perjantai 10. marraskuuta 2017

Jouluaskarteluja

Kuten edellisessä tekstissäni kerroinkin, olen askarrellut paljon tyttäreni kanssa. Tyttäreni on jo ihan jouluvillissä ja hän kyselee usein, joko joulupukki tulee. Joululahjatoiveet käydään läpi päivittäin, usein muutaman uuden toiveen kera. On ihanaa seurata lapsen vilpitöntä intoa, se tuo ripauksen tunnelmaa omista lapsuuden jouluistani. Olen itsekin edelleen jouluihminen, mutta nykyään odotan joululta vähän erilaisia asioita kuin lapsena.

Tällaisia askarteluja on tullut tehtyä tänä vuonna:

Käpysydän
Valitettavasti on niin hämärää, ettei edes ikkunan vieressä saa tarkkaa kuvaa ilman salamaa, ja salamalla otetussa kuvassa puolestaan pahvi oikein loistaa käpyjen keskeltä. Joudutte siis tyytymään vähän suttaisiin kuviin. Nuo kimalteiset kävyt on Tokmannilta ostettuja, mutta yhtä hyvin voisi tietenkin käyttää luonnonkäpyjä. (Luonnonkävyt voi huurtaa sivelemällä niitä ensin kananmunanvalkuaisella ja kastamalla sitten sokeriin. Tätä en tosin ole itse kokeillut.) Meidän käpysydän syntyi oikeastaan vahingossa, kun tyttäreni halusi ostaa noita käpyjä. Maksoivat vain euron/pussi, joten hellyin. Kävyt on siis liimattu kuumaliimalla jykevään pahviin. Ripustuslenkin liimasin pahvin ja käpyjen väliin.

Jouluiset asetelmani ovat näköjään kovin valkohopeisia.
Löytyihän sitä vähän punaistakin.
Punainen sydän on tehty levittämällä ensin pahvisydämelle liimaa ja siihen päälle kimalletta. Punainen kimalle on myöskin tyttäreni Tokmanni-ostoksia. Erehdyin luulemaan sitä valmiiksi kimalleliimaksi. Sellainen olisi ollut parivuotiaalle paljon helppokäyttöisempi kuin pelkkä hile. Noh, meneehän se toki noinkin. Äitiä vaan tarvitaan enemmän apuun..

Nämä lahjapaketit ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan aika söpöjä.
Yllä olevat paketit on tehty käärimällä vessapaperin hylsy kauniiseen paperiin. Paperin päälle liimattiin vielä kauniit kuvat (myös tarrat, nauhat jne. käyvät -koristelussa vain mielikuvitus on rajana) ja päihin sidottiin lahjanauhaa. Näihin voi piilottaa pieniä lahjoja, nameja tai vaikkapa joulukirjeen. Me koristelimme tulitikkuaskit ja laitoimme ne lahjakääröjen sisään. Niistä ei valitettavasti ole kuvaa.

Tämmöstä tähän mennessä. Tänäänkin askartelemme varmaan jotain. Ennen joulua on siis varmaan tiedossa useampikin askartelupostaus. Tykkäätkö sinä valmistaa joulukoristeita ja lahjoja itse?

Sain ystävältäni kauniin krysanteemikimpun.
Tämän kuvan myötä toivotan sinulle ihanaa päivää!

20 kommenttia:

  1. Ihania askarteluja ❤ Lapsen ilo on tarttuvaa 😊

    VastaaPoista
  2. Suloisia askarteluja!
    Lapsen ilo on niin ihanaa seurattavaa ja sen joulun taian voi aistia ilmassa!
    Nauttikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nautimme. :) Lapsen ilo on iloa parhaimmillaan!

      Poista
  3. Oi miten ihania askarteluja♥ Lasten ilo ja into joulunodotukseen on niin tarttuvaa:) Minustakin on kiva askarrella kaikenlaisia joulujuttuja, siinä samalla kuunnella vähän joululauluja ja siemailla glögiä:) Mukavaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tommonen jouluhimmailu on ihanan rentouttavaa. :)

      Poista
  4. :) Aika harvoin tulee askarreltua mitään. Kivaahan se olisi.

    VastaaPoista
  5. Kivoja askarteluja! Olen itsekin hyödyntänyt noita vessapaprun hylsyjä. Joskus niistä tehtiin paljon, sitten aika meni vähän ohi ja taas ne ovat mitä parhainta askartelumateriaalia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vessapaperin hylsyt on käteviä! :) Jos en käytä niitä askarteluun, hyödynnän ne koiran aktivointileluina laittamalla sisään namin tai pari. :)

      Poista
  6. Kivat askartelut. Lasten kanssa yhdessä tekeminen on ihanaa ja niin palkitsevaa.

    VastaaPoista
  7. Hienoja askarteluja! Meillä tehtiin viime viikonloppuna tonttuja sormiväreillä. Hyvää viikkoa koko teidän perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :) Kiva kun mainitsit sormivärit, me ei ollakaan käytetty niitä hetkeen. Ehkäpä otetaan ne käyttöön seuraavalla askartelukerralla. :)

      Poista
  8. Ihania askarteluja! Taidan kokeilla noita huurrekäpyjä. Meilläkin jo kovin odotetaan joulua tai joulukalenterin avaamista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kokeilepas, ja kerro sitten, miten onnistui. :) Voisin minäkin kokeilla joskus, nyt on on tosin vielä noita kaupan valmiita jokunen jäljellä.

      Poista
  9. Kauniita kransseja. Joulun alla on kiva askarrella :)

    VastaaPoista
  10. Hei taas. Mukavia askarteluja lapsen kanssa. Kyllä ne muistaa sitten aikuisena kuinka kivaa oli äidin kanssa askarrella ja näin perinne jatkuu. Minä teen vähän joululahjoja, pienelle lapsenlapselle teen kyllä ja laitan siitä myöhemmin blogiini. Hyvää alkavaa viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niinpä, mukavista yhteisistä puuhista jää hyvät muistot. :) Kiva nähdä, mitä teet lapsenlapsellesi lahjaksi. :)

      Poista