuilla, joten se oli ehdottomasti otettava mukaan. 

Sininen poika
Istutimme eilen tyttäreni kanssa daalioiden mukulat yhteen isoon ruukkuun, jonka hommasin niille ihan varta vasten. Aion laittaa sen kesällä etupihalle ulko-ovemme läheisyyteen. Nyt vaan toivotaan, että daaliat lähtevät hyvin kasvuun!

Ostokseni eivät jääneet ihan pelkästään daalioihin, vaan ostin myös yhden särkyneensydämen, joka päätynee vanhempieni pihaan. Jos se menestyy hyvin, niitä voisi myöhemmin hankkia lisääkin.

Särkynytsydän on herkällä tavalla kaunis. 
Tunnelmallista tiistaita!

P.S. Vielä ehdit osallistua arvontaan.

14 kommenttia:

 1. Ihanat ostokset! Minun daaliatilaukseni ei ole vieläkään tullut Ruotsista. Tullee joskus kuun vaihteessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan nuo aikas ihania. Sinulla onkin sitten mukavaa odotettavaa. :)

   Poista
 2. Samanlaisen apajan löysit kuin minäkin. Oli tosiaan jo liikaakin valinnanvaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuolta ois voinut helposti ostaa useammankin pussukan..

   Poista
 3. Yhtään en ihmettele,että moiset herkut kärryysi hyppäsivät. Pitänee vältellä Prismaa, ettei minulle käy samoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä kannattaa tehdä niin, jollet halua mokomien hyppäävän sinunkin kärryihin!

   Poista
 4. Ihania värejä, juuri minun makuuni Toivottavasti ruukkusi on suuri sillä daaliat kasvaa suureksi. Minulla on mökillä valkoinen särkynyt sydän. Ja kun se juurtuu kunnolla uskon sen viihtyvän . Minä en ole ostanut vielä mitään . Ostan ehkä inkaliljan tai kaksikin ja Helsingin kevätmessuilta esikkoja. Niitäkin minulla on monia eri lajikkeita ja aina vaan haluan lisää. Ne himot ne himot.. .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että ruukku on tarpeeksi suuri! Inkaliljat ja esikot kuulostavat oikein hyviltä hankittavilta. Kun osais jotenkin yhdistää himot ja järjen, mutta ainakin allekirjoittaneella himot peittoaa usein järjen täysin.

   Poista
 5. Aivan ihania kaikki, niin kauniita! Mukavaa päivää ja kevään odottelua sinne♥

  VastaaPoista
 6. Daaliat ovat kyllä tosi nättejä kukkia. Itsellä niitä yleensä ollut myös muutamia. Viime syksy vain oli niin kiireistä, että daalian juurakot jäi maahan... Pitäisi varmaan hankkia uusia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa hankkia uusia. :) Mullakin jäi viime syksynä daalian juurakko maahan, tosin ei niitä ollutkaan kuin yksi ja sekin vanhempieni pihassa. Ensi syksynä täytyy yrittää olla reippaampi ja ottaa juurakot talteen.

   Poista