sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Isäukon raparperimehu

Lupailinkin jo viime kerralla reseptiä ehkä maailman parhaan raparperimehun tekoon. Tämä raikas mehu on täydellinen janonsammuttaja helteisenä kesäpäivänä! Yksinkertaisempaa ohjetta saa hakea, ainoa haaste on odottaa pari päivää mehun tekeytymistä. Sain tämän lapsuudestani tutun juoman reseptin isältäni.

Isäukon raparperimehu


1,5 l raparperia
sitruuna
600 g sokeria
7 l vettä

Paloittele raparperi. Pese sitruuna huolellisesti ja siivuta se kuorineen. Laita kaikki ainekset sankoon tai muuhun vähintään 10 litran astiaan ja sekoita. Peitä astia kannella tai muovikelmulla ja anna mehun tekeytyä huoneenlämmössä kaksi vuorokautta. Välillä voi käydä vähän sekoittelemassa (ja maistelemassa). Pullota ja nauti kylmänä.

Niittyleinikin ja oletettavasti kuusaman kukkia
Kuvausrekvisiitta pääsi lopulta maljakkoon.

10 kommenttia:

  1. Vaikuttaa herkulliselta, kiitos reseptistä. Täytyy ehdottomasti kokeilla. - Mukavaa sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista
  2. Raparperipiirakka tulee jo korvista ulos, joten nyt termiin vaihteeksi mehua. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! :) Meinaa minullakin rueta raparperipiirakka vähän tökkimään. Ajattelin, että seuraavaksi voisi kokeilla vaikka muffinsseja.

      Poista
  3. Harmi, että olen aloittanut sokerittoman dieetin :( Mehu olisi varmasti hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh! Tsemppiä dieetin kanssa! Onneksi luonto tarjoaa tähän aikaan vuodesta vaikka mitä herkkua, mihin ei sokeria tarvita! :)

      Poista
  4. Huomenna siis mehuntekoon. Harmitta aina, kun jää niin paljon käyttämättä raparperistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minuakin harmittaa suuresti, ettei kaikkea raparperia ehdi millään käyttämään. Onneksi edes osa pääsee käyttöön! :)

      Poista
  5. Kuulostaa kyllä tosi hyvältä! Kiitos reseptistä! Aurinkoisia kesäpäiviä!

    VastaaPoista